Автор: momche_s_vyobrajenie
Дата: 05-12-17 23:53
Здравейте трябва ми осветление за снимане на видео, а не разбирам и грам. Затова ще съм благодарен на всякакви съвети за техника. Бюджет нямам, но не ми се дава повече от 200-300лв. макс, но ако се налага бих дал и повече за да постигна качествен резултат.
Разяснявам за какво ми трябва.
1) Главно и основно ми трябва за влогове, които ще снимам вечер.
2) За интервюта с хора вечер (на около метър дистанция, макс метър и половина) в които ще се осветява интервюираният/интервюираните двама макс. И може малко светлина да дойде и за мен - тогава ще трябва да сме на дълга дистанция предполагам - примерно 2 метра за да се хващаме и тримата.
3) За снимане на кино в планината през деня. (включително в дъждовно и мрачно време!) Тука вече предполагам ще ми трябва по-сериозно осветление, за да се вижда повече от фона.
Ако необходимото осветление за (3) е безсрамно скъпо, склонен съм си купя по-евтино осветление задоволяващо (1) и (2). А в бъдеще като се опарича а цените паднат да купя и по-добро кино осветление.
Моля помагайте!
За качеството което желая от осветлението давам товавидео за пример (превъртете от 12:15сек. тогава включва осветлението):
Това е осветлението използвано в клипчето и единственият му проблем е цената от 850 доларчета. Aputure Light Storm COB 120D 135W 6000K Daylight Balanced LED Continuous Video Light CRI97+ TLCI97+ 14000lux@0.5M Bowens Mount Dual Power Supply 2.4G Remote Control 18dB Low Noise V-Mount Plate
Попаднах в един сайт на малко мобилно освеленийце LED осветление Manfrotto Lumie Muse комплект , което се закрепя за DSLR (удобно е за интервюта вечер на улицата поради мобилността си, а и в удобно от гледна точка на малката ми стая)
Препоръчаха ми и Aputure HR-672S, Aputure AL-528S, 4x85W Fluorescent Head и Photosel 85W Fluorescent Bulb 90+ CRI ,но тях не съм виждал и нз дали ще ми свършат работа. Лоша идея ли е да се купува втора употреба?
Моля Ви, Помагайте! :(
|
|