Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Мито за обективи от Китай?
Автор: potatounderorange   
Дата:   09-11-17 16:37

Искам да купя обектив от Китай, някой знае ли освен ДДС, трябва ли да платя и мито?

Поздрави!

Отговори на това съобщение
 Re: Мито за обективи от Китай?
Автор: ludiakolio   
Дата:   09-11-17 17:54

Май има прагове на стойноста:

- до 30 кинта няма ддс
- от 30 до 300 лв. само ддс
- от 300 лв. нагоре ддс + 5% от стойността(май беше за фото техника)
- възможно е и над 1кг винаги да се обмитява с ДДС+5%

Това е информация от преди 3-4 години, може сега да се е променило. Ако е втора ръка и няма фактура или нещо друго, може и да минеш без такса.

Автор: EmZo   
Дата:   09-11-17 18:05

Всичко е до късмет. Ако го получаваш в София верятно ще се наложи да платиш ДДС и или мито, в зависимост в коя графа влизаш. Ако го получаваш в провинцията има по-голям шанс да се разминеш. Аз си купих обектив от Япония от ebay изпратен с EMS и надлежно попълнена декларация, не на реалната му стойност но мисля беше около 120 долара което си е обмитяема. Получих си го вкъщи от служител на БГ Пощи, без да плащам и да се занимавам с нищо. Поръчвал съм си дребна вело част за 90 долара с напълно реално и надлежно попълнена декларация и съм я получавал на Държавна кореспонденция без да се занимавам или плащам нищо. Рамка за велосипед от китай за 360 долара но декларирана за 50 директно в пощата си я получих и платих около 20лв общо, без да се занимавам. Същата рамка от същия търговец по същата схема поръчах от моя акаунт за приятел но с доставка вСофия директно за него. В софийската поща, обаче митническите случители бяха изискали доказателство за стойността, така че там явно са по-затегнати от към контрол. :)

Автор: surr3a1   
Дата:   09-11-17 20:48

Не поръчвай нищо с доставка до България, особено от Азия. Поръчай го до Англия и няма да имаш ядове.

Автор: agop4o   
Дата:   09-11-17 21:00

А когато пристигне в Англия там няма ли да се начислят някакви такси

Автор: viara123   
Дата:   10-11-17 11:43

Да използвам и да попитам, от Япония кой е най-разумния вариант, докъде, с какви куриери. И най-евтин разбира се.

Автор: jingov   
Дата:   10-11-17 15:26

http://www.jauce.com/
от Япония съм ползвал това, платих и мито и ДДС, но не беше болка . 24-50 и 28-70 са ми от там .

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: