Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Фотоапарат,камера за 4к
Автор: feelnopain   
Дата:   03-02-18 00:38

Здравейте, може ли да ми предложите фотоапарат или камера 4к главно ще се ползва за клипове нямам предпочитания за марка и т.н бюджета е 2000лв. за тяло и обектив.

Отговори на това съобщение
 Re: Фотоапарат,камера за 4к
Автор: Hsathv   
Дата:   03-02-18 01:13

Тяло и обектив? Да разбирам ли, че търсиш нещо със сменяема оптика?

Автор: chrisnoch   
Дата:   03-02-18 06:10

В този бюджет по-добро от ТОВА няма - особено, ако ще снимаш предимно видео и още повече, ако държиш на 4К.
Сега някакви "умници" ще почнат да ти обясняват, че Panasonic FZ2000е с несменяем обектив и това е лошо. Пълни глупости, не ги слушай! Ще дрънкат, че сензорът е малък (1 инч), че максимално отворената бленда е смешна (2.8 в късия край и 4.5 в дългия), че за видео е по-добре да си купиш видеокамера, че ... още една камара дивотии. Не ги слушай!

Автор: georgioiv   
Дата:   03-02-18 07:17

За видео 4к и този бюджет - Панасоник. ако маалко повдигнеш бюджета - Panasonic GH4. Ако искаш да се вместиш - няма по-добро от предложението на chrisnoch. Въртящ екран, вход за микрофон, вход за слушалки, брутален обектив. Панасоник знаят как се прави видео. Единствена забележка, но не знам за този модел дали е валидна - имат много агресивно подтискане на шума на високо исо. На снимките в raw може да се коригира, но на видео - chrisnoch да каже...

Автор: nice2mitiu   
Дата:   03-02-18 11:23

Panasonic G7 и G80 са добър избор, ако не държиш на изхода за слушалки. В много тестове се представят по-добре от GH4 в автофокуса по време на видео и откъм шум на ниска осветеност.
Добри обективи са Lumix 12-32 2.8, Olympus 12-40 Pro, дори Lumix 14-140 3.5-5.6, ако ще се снима с добро осветление.

Автор: feelnopain   
Дата:   03-02-18 23:43

Значи на Панасоник ще се спра благодаря за мненията

Автор: hose   
Дата:   04-02-18 01:08

а в бюджет около 4000? може и да не е 4К

Автор: nice2mitiu   
Дата:   04-02-18 11:48

Panasonic GH5 или G9.
Също така Sony - a6500 има супер картинка, добър автофокус, добре се справя на тъмно, но има доста дребни минуси, които са обсъждани много из интернет.
За тази сума, може да погледеш и Canon - 80D, 6Dmk2. Там се ограничаваш до FullHD и по-тежка система, но печелиш най-добрия автофокус, добър живот на батерията и огромен избор от обективи на добри цени от базара.

Дата:   04-02-18 21:22

аз като че ли най-много се заглеждам в Nikon D750 с 50-ка... точно влиза в този ценови диапазон, най-същественият недостатък ми е ограничението от 29 мин... но всички апарати май са така

другото което ми грабна окото беше Blackmagic pocket - но там не съм много наясно с обективите - микро 4/3 явно всички олимпус? както и какви точно файлове прави - аз не държа на роу видео, дори в конкретния случай би бил минус, тъй като не се предвижда обработка, трябва да се правят архиви, но като цяло изглежда много добре камерата

ще погледна тези панасоници, които препоръчвате, АФ също не ми е водещ в случая

Автор: Hsathv   
Дата:   04-02-18 22:12

В този ценови диапазон е А7SII. Пък ако не ти трябва 4К може само А7S.

Автор: stef7   
Дата:   04-02-18 22:14

Темата за хибридни камери дето снимат и фото и видео сме я коментирали многократно. Ако потърсиш последната година ще намериш доста писано по въпроса. Не си уточнил какво точно ще снимаш. Blackmagic Pocket има много недостатъци и едно основно предимство - RAW video. Обикновено я ползват като втора камера, ако първата също е Cinema и снима RAW или ProRes.

Ей тук съм споменал някои от недостатъците.

Дата:   04-02-18 22:42

stef7 мерси, все повече клоня към никона...

Автор: chrisnoch   
Дата:   04-02-18 23:47

hose,
Глупости! Видео и Никон са антоними. Дори Фуджи се справят по-добре, а те са пословични с некомпетентното си отношение към видеото.

Дата:   05-02-18 12:22

chrisnoch [smilie18] [smilie18] [smilie18]

знам, знам... само спокойно

Дата:   05-02-18 12:59

абе виждал съм видео и с Никон, но повярвай че Никон не е марката за видео. Все едно с блек меджик да правиш снимки. Не че не може :)

Автор: SEURET   
Дата:   07-02-18 10:19

Предвид завършеността на изделието, Panasonic FZ2000 е изключително добро предложение. Ползвал съм го известно време и бях очарован. Вградените ND филтри, определено ми допаднаха и помогнаха в няколко ситуации.

Автор: nsirakov   
Дата:   07-02-18 12:06

за тези пари и за клипове... мавик про...

Дата:   07-02-18 12:45

за тези пари и за клипове... мавик про...

Хем и гимбъл си има.. [smilie5]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: