Автор: nice2mitiu
Дата: 19-01-18 17:40
Още не е напълно наличен никъде, но и аз съм му хвърлил око, след четене и гледане на клипове, стигнах до тези изводи:
1. 1.8 кг са доста нещо за безогледална система. Като предимство пред другите, според мен е резбата отстрани на дръжката, ако трябва да се закачи микрофон или нещо друго, там е добро място, да не добавя допълнително тегло. Също наличието на стандартна плочка за монтаж е голям плюс. По-големия проблем би бил ако се полза по-тежък обектив, защото баланса ще клони напред и може да не стигне мястото за камерата.
2. Цената си е направо фантастична, в комплекта ги няма другите благинки, но те също са на разумни цени. Crane също държат до 1.8 кг, но няма плочка за бърз монтаж, трябва да се добави, което усложнява малко нещата. Сега излезе Crane Plus, който е малко по-скъп, но също има доста предимства.
Лично аз бих предпочел да си закупя техниката от България, или поне от ЕС, няма да треперя за митнически такси и разправии. Друг вариант, който обмислям е Feiyu a2000, там ако се използва с допълнителната дръжка за 2 ръце, нещата са измислени доста по-умно.
|
|