Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Питанка за MOZA AirCROSS
Автор: lamerko   
Дата:   19-01-18 15:22

Така... само предварително да уточня, че нямам никаква практика по видео стабилизиращи системи.

От доста време се оглеждам за някакъв стабилизатор и вчера гледам анонс на новия гимбъл MOZA AirCROSS за безогледалки. общо взето схващам за ко иде реч, но имам малко чуденки.

1. Тегло. По спецификация дават максимално до 1.8 кг. Камерата, с която ще се използва е Fuji X-T2 - 507g с батерия, евентуално с грип VPB-XT2 (в момента не мога да кажа колко тежи, ще го претегля) и обeктиви от рода 35/1.4 - 187g, 10-24 - 410g и 12-ката на Самянг. На теория комбинациите излизат под 1.8кг, но как стои въпроса на практика? Има ли проблеми, когато теглото наближи максимума (например 1.5кг)?

2. Цената на гимбъла в момента е 929.00 лв., което е съпоставимо с цените в чужбина. До колкото разбирам в комплекта не са включени дистанционното, държачите за две ръце и разни други дреболии. Като цена дали си заслужава, или да се оглеждам за Zhiyun Crane в някоя от версиите - сякаш по търсачките излиза, че е по-полулярна?

Отговори на това съобщение
 Re: Питанка за MOZA AirCROSS
Автор: nice2mitiu   
Дата:   19-01-18 17:40

Още не е напълно наличен никъде, но и аз съм му хвърлил око, след четене и гледане на клипове, стигнах до тези изводи:

1. 1.8 кг са доста нещо за безогледална система. Като предимство пред другите, според мен е резбата отстрани на дръжката, ако трябва да се закачи микрофон или нещо друго, там е добро място, да не добавя допълнително тегло. Също наличието на стандартна плочка за монтаж е голям плюс. По-големия проблем би бил ако се полза по-тежък обектив, защото баланса ще клони напред и може да не стигне мястото за камерата.

2. Цената си е направо фантастична, в комплекта ги няма другите благинки, но те също са на разумни цени. Crane също държат до 1.8 кг, но няма плочка за бърз монтаж, трябва да се добави, което усложнява малко нещата. Сега излезе Crane Plus, който е малко по-скъп, но също има доста предимства.

Лично аз бих предпочел да си закупя техниката от България, или поне от ЕС, няма да треперя за митнически такси и разправии. Друг вариант, който обмислям е Feiyu a2000, там ако се използва с допълнителната дръжка за 2 ръце, нещата са измислени доста по-умно.

Автор: stef7   
Дата:   19-01-18 18:47

Zhiyun crane v2 също има плочка за бърз мотаж и като цена е колкото MOZA AirCROSS. Crane със сигурност може да носи и DSLR от калибъра на Canon 5D Mark III, MOZA AirCROSS са листнали само безогледалки на сайта си.

Дата:   19-01-18 19:09

Crane е от доста време на пазара и се е доказал. Но като цяло мисля последните итерации на тия гимбали са вече читави при повечето производители. За Moza AirCross вече има ревюта, може да ги изгледаш в Youtub. Инак 1.5кг няма да са проблем за повечето неща. Поне при Crane е така. Проблем ще е ако искаш да сложиш на Фуджито примерно Сигма 18-35мм ф1.8. Обектива е голям и тежък и въпреки че като цяло теглото е в границите, центъра на тежестта се премества доста напред а гимбала няма мегдан да премести камерата назад. И така този обектив става неизползваем на гимбал. Но тези които си ги листнал са си ОК, няма да имаш проблем.

Дата:   19-01-18 20:12

Гледах в нета каквото намерих - то и затова се реших да пусна темата и евентуално даси направя един подарък. Направиха ми впечатление функциите за програмиран таймлапс и мимичния контрол. Колко ще ги ползвам е друг въпрос, ама гъдела си е гъдел :)

От обективите - поне на тоя етап смятам да са въпросните изброени. То и без това за Фуджи избора е малко ограничен :)

Дата:   25-01-18 13:18

Нова версия на Zhiyun Crane:

Zhiyun Crane Plus

Подобренията спрямо предишните версии са
1. Работното тегло е увеличено до 2.5 кг
2. Inteligent object tracking
3. POV Mode 45 градуса
4. Motion memory
5. И може би най-ценното за мен, вързване към камерата и възможност за стартира на запис на видео или правене на снимка с копче от самия стабилизатор.

Също има програмируем timelapse.

Единственото нещо което липсва и го има в някои модели като обявения вече DJI Ronin-S е наклоненото под 45 градуса задно рамо което дава възможност да виждаш целия екран (LCD) и да слагаш обективи от типа на въпросната Сигма 18-35мм ф1.8. Камера може да иде доста по-назад

https://www.dji.com/ronin-s

Ронина обаче ще излезе чак след 4-5 месеца и със сигурност ще струва повече, Zhiyun Crane Plus може да се купи сега на цена около 1000лв.

Публикацията е редактирана (25-01-18 13:19)

Дата:   25-01-18 13:51

То винаги ще излизат по-смислени играчки, ама все пак по някое време човек трябва да се спре на нещо... та както и да е - вече съм поръчал Мозата :)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »