Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
  • Първият редактор за Новата 2018 година е Далибор Толевски

    Първият редактор за Новата 2018 година е  Далибор Толевски - Dalibor.

    Той е роден през 1985 г. в Република Македония. Първите му творчески импулси се проявяват чрез рисуването, вдъхновен от красотата на жените. Годината, през която започва да се занимава с фотография е 2004 г. увлечен да улавя красотата на човешката природа и житейските обстоятелства.

    В момента живее и работи в Чикаго, САЩ като портретен и моден фотограф - http://www.dalibortolevski.com/

        
 Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с батерия Nikon EN-EL15
Автор: Dragobat 
Дата:   06-01-18 15:35

Здравейте,имам следният проблем:Апарата си го купих чисто нов,сега е на около 20к кадъра,но при последното зареждане на батерия ми направи впечетление,че доста бавно се зарежда и като я сложих в апарата след оклоло 3часа зареждане показва че е на 60%,но и на скалата минпоказва че батерията е стара и цифра 4,а преди около 1 седмица ми показваше 0 т.е. все още добре.Зареждам я само с оригиналното зарядно и когато е заредена я изключвам веднага,а апарата го използвам чисто любителски.Та питането ми е дали някой е имал подобен проблем или батерията е заминала(учудващо бързо).
Моля за съвет какво да правя,нова батерия и ако е нова има ли добри алтернативи или да вземам оригинална?

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с батерия Nikon EN-EL15
Автор: lamerko 
Дата:   06-01-18 16:10

Понякога се прецакват бързо - дори и оригиналните. Има съвсем прилични заместители за много добри пари, но трябва да се поразровиш малко, а не да вземеш първото менте...

Отговори на това съобщение
Последни от секция Фотописи: Добави свой Фотопис » Вход
"Представете си....само си представете." от Венелин Светлинов - 0 коментара
"Бай Тошо от с. Ярлово" от Martin Iliev - 0 коментара
 Re: Проблем с батерия Nikon EN-EL15
Автор: IDA 
Дата:   06-01-18 16:16

Вече си е изпяла песента. Докато зарежда я ползвай, независимо какво ти показва апаратът, но винаги си носи резервна. Не е нужно да я вадиш от зарядното веднага щом светне зелената лампа. Можеш спокойно да я оставиш още няколко часа да се дозареди напълно в режим с намален заряден ток, т. нар. "trickle charge". Когато капацитетът и падне прекалено много, за да можеш да разчиташ на нея, купувай нова.

Потърси в Е-bay или немския/британския Амазон качествени заместители на оригиналните батерии. Намират се ребрандирани оригинални или достатъчно качествени заместители, които по нищо не се различават от оригиналните, а са примерно на 1/5 от цената им. За качеството можеш да се ориентираш по ревютата към тях и по броя на продадените бройки. Аз снимам със заместители откакто хванах цифров апарат в ръцете си и до сега никога не съм имал проблем.

Задължително търси заместители, съвместими с оригиналното зрядно и с капацитет равен или близък до този на оригиналната батерия. Макар и да има заместители със значително по-висок капацитет, те имат много по-кратък живот и обикновено са боклуци.

Успех!

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с батерия Nikon EN-EL15
Автор: colorphoto 
Дата:   06-01-18 16:31

Не си писал от колко време ползваш този апарат с тази батерия.

Иначе си е заминала.

Провери за удачен заместител.

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с батерия Nikon EN-EL15
Автор: Dragobat 
Дата:   06-01-18 17:18

Ами използвам го(апарата) около 18 месеца,а за заместител сякаш харесах hänhel extreme изцяло отговарят параметрите и може би Дюрасел,най-добре бих взел оригинална,но както в повечето случай с моя трхника винаги заместитителите са по-добре от оригинала.Бих искал и оригинал да си взема,но малко скъпичка ми идва,а има и ментета.Странното е че за 18 месеца да се скапе така не ми е покзавала 1,2,а направо 4,ще я изпразня до край и ще я заредя докрай може да имам някакъв шанс да се възроди като феникс!!!

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с батерия Nikon EN-EL15
Автор: Konstantinov 
Дата:   06-01-18 18:31

Пробвай да заредиш твоята батерия с друго зарядно, щом апарата е на 18 месеца може да са още в гаранция провери при продавача.
От амазон взех някаква най-евтина по спомен около 15 евро със зарядното което също е 5-10 евро и със юсб,тоест трябва да си имаш юсб поне 1 ампер,ако вземащ неоригинална батерия ,вземи и такова зарядно защото оригиналното при мен я зарежда до 96-98 процента, а неоригиналното до 100.Неоригиналното също изключва автоматично.Публикацията е редактирана (06-01-18 18:32)

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с батерия Nikon EN-EL15
Автор: Dragobat 
Дата:   10-01-18 22:35

Незнам,но заредих колото можеше батерията,слагам я в апарата и показва 0 на скалата до 4 и хоп изведнъж скочи на 4 оставих я така с някакъв заряд вътре около 60% ако може да се вярва на това коетомпише, и на сутринта няма грам ама грам ток,все едно съм извадил батерията,та се чудя когато обектива стои с включена стабилизация дали това нещо влияе,макар и изключен да има някаква консумация.

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с батерия Nikon EN-EL15
Автор: bg2014 
Дата:   10-01-18 23:35

Няма как при изкл. апарат да работи стабилизацията на обектива.
Но друг колега писа за проблем с някаква отечка и изпразване на тока от батерията.
Погледни крачетата за батерия в тялото да няма изкривяване и да окъсява нещо?
Ako това е батерия за Никон 31,3200,..51,5300 значи имам още такива и то в добро здраве. Имам и ориг. и китайски. Ако са ти нужни - на Л.С.
Не съм ги пускал в обява.


Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с батерия Nikon EN-EL15
Автор: Pavlov 
Дата:   11-01-18 06:25

bg2014, на тези батерии, дето ги имаш, какво пише? EN-EL15, или EN-EL14?...

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с батерия Nikon EN-EL15
Автор: bg2014 
Дата:   11-01-18 09:53

Моя грешка - Никонски NL14 пише. Съжалявам!

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1     всички  напред  последна
Емисии   RSS | Atom
Абонамент   Google

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »