Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Избор на любитлска видео камера
Автор: Zaz_Vida   
Дата:   02-12-17 13:43

Искам да си купя любителска видео камера. Бюджет 600лв. За сега съм с спрял на тези двете: Panasonic HC-V380, но не е налична във Фотосинтзис (само с поръчка) и JVC Quad-Proof R GZ-R435REU предлагана от E-Mag. И двете си имат предимства и недостатъци естествено, все пак са любителски. Панасоника има BSI сензор и свързване на три смартфона с използване на два от тях като вторични, Level Shot подравняване на кадъра и още екстри. JVC-то обаче може да снима под вода и да се ползват фитри, и обективи, но ме притеснява качеството на картината спрямо Панасоника. Другото предимство на JVC-то е, че записва 5 часа спрямо 1 час запис на Панасоника. Надявам се с ваша помощ да направя правилния избор между тези две камери? Или ако има по-добър вариант от тях, който се вмества в бюджета, да споделите коя е тя!

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на любитлска видео камера
Автор: georgioiv   
Дата:   02-12-17 14:10

С този микроскопичен сензор и двете ще снимат с качество близко до смартфон. По-добре си купи гимбъл за смартфон, новите модели смартфони снимат и 4к и слоумоушън... Първата която виждам да си заслужава въобще да се купи като видео камера е Sony FDR-AX33, Ultra HD 4K

Дата:   02-12-17 14:25

Едва ли са по-малки сензорите им от тези в смартфоните които имам: Sony Xperia XA1, Lenovo K5 и Acer Liquid z630. Предложената от теб е доста над бюджта! Все пак ми трябва любителска камера, а не смартфон или професионална. [smile]

Edit: Сега разгледах в нета предложената камера на Сони. Ами тя е с по-малък сензор от тия двете (които са с 1/5.8"): Sony FDR-AX33B 4K Camcorder with 1/2.3" sensor
Пък и клиповете в Youtube изобщо не ми хареса картината на това Сони!

Публикацията е редактирана (02-12-17 14:36)

Автор: bg2014   
Дата:   02-12-17 14:41

Няма как да заместиш видеокамеа със смартфон, освен за кратки кипове и пак си личи.
И двете камери са идеални за любителски цели. И без това снимането в 4К любителски не е актуално, защото в повечето случаи се намалява до ФУЛ HD заради техниката (TV, монитор).
Снимане в 4К си заслужава, АКО знаеш какво искаш от тези кадри, а не просто защото е модерна тази резолюция.

Дата:   02-12-17 14:42

Математиката казва, че 1/2,3 е по-голямо от 1/5,8 [smilie5]

И да, Сонито ти е с 1/2,3 сензор, тоест е по-голям.

Дата:   02-12-17 14:49

bg2014: напротив има как да заместиш камераta-играчка със съвременен смартфон. И сензорите им са по-големи, и екраните им са по-големи, и хардуерът им е далеч по-мощен. Единственото неудобство идва от захвата, затова посъветвах гимбъл [smile] А че някой си не можел да обработва 4к и нямало къде да го гледа си е негов проблем. Аз и милиони други могат [smilie5]

Публикацията е редактирана (02-12-17 15:39)

Дата:   02-12-17 15:05

@bg2014 благодаря. Разбрал си правилно какво искам.
@gorbi прав си, моя грешка. Обаче ми трябва камера вместваща се в бюджта, а не над него.

В такъв случай, коя от тези двете си заслужава повече?
Панасоника го намирам на същата цена като JVC-то, но в неизвестен за мен сайт Extreme Digital тост edigital.bg JVC-то е с 20% отстъпка в E-Mag от където съм пазарувал доста неща и н съм имал проблеми.

Автор: orkwideo   
Дата:   03-12-17 06:39

вземи гопро 6, па ако ще и на изплащане, лесно се носи в джоба, засега никой телефон не е стигнал картината му [smilie25]

Дата:   03-12-17 08:37

Също добър съвет, или дори 5 или 4 серия.

Автор: nice2mitiu   
Дата:   04-12-17 11:50

+ още един глас за Sony AX33.
Снимал съм с такава камера на познат, страхотна е. Кадрите от youtube на аматьори не ги гледай. Хората са снимали често във Vivid режим, и отделно компресията на youtube ги е смачкала допълнително.
Камерката си има доста настройки, хубав екран и добра картина.

Автор: pganev   
Дата:   04-12-17 12:42

Увеличи си бюджета с 400 лв. и си вземи Сони АХ33. Няма да съжаляваш. Разликата с посочените две камери е огромна. Преди време и аз избирах и пробвах, затова знам.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »