Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 съвет за избор на първи DSLR фотоапарат
Автор: night_rider   
Дата:   13-12-17 19:23

Попаднах на оферти за продажба на Nikon D3200 за 430 лв. и Canon EOS 500D за 330 лв.Засега снимам любителски за лични нужди с Panasonic Lumix DMC-FZ38,но желанието ми е да се развивам в областта на фотографията и поне в близко бъдеще тя да ми стане сериозно хоби.Кой от двата модела да избера като за начало на работа с отледално-рефлексен фотоапарат и възможност за смяна на обективи?И изобщо заслужава ли си да сменям сегашния или да събера пари за нещо по-скъпо и добро след време?Разполагам с мастиленоструен принтер на Канон и в този сегмент техника съм доволен от този производител.

Отговори на това съобщение
 Re: съвет за избор на първи DSLR фотоапарат
Автор: IShoot4Fun   
Дата:   13-12-17 19:37

От двата, които си посочил - D3200

Автор: Pavlov   
Дата:   13-12-17 19:52

Качи в профила си малко снимки с Panasonic-а, да видим на какво ниво си.

Дата:   13-12-17 20:55

Качих няколко снимки.

Публикацията е редактирана (13-12-17 20:55)

Дата:   13-12-17 21:09

А задължително ли трябва да е някой от двата модела? И с какви обективи?

Дата:   13-12-17 21:37

В случая с Никон-а цената е само за тяло като при желание се предлага за 350 лв. обектив Nikon 50mm 1.8G.Канона идва вече в комплект с китов обектив 18*55 IS II и 3 броя филтри.
Тази покупка не е нещо ,което ми трябва за момента-просто ми се сториха изгодни предложения.

Дата:   13-12-17 21:49

И двата модела са от сравнително слабите на съответните марки, аз лично не бих си ги купил.
Тъй като и аз почнах навремето да се занимавам с фотография с Panasonic [smile] (LZ2 и FZ8), смея да твърдя, че с Canon ще се чувстваш по-добре. По-близо е до Pana-та като менюта и като картинка. В другата тема малко по-надолу препоръчах на един колега Canon EF-S 18-55 IS STM за първи обектив, евентуално допълнен с 55-250 IS STM. За тяло - според бюджета, едно 550D или 600D е доста прилично като за начален старт.
А ако е Nikon ... Първият ми беше D5000 с 18-105VR, мисля, че е удачна комбинация. Но в момента, ако трябва да купувам, бих предпочел по-висок клас тяло. D90 например, или ако бюджетът позволява - D7000 е идеално.

Дата:   13-12-17 22:01

Интересното е,че за Nikon D90 в момента също има оферта и то с обектива за 450 лв.[smile]

Автор: IShoot4Fun   
Дата:   13-12-17 22:17

Според мен е по-добре Д7000 пред Д90. Д7000 има микро настройка на фокуса, каквато Д90 няма. И изобщо, това, че ще ти е първи ДСЛР, не означава, че трябва да е ентри левъл. Много хора си вземат в началото такъв, а по-нататък в някакъв момент минават на по-висок клас тяло.

Автор: io_bs   
Дата:   14-12-17 00:40

Е, много ясно, че наследникът е по-добър от предшественика. А Д90 изобщо не е ентри левъл и за някои цели още е компетентно тяло, например ако не се изисква топ автофокус или работа с високо исо. Предимствата му пред ниския клас са двете врътки, горния дисплей и големия визьор.

Автор: chrisnoch   
Дата:   14-12-17 04:56

night_rider,
Не се захващай с умрели системи с хлопащо огледало!
В безогледалките е бъдещето.

Дата:   14-12-17 05:53

Автор: chrisnoch
Дата: 14-12-17 04:56
В безогледалките е бъдещето.

Възможно е. Ще видим [smile] .
Но в настоящето DSLR-ите дават повече - като възможности спрямо цената си, и като удобство на работа. Особено в ниския ценови клас.
И не са умрели, и няма да умрат. Всичките електронни екстри, които четирибуквеният производител на телевизори насила пъха в апаратчетата си, за да може да ги продава , спокойно могат да се сложат и в огледалните апарати. И те се слагат. Докато оптичен визьор в безогледалка няма как да има.
А и забравяш, че всеки DSLR на практика е 2 в 1 [smile] - с натискането на един бутон, и става безогледален.

Автор: Synthy   
Дата:   14-12-17 09:30

Щом гледаш само тяло за 430лв, погледни някое D300. Горещо препоръчвам, тялото е бетон, макар и старо. После като хванеш някое четирицифрено ще усетиш разликата (изкл. 7100 и нагоре, те са малко по-различни от масовките под тях с 4 цифри).

Автор: quazimodo   
Дата:   14-12-17 09:47

Друже, с риск да разваля съня на Павлов, аз ще те посъветвам да посъбереш още някой и друг лев и да тръгнещ от Д7ххх, за каквото ти издържат нервите да спестяваш. Около теб винаги ще се намери някой, който ще ти скъса нервите с дребни забележки за нещата, които може неговото по-ново тяло. Вервай ми, пробвано е! Една снимка на детето ще поискаш да направиш вечер в къщи и ще срещнеш напречната греда - шум още на ИСО100 и тотален снеговалеж на 400[smilie5][beer].

Дата:   14-12-17 09:57

Еее, ти пък сега, снеговалеж на исо 400 с Д90.. Посмали малко, посмали [smilie3]

Автор: Kalimas   
Дата:   14-12-17 10:01

500Д скоро ще направи 9г. от пускането си. Добра но много стара камера.
Според мен, ето ти няколко основни минуса ( заради възрастта му )
- Матрицата държи на малко ИСО - 800 (1600 нагоре вече иска обработка, за 3200+ да не говорим колко детайл губи)
- Трудно ще намериш апарат под 50-70 хил. снимки, при живот на затвора от 100 хил. ( Да, някой може да изкара повече, ама и годинките си казват думата.)
- Разлепващи се и късащи се гуми - пак от възрастта на машината.
- Има и други нещица, но това са основните спънки.

Плюса на ДСЛР-а (безогледалка) е че може да му завинтиш по-нови обективи и това да подобри качеството на снимките. Но те също са поне по 200-400лв втора ръка. (говоря за СТМ-ите на Канон и др. близки до тях, 18-55 IS II, също беше добре)

Та като цяло, по-добре събери още пари и виж поне за едно 100D или нещо подобно. Иначе може да излезе че ДСЛР-а ще те разочарова, защото със някой стар кит разликата между него и FZ38 може и да не я забележиш.

Автор: iasen2   
Дата:   14-12-17 10:09

И двата апарата имат комични фокусни системи. Шума няма никакво значение в твоя случай, след като не може да фокусира коректно
Както ти казаха по горе събирай за Д7000 или еквивалента при Канон , ако имаш някакви предпочитания там.

Дата:   14-12-17 10:11

Д300 с комична фокусна система. Ти да видиш [smilie18]
Калимас обаче е прав.

Дата:   14-12-17 10:13

Synthy , не те разбрах

Дата:   14-12-17 10:14

Еми обсъждат се по-горе минусите на Д90 и най-вече на Д300 доколкото аз разбрах. Ти ги нагруби. Освен аз да не съм разбрал за кои апарати говориш.

Автор: quazimodo   
Дата:   14-12-17 10:14

Synthy написа:

> Еее, ти пък сега, снеговалеж на исо
> 400 с Д90.. Посмали малко, посмали
> [smilie3]

Добре де[smilie5], нали трябва да звучи по-убедително[smilie18] [beer]

Дата:   14-12-17 10:16

Ема ако го купи за 200-250лв само тялото си е супер оферта. Голема работа, че не държи на исо над 1600. Виж на питащият в профила какво снима - не му трябва повече от 400 [smile]

Дата:   14-12-17 10:16

Nikon D3200 за 430 лв. и Canon EOS 500D за 330 лв - тези апарати се коментират в началото на темата, за тях говоря.

Дата:   14-12-17 10:18

iasen2, ОК . Извинете [smile]

Автор: novakat   
Дата:   14-12-17 12:56

Kalimas: Ако автора не лъже за кадрите тялото което предлага е само на 10к което не 10% от живота на затвора. Така че се намират и тела под 40-50к.

https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=BAZAR&request=view&id=97316

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »