Автор: duri88
Дата: 13-12-17 22:51
Нека споделя и аз моето мнение, като човек, който беше пред подобна дилема преди не много време. Първото и основно нещо, което забелязах, за съжаление вече си бях купил нов апарат, е, че в базара на форума се намират отлични предложения. Много хора, завладени от романтиката на фотографията, си купуват фото апарат, който прекарва 2 години в чекмедже и после решават да го продадат. Това е особено валидно за по-ниския клас техника, към който се насочват огромната част от хората. В един от коментарите ти си споменал, че те притеснява размера на DSLR, което наистина си е проблем. Колкото по-малко, толкова по често ще е с теб.
Аз лично бих ти препоръчал нещо от Olympus или Panasonic (Olympus E-PL6, E-PL7, E-M10, Panasonic gx7, gm1, gm5, gf7, g6 и т.н.) за около и под 500 лв. от базара, после го съчетаваш с 2-3 обектива от сорта на Panasonic 25mm f1.7 за около 250 лв. + Оlumpus 45mm 1.8 за около 350 лв., в последствие примерно може да добавиш един от китаците, който започват от 12-14mm за 120-150 лв. или Panasonic 14mm f2.5 - 200-250 лв. за по-пейзажни снимки.
Така ще получиш една доста компактна и доста пълна система. Доста по-приятна сглобка и материали на самата камера. Ниският клас DSLR са направени от отвратителни, поне за мен, пластмаси. Ще имаш възможност, посредством адаптер, да ползваш и винтидж SLR ръчнофокусни обективи, който докарват доста интересни ефекти. Единствените минуси са, че няма толкова да впечатляваш децата с големия си черен апарат, няма да плашиш родителите им, които са готови да извадят нож, когато видят голям черен апарат, и няма да получаваш съжалитоелно-одобрителните усмивки на баш фотографите, когато те видят да снимаш с китовия обектив, държейки апарата като пищов в стар уестърн филм. :)
Поздрави и успех в търсенето!
Публикацията е редактирана (13-12-17 23:12)
|
|