Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Поръчка от чуждестранен сайт
Автор: slavi_biserov   
Дата:   19-12-17 22:05

Здравейте, колеги

Тъй като нямам никакъв опит в пазаруването през интернет на фотографска чисто нова техника, реших да сравня цената на едно много добро кроп тяло на Канон, а именно 80д. За да не правя реклами, ще използвам имената магазин 1 и магазин 2 в България. Всички сигурно се сещате за кои магазини говоря, но и двата предлагат намаление под формата на кешбек от 200 лв. Тоест цената на 80д в България е 1869лв, докато в ebay.co.uk 80д се предлага за скромните £662.43, с доставката до България цената става £677.43, тоест по днешния курс на лирата около 1500лв. Та въпросът ми е, аз ли нещо не съм добре запознат и в крак с нещата или от ebay.co.uk можеш да си купиш по-евтино тяло, с изключение на това, че ще получиш само 1 година гаранция според политиката на сайта валидна в ЕС. Относно митницата мисля, че няма никакви такси и това дори е упоменато като информация за продукта. Бъркам ли някъде и ако да, можете ли да ми разясните по-подробно нещата и изобщо дали си заслужава?

Справка:
"Shipping
All orders will be shipped by a trackable & insured express courier.
All Items will be sent out from our warehouses either in the United Kingdom, France or Germany.
Items will be dispatched within 3 working day after payment is confirmed and will arrive within 10 working days for major areas.

eBay price is the final price you pay, there is no hidden cost for any item purchased within EU.

Guarantee
All items being sold are brand new and genuine. You are protected by the eBay Buyer Protection Scheme.

We offer 30 days hassle free return service.
Returned item must be in resalable and original conditions in order to get a refund or replacement.

Warranty
1 year warranty (parts + service) will be provided for manufacturer defects.
" - за англоговорящите и разбиращите

Поздрави,
Станислав Стоянов
[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Поръчка от чуждестранен сайт
Автор: asahi   
Дата:   19-12-17 22:13

ebay.co.uk не е продавач, а платформа, от която продават разни търговци. Сметни си колко ще ти струва доставката и ако ти е изгодно - поръчвай.

Автор: marvesss   
Дата:   19-12-17 22:22

Гаранцията от 1 година е към търговеца в eBay в този случай. Ако нещо стане с апарата пращаш до него за твоя сметка в двете посоки и ако благоволи да изпълни условията е ок. Апарата е вносен, по вероятност с не пълно европейско меню (може да е модел предназначен за Канада/Япония). В този ред на мисли е добре и да провериш да няма ограничение само PAL или само NTSC снимане на видео.

Аз лично пред тази "оферта" бих избрал втора ръка тяло с остатъчна европейска гаранция към Canon. Дори и по-евтино ще излезе.

Автор: sauron69   
Дата:   19-12-17 22:41

Другото което е хубаво да гледаш при покупка от ибей е рейтинга на продавача - примерно 98-99% и да има солиден брой продажби. Хубаво е плащането да е през PayPal. [shtrak]
Ако стоката се изпраща от страна от ЕС нямаш допълнителни начислявания към цената, освен разбира се сумата за доставка.

Дата:   19-12-17 22:52

@asahi пише в първия пост, че доставката до България е 15 лири.
@marvesss благодаря за разяснението относно гаранцията, т.е не получавам в мен никаква гаранция, която мога да използвам в рамките на страна. Ще проверя относно менюто, защото за това нещо не бях се сетил и ограничението за снимане на видео. Относно предложението за втора ръка от базара, имаше обява на 80д с гаранция от 1 година дори в България за 1550лв, но бях изпреварен в тази оферта и някой от колегите го купи, пък и нямах финансово средствата. И това е вариант, но цената пак ще бъде около 1400-1500лв за това тяло. Иначе мисля да правя голям ъпгрейд от 1100д към 80д, защото вече усещам, че много неща ми липсват откъм dual pixel af, повече кръстосани точки с много по-бърз процесор (7fps вместо 3 при 1100д), по-голям сензор, по-добри нива на шум и други благинки. Градя система на Канон, въпреки силната година на Сони. Иначе намерих някакъв UPC номер - ЦЪК. Регистриран е в Америка.
А ето и самата обява: ЦЪК
[shtrak]

П.П
Относно езика пише - "Display in English, German, Spanish, French, Italian & Portuguese
Other language please contact us". Тоест има английски, което е най-важното. :D

Публикацията е редактирана (19-12-17 23:13)

Дата:   19-12-17 22:57

@sauron69 намира се в Saint Maur des Fosses, France, т.е в Европа. Търговецът има солиден рейтинг - 98.2% с не знам колко продажби от Хонконг, ЦЪК.

П.П Мисля, че има 34973 продажби или нещо като точки.

Публикацията е редактирана (19-12-17 23:09)

Автор: Giorgio.K   
Дата:   20-12-17 00:21

Пазарувах скоро от този търговец. Точен е. Пратката дойде за 3 дни с DHL въпреки, че условието на доставка беше standard int. delivery. Но практически нямаш гаранция за продукта.

Автор: lamerko   
Дата:   20-12-17 01:54

Регистрацията на търговеца е Хонг Конг - практически регулациите на ЕС не го касаят макар и да продава там. Със сигурност става въпрос за сив внос и нямаш гаранция - аз лично при толкова малка разлика в цената не бих си взел от него.

Дата:   20-12-17 12:17

Очаквам още мнения на останалите колеги, но вариант е и да изчакам за добра обява в нашия базар.
[shtrak]

Автор: xsakex   
Дата:   20-12-17 13:03

Стоките от ebay с примамливи цени обикновено са Grey Market, така че взимаш нещото и реялно нямаш гаранция. Ако се окаже, че цялата серия има дефект, който гаранционно се подменя (като дефектът със затвора на nikon D750) няма да ти бъде сменен гаранционно и ще трябва да си платиш.
B&H също предлагат Grey Market продукти и имат описани разликите, така че можеш сам да си направиш сметката дали, какво и откъде да поръчаш.

https://www.bhphotovideo.com/c/find/HelpCenter/USGrey.jsp

Автор: agop4o   
Дата:   20-12-17 13:13

Ако се окаже, че цялата серия има дефект, който гаранционно се подменя (като дефектът със затвора на nikon D750) няма да ти бъде сменен гаранционно и ще трябва да си платиш. Грешна констатация.Ако има сервизна акция се сменя затвора беез значение дали е в гаранция или не.Обосновка-личен опит.[smilie24]

Автор: Giorgio.K   
Дата:   20-12-17 13:22

Точно. При масов дефект сервизират без значение от канала на дистрибуция на стоката.

Автор: marvesss   
Дата:   20-12-17 13:28

Зависи от политиката на производителя и конкретно условията на акцията. Аз също бих взел под внимание този възможен сценарий. Дори смятам, че за подобни акции е по-добре да имаш документ за покупка от европейски регионален търговец, дори с изтекла гаранция, отколкото фактура с "1г. гаранция" от Хонки Конг.

Дата:   20-12-17 19:09

Разбирам много добре за какво става въпрос. Продуктите на този сив пазар са идентични с тези произведени в предприятието, но има разлика във видео формата в случая PAL + това, че нямат буквално гаранция, т.е "риск печели, риск губи", но затова и цената е такава. Не мисля, че си заслужава рискът за тези 370лв разлика .. По-добър и смислен вариант е да чакам в базара за приемлива цена на 80д или направо да действам с чисто ново тяло, колкото и да си заслужава ..
[shtrak]

Автор: MrPhoto   
Дата:   20-12-17 19:29

Цената е такава, защото толкова струва тази техника.
Това, че тука ни карат да плащаме 50% отгоре е защото въпросните павилиони и дюкяни имат по 50 продажби годишно, за което ние - клиентите нямаме НИКАКВА вина!
Гаранция имаш! И то огромна! Имаш половин година /180 дни/ да отвориш кейс в пп!
Тези неща, за които питаш в темата са проиграни отдавна. Имам толкова купена техника по този начин и само един от фотобараката по простата причина, че тук все още не могат да работят с клиенти! Могат да работят с мотики, гребла и търмъци, но с клиенти още не могат! На мен пък ми е все тая дали те ще могат. ЕС е огромен, биещи се за моите пари - дал Господ!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »