Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Избор на графичен таблет
Автор: Dragobat   
Дата:   16-12-17 18:21

Здравейте, нещо съм залитнал да купувам графичен таблет, но избора е прекалено голям и нещо немога да разбера дали имам нужда от голям или мога и да се размина с малък(таблет).Виждам че има по-скъпички има и на достъпни цени.Ще го ползвам с лайтрум и може би с някоя друга програма,но най-вече с лайтрума.Интуос Фото или Интуос Про.Май на тези два модела съм се спрял

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на графичен таблет
Автор: mihajlov2   
Дата:   16-12-17 19:45

Аз си избрах Wacom Intuos Pro M. За чисто любителски цели. Кефът е страхотен!
Допълнение - ползвам го и за рисуване С Artrage pro.

Публикацията е редактирана (16-12-17 19:59)

Автор: midtone   
Дата:   16-12-17 20:33

Аз наскоро си купих Wacom Intuos Photo Pen and Touch Graphics Tablet, Small.
Струва 141 лв., и право да си кажа, не знам как съм живял без него.
Доста четох, преди да го купя, и малко се притеснявах, че размера ще е недостатъчен. Оказа се, че е идеален за това, което правя, което не е нещо особено - обработка във photoshop.

Автор: nice2mitiu   
Дата:   16-12-17 20:46

Има ли колеги, които са работили с китайските X-Pen? Цената е примамлива, а в YouTube като цяло ги хвалят

Дата:   16-12-17 20:58

midtone,къде го намери на тази цена,всички цени коит овидях са около 200лв

Автор: ksuhorukov   
Дата:   16-12-17 22:37

Преди години имах един Wacom Graphire 4 A5 таблет, с който обаче въпреки всички опити не можах да свикна. Не мога да си обясня защо. Голям ли ми дойде, нещо като функционалност ли не си допаднахме - не се получи. Сега обаче като че ли пак ми се иска да опитам. Трябва ми само и единствено за ретуш във Фотошоп/Лайтрум. Дали тези новите са по-читави?

Автор: midtone   
Дата:   17-12-17 00:39

@Dragobat

Купих го от тук: https://goo.gl/baL22y

В момента цената е £63.99=141.88 лв.
Виждам, че когато съм го купил на 1-ви ноември, цената е била £79.99, явно сега има някакво коледно намаление.

Заедно с таблета си купих и това: https://goo.gl/YsJcrV
но таблета си работи чудесно и с кабела.

Автор: marvesss   
Дата:   17-12-17 09:14

Според моя скромен опит с Wacom-и (последно съм с Intuos Pro S, но през мен са минали и среден, и голям размер), мога да кажа, че за фотообработка (селекции, малко четки, ретуш) малкия размер е предостатъчен, аз дори работя на около 1/3 от работната площ на S размер, за да не си извивам китката много (уморява) и съм достатъчно прецизен, за да селектирам пиксел по пиксел.

One by Wacom Small CTL-472 струва 84 лв. в Адком (официален дистрибутор на Wacom за България). Мисля, че няма тъч.

По-високите Intuos модели имат повече нива на натиск, което не е от съществено значение при фотообратка. Имат и и изведени програмируеми бутони. Pro модела има функция за наклон на писалката - за ползване като четка при рисуване, както и още повече бутони и плъзгач с пръст за размер на четката, примерно. Все опции за художници.

Intuos Pro е мислен да се ползва като самостоятелно устройство - с лява ръка върху програмируеми бутони, с дясна навигираш с пръсти и писалка.

Wacom One Small няма тъч и бутони, поради което е изключително по-компактен в сравнение с Pro Small, примерно. Може да се постави на мястото на мишката (реално е с размерите на подложка за мишка) и да изпълнява същите функции като Pro модела, само че за бутони ще се ползва клавиатурата на компютъра. Единствен недостатък е, че няма тъч, който си е доста полезен за приближение, накланяне на снимка за прецизна работа.

Ако има модел като Wacom One Small с тъч функция, бих избрал него като най-оптимален таблет за обработка на снимки, не само защото е в пъти по-евтин от по-големите си братя, а и защото е много компактен.

Автор: nsirakov   
Дата:   17-12-17 09:46

От 2 години ползвам Wacom Intuos Pen and Touch Small...

С вин 7 не се разбираше много, често забиваше и се налагаше рестар, но свикнах да работя с него и съм страшно доволен, сега съм с Уиндоус 10 и не е имало и един път да забие - работи прекрасно... препоръчвам...

Таблета е стар модел, беше най-евтиния на времето - около 70 лева... но е идеален за мен

Автор: ksuhorukov   
Дата:   17-12-17 09:49

Щом и Сираков препоръчва - купих Wacom Intuos Photo Pen and Touch Graphics Tablet, Small от Амазона за 70 паунда с доставката. [thankyou]

Автор: nsirakov   
Дата:   17-12-17 09:50

честито да ти е! трябва ти 2 дена да забравиш за мишката и ще видиш, че ще се родиш

Автор: hardcpz   
Дата:   17-12-17 22:11

https://thumbor.forbes.com/thumbor/1280x868/https%3A%2F%2Fblogs-images.forbes.com%2Fleeseymour%2Ffil

Публикацията е редактирана (22-03-19 12:01)

Автор: yarek   
Дата:   17-12-17 23:22

Първо си купих wacom intuous pro M, обаче много голям се оказа за мен. И го смених със S. Ползвам го повече от година и съм доволен от към адекватната му конструкция и функциите. С две думи, допада ми.

Дата:   18-12-17 08:18

Ще заложа на Интуос Фото,сякаш най-добре за тез пари,но се питам пак ли трябва от чужбина да поръчвам,то един път не намерих нещо изгодно по нашите магазини.

Автор: lamerko   
Дата:   18-12-17 12:10

Хахах... и аз съм си поръчал малкия Intuos Photo Pen от Амазона, че стария таблет нещо сдаде багажа... ама едва ли ще пристигне тази година :)

Автор: goldstar   
Дата:   19-12-17 11:06

Аз също се замислям сериозно над това да заменя мишката с таблет...но някак не ми допадат евтините модели , а тези които ми допадат са доста солени както се казва , та ще видим[beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »