Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Преки наблюдения върху Canon M6 ?
Автор: yarek   
Дата:   11-11-17 21:35

Добър вечер !
От отдавна ме терзаят мисли да се сдобия с второ тяло (първото е канон мк3). Много съм доволен от мк3, и даже мислех да си взема мк4 и той да стане основна машина, но има ситуации когато ми се налага да пътувам, или да катеря някой баир и тогава си мечтая да имам по лека техника.
Идаята ми е да не зарязвам изцяло цялата система, просто искам да имам второ тяло на което може да се разчита, както в планината така и при заснемане на сватба и други мероприятия когато се налага сменяш обективи.
Какво ще кажете за Канон М6 ? Има ли хора които ползват такъв, доволни ли сте?

Отговори на това съобщение
 Re: Преки наблюдения върху Canon M6 ?
Автор: kvakioh   
Дата:   11-11-17 21:45

мк3 и мк4 какво са??? 1D, 5D?
M6 e апарат с друг тип байонет или работи с адаптор към EF/s обективи, но по-бавно фокусира. ДАлече е от събитийно снимане.
М6 eдва ли още някой има, от 4 месеца е на пазара масово, дори M5 имат доста малко хора.
По-лека техника в случая с баира е относително. Примерно М10 с 22/2 е леко, компактно, удобно и стига донякъде.
Дефакто, второ тяло безогледално е не само второ тяло, а чисто нова система. Ще трябват и обективи, освен ако не се ползва адаптор за вече наличните, но ще си тежи пак.
Вариант е 200D+ 24 STM,или 40 STM, или безогледалка тяло с 22/2 палачинката, дори EOS-M стига. Това като леко, компактно, достатъчно добро.

Автор: nice2mitiu   
Дата:   11-11-17 22:42

+ за 200D
Играх си скоро с такъв, менюто ме издразни, че е направено като за напълно начинаещи, много шарено и с големи цветни иконки, но пък си е напълно адекватна камера за размерите и цената си.

Автор: kvakioh   
Дата:   11-11-17 23:31

М5, М6, 200D са все с нови менюта. Всичко уж да улесни с тези екрани с пипане. Става. Макар че този тип екрани основно за безогледалки са по-удобни.

Дата:   13-11-17 10:49

200д пак ми се вижда големичък като габарит. Явно няма я златната среда хем да ползвам сегашните си обективи, хем да ми е леко на гърба и да съм по компактен и хем да мога да снимам събития в олекотен вариант.
При това положение ще се търси или сони или фуджи за пътувания и приключения и второ канонско тяло за събития. Което лошо ще влияе на бюджета ми но явно това е начнът.

Автор: marvesss   
Дата:   13-11-17 11:12

Споменаваш Canon 5D MkIII (нали?), тоест имаш фул фрейм обективи, които искаш да използваш с по-леко тяло при пътувания.

Няма такъв филм. Безогледалка Sony + АФ преходник няма да е значително по-леко, Canon 200D също. Имам предвид това, че фул фрейм стъклата са основната тежест, която накланя везната и дали ще добавиш към тях 5DIII или малък DSLR/безогледалка с аф преходник няма да промени наклона й. АФ скоростта също няма да се равнява на профи тяло от ранга на 5D серията.

За пътувания виж (и пробвай) джобни сапунери Canon G7X II, Panasonic LX15. Общо взето дават качеството на безогледалка/DSLR със средно добър китак. Основният им недостатък е липсата на плитък фокус и ограниченията при високо ISO (което се компенсира до някъде от светлосилните им обективчета).

Иначе трябва да се киха за нова безогледална система, която би смъкнала килограмите, но ще олекне и джоба.

Автор: nositel   
Дата:   13-11-17 11:35

Със 100D съм, и честно не виждам как ти се вижда голям, още повече че и е лек. Леки и компактни са: Канон 10-18, и по-универсален Sigma C 18-200 mm f/3.5-6.3 DC Macro OS HSM, вероятно и др. За твърди палачинки да не говорим.
С това телце на врата, си прескачам от камък на камък, през разни рекички и не го усещам- друго е с 1,5-3кг на врата или рамото. Мааалко по-добре вероятно е 4/3, като за мен теглото се оказа по-важно от габаритите. Друго е вече с ултрасапунерка, но там пък компромисите са големи.
Аз лично търсих компромис с тегло, размери, качество и цена на системата с най-използваните ми дължини- почти се навих на безогледалка, но там или цената отиваше много нагоре, или друго, и накрая се спрях на 100D.

Публикацията е редактирана (13-11-17 11:36)

Дата:   13-11-17 11:50

Да за 5д мк3 става въпрос. Няма абсолютна панацея, ще трябва да се избира някакъв компромис.

Автор: nositel   
Дата:   13-11-17 11:57

Точно [smilie24]

Автор: alex070707   
Дата:   13-11-17 11:58

Ако говорим просто за второ тяло, без да градиш нова система, няма как да става и за събития.
Вариантите са EOS M/M3/M6/M10 с 22/2 и/или 11-22; 100Д/200Д с 10-18 или някоя палачинка.

Автор: Bobi   
Дата:   13-11-17 16:11

На твое място бих отишъл в магазина да го пробвам. В момента в някои магазини върви с преходник в комплекта, така че ще можеш да си ползваш и сегашните обективи.

Дата:   13-11-17 19:23

Боби, за съжеление в Габрово няма нито един фото магазин. В Технополис и Техномаркет зареждат много малко модели, и обикновено не са това което търся

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »