Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Canon g7x mark II или Sony RX100 III
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   04-02-18 19:53

Индентична цена, сонито има електорнен визьор, канончето-тъчскрийн и по-дълъг обектив.
Кой от двата?

Отговори на това съобщение
 Re: Canon g7x mark II или Sony RX100 III
Автор: georgioiv   
Дата:   04-02-18 20:05

И да видя че си купил Канона, няма да повярвам.. [smilie5]

Дата:   04-02-18 20:24

Даже към него клоня. То само надписът му, де е канон, всичко си е сони вътре, адаш. [smile]
Ако някой има опит с тези модели или с двата едновременно, кой има по-добър обектив, АФ-те им как са, тъчскрийн АФ на канона работи ли бързо и прецизно?

Автор: chrisnoch   
Дата:   04-02-18 23:38

"Играх" си с Canon G7X II един уикенд и бая го разцъках (от напиращо любопитство какво са успели да скалъпят с великолепния сензор на "четирибуквената фирма"), а със Sony RX100 III съм снимал няколко пъти (различни бройки на приятели), но не му обърнах особено внимание, защото не харесвам толкова малки фотоапарати. Въпреки принципното ми несъгласие с размерите на Сонито, мога да твърдя, че това е по-добрата камера. Ще се опитам да се аргументирам по-подробно.
- Канонът е незначително по-голям, но стои доста по-добре в ръката - до голяма степен благодарение на малкия, но удобен грип отпред (за Сони трябва да си го купиш отделно). За "компенсация" задният контролен диск на Канона е пълен боклук, а пръстенът около обектива се държи странно и затруднява прецизното настройване на функциите (възможно е те да се сменят, включително във връзка с режима на снимки).
- Обективът на Канона е по-универсален (стига до 100 мм еквивалент) и "кацва" на 2.8 бленда при 50 мм (30 мм при Сони), но е доста по-мек - осбено в периферията и в дългия край. После четох, че при Канон разликите от бройка до бройка са съществени, а при Сони това отсъства или е в пренебрежими граници.
- Малкият визьор на Сонито е ... малък, но върши страхотна работа при слънчеви екстериори (например), когато изображението върху екрана на Канона се вижда едва-едва. Голям + за Сони, според мен.
- Функционалността на автофокуса при Канона е, меко казано, объркваща. На практика камерата НЯМА следящ фокус при серийна снимка, а фокусирането през тъч екрана е с чувствително закъснение. Не съм го измервал, но е над 1 секунда със сигурност. Сонито няма тъч екран, но се справя чувствително по-добре с автофокуса във всички ситуации.
- Така и не разбрах как точно работи автоматичното ISO при Канона. Имам ясен спомен, че беше с много странно поведение, а и не съм сигурен дали можеше да се задава долна/горна граница. При Сонито не забелязах никакви странности.
- Канон включват външно зарядно в комплекта (батерията се зарежда и чрез USB вътре в камерата), а за Сони трябва да се купи отделно.
- Като цяло Канонът ме изнерви, а Сонито - не (въпреки размерите си). Това е чисто субективно усещане, но реших да го напиша. Понякога една камера ти харесва чисто интуитивно, а друга - не.
Това е по спомени. Дано да съм бил полезен.

Дата:   04-02-18 23:48

[smilie18] даже доста полезен, точно такава информация чаках.

Автор: chrisnoch   
Дата:   05-02-18 00:50

ОК. [smile]
Значи мога да се надявам да почерпиш една бира. Пия "Старопрамен". [smilie18]

Дата:   05-02-18 00:53

[smilie24] [beer]

Дата:   05-02-18 13:01

Печеливш имаме -panasonic lx15

Автор: bobyn   
Дата:   05-02-18 13:06

Погледни и Panasonic TZ100 тогава, ако не е късно, разбира се.

Автор: georgioiv   
Дата:   05-02-18 13:09

fast_eyebrow : бирата отива при мене тогава [smilie5]

Дата:   05-02-18 13:29

Пробвах канончето, пробвах и сонито.И накрая като пипнах тоя панасоник-ми сори, доста по-напред е от другите два.АФ тъч кове съпер светкавично и е точен.Има 4К,f 1.4 и е по-евтин

Дата:   05-02-18 13:32

Адаш,аз винаги имам бира за теб ;)

Дата:   05-02-18 13:33

TZ100 е с тъмен обектив

Дата:   05-02-18 13:34

А канончето е най-зле от тия.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »