Автор: Батко
Дата: 20-11-17 15:41
За обикновен потребител като мен, трябва ли ми профил/драйвер на монитор ? Защо питам ?
1-ви случай :
Гръмна ми харда с Win 8.1, слагам нов хард с Win 10, компютърът -
същия, мониторът и настройките му - същите, картината различна !?! Почнах да разследвам какво се е променило. Установих, че каквото и да правя на 10-та не мога да докарам хубавата картина от 8-та. Реших да погледна в Device Manager-a и се оказа, че 8-та кара с "Generic PnP Monitor", а 10-та със собственоръчно качен драйвер "LG 24MB67(Digital)". Смених драйвера в 10-та с "Generic PnP Monitor" и О, ЧУДО! Картината се оправи ... или поне стана така както ми харесваше от 8-та!
2-ри случай :
Сменям монитор вкъщи, пускам фотошопа - дообре, направо идеално. Реших да му кача драйвера от CD-то. Пускам фотошопа и опаа! Сигурен ли си, че искаш да заредиш профила на монитора ме пита. Отговарям му човешки на нечовешкия въпрос: естествено, нали е от производителя! И зареждам снимка някаква и О, УЖАС! Няма такива цветове! Отврат! Отивам на proof - нещо си, избирам RGB Monitor и се оправят нещата, но в крайна сметка :
За какъв ми е на мен тоя профил/драйвер, като само ми прецаква нещата. Някой изобщо ползва ли го успешно ?
|
|