Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Panono camera ball
Автор: Stef1   
Дата:   25-01-18 18:54

Прилагам и линк към джаджата и съм пред дилема това струва ли си инвестицията според вас? Сърбят ме ръцете и от гледна точка на работа доста може да улесни всичко, но все пак не е DSLR

https://shop.panono.com/panono/panono-en/a-11/

Отговори на това съобщение
 Re: Panono camera ball
Автор: xm_style   
Дата:   25-01-18 21:29

Заслужава си ... след първите 300 клиента я избиваш и почваш да печелиш десетки левове [smilie24]

Автор: Джъмбо   
Дата:   26-01-18 11:47

според зависи дали има работа за нея...
варианти няколко - гугъл стрийт - снимаш здраво и получаваш там някакви центове.
интериори за фирми за недвижими имоти... те са само в нета и качеството ще е ок за виртуални турове
исторически места и музеи, но те нямат много бюджет а и не искат да се пускат в нета, щото никой нямало да дойде на живо...

и... накрая за всичко по-горе съм се справял с камера тета... да качеството не е на профи висота, но и гугъл я признават и за интерирори става а и музеи съм снинал

ако имах бол пари разбира се бих си взел горното макар да е доста обемно, но за лайф ис лайф, предпочитам малката тета [shtrak]

Автор: lamerko   
Дата:   26-01-18 11:52

xm_style: [smilie5]

И аз съм на мнение, че "обикновенна" джаджа с две риби ще свърши идеална работа за виртуалните турове, още поевече, че Гугъл поддържа директно 3-4 модела именно от такъв тип. За по-сериозна работа и панорамна глава ще свърши работа, но там си е играчка, пък и не навсякъде ше е възможно :)

Автор: Frenchev   
Дата:   26-01-18 15:55

Като човек снимащ само панорами за мен тази камера е безсмислена.
Можем да започнем а и да приключим с това, че няма RAW.
За същите пари можем да си сглобиш много приличен кит от апарат, панорамна глава и обектив, с който правиш сферични панорами с три кадъра.
Другия проблем за мен при този тип камери е, че нямам къде да се скрия от нея. Ако снимам жилище, не е проблем защото мога да се скрия зад ъгъла или приклекна зад някой диван, но ако снимам голяма зала или голф игрище нямам никакъв шанс. Трябва да правя два кадъра на които съм на две различни места и да мажа в шопа. Много по лесно ми е да снимам три кадъра и да ги сглобя за 1 минута.
Друг проблем е снимането на панорами на които има доста хора. При тази камера щракаш и тя хваща всичко. Скоро снимах панаирната палата в Мюнхен по време на едно от най-големите им изложения. С три кадъра ми беше много лесно. Когато някой вървеше към мен просто го изчаквах да мине и тогава снимах, докато завъртя той се беше отдалечил. С тази камера обаче нямам тази опция, а проблема е че имаше толкова много хора, че винаги имаше някой много близо до мен.

А за цената няма да коментирам - абсурдна е.

Иначе на фотокина видях и пробвах тази камера и не съм особено впечатлен.

Автор: marvesss   
Дата:   26-01-18 16:09

Frenchev [smilie24]

Пилнат Samyang 8/2.8 fisheye II заедно със Sony A7 втора ръка са напаловина цената на коментираната играчка и 3 кадъра имаш всичко.
Обективчето е кропско, но резолюцията му е много по-добра от фулфрейм версиите, за компактност да не говорим. С кроп тяло май трябват 4 кадъра?

Автор: Stef1   
Дата:   27-01-18 17:29

Чета, че има статив и дистанционно, така че по-скоро за това, че ще влизаш в кадър няма да има проблем. Интересна ми е като джаджа, защото като гледам колко камери са сложени практически спестяваш доста време в стакване на кадрите, може би, в сравнение със стандартния начин на правене...де да знам..размишлявам на глас

Автор: Frenchev   
Дата:   28-01-18 09:27

Ти с нормална камера и фишай не правиш 50 кадъра. Имаш три кадъра които се сглобяват за секунди. Но качеството е в пъти по-добро и имаш контрол над сглобяването.

Автор: b0bb0   
Дата:   28-01-18 15:05

Наистина, защо са й на тази джаджа толкова много обективи с толкова малко поле на всеки от тях (около 35х35°, ако правилно съм сметнал)? По-евтина изработка... ама чак пък 10 пъти по-евтина?

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »