Автор: LxD
Дата: 10-11-17 23:54
@peter_m Както казах съм с китов Nikon AF-S DX Nikkor 18-140mm f/3.5-5.6G ED VR което в 35мм еквивалент е 27-210мм. Токината е 21-30мм следователно има разлика от 6мм. Зрителното поле което ще обхвана няма ли да е по голямо спрямо мащаба на композицията, че виждам че ги разбираш нещата. Не съм имал FF и не съм снимал с такъв, че да знам точно каква е разликата. Би ли ми я обяснил? Според голяма част от професионалните фотографи, снимките постигнати с FF в повечето чуждестранни сайтове и видеа могат да се постигнат и с кропнати фотоапарати. :)
Относно Nikon-a в DXOMARK пише Entry-level DSLR и на графа landscape пише 14.0 и е втори по класиране. сменяме настройката и отиваме на графа Profesional и гледаме пак графа Landscape и какво забелязваме най-високата стойност е 14.8 което ако сравним и характеристиките им че разликата е единствено в големината на сензора, бързината на процесора и допълнителните екстри които предлага, но основното е големината на сензора.
@pavlov Да не ми е необходим толкова светъл за пейзажи след като повечето пеизажи се снимат на бленда f7.1 - f11 тук си много прав. Мисля че би ми вършила работа защото от китовия обърнат в 35мм еквивалент е 27мм минимално а с токината качвам зрителния ъгъл с 6мм което според зависи от композицията която снимам би имало доста голяма разлика не мислиш ли? След като си използвал Tokina 11-16/2.8 какво би ми препоръчал ти от твоя опит което би ми вършило работа и какво използваш като техника за пеизажна фотография? Също така какво ще ми препоръчаш ти с по-добри параметри, оптика, минимално изкривяване, с голяма острота и малко хроматични аберации защото аз такъв не намерих.
А и впрочем Tokina-та няма да го взимам от BG и не надхвърля много бюджета само около 100 лева. ;)
@RHCP Би ли ми обяснил какво е микроконтраста и как влияе на снимките?
@Simbon4o може би си прав за това, тогава защо почти няма положителни коментари за този Nikon 10-20mm и според тестовете не се представя толкова добре, а и тези тестове на графики и снимане на тухлени стени не изразяват ли най-точно и реално какво се случва при снимането в реална обстановка тоест пеизаж?
Извинете ме, не искам да засягам никого, просто ми е такъв по-остър изказа. Аз се базирам на данните предоставени в интернет и прочетеното, не съм имал нито един от обективите и разсъждавайки логически би трябвало да е така, но както казват хората не винаги е така както го пише по книгите.
Публикацията е редактирана (11-11-17 00:28)
|
|