Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Искам да попитам какво мислите за алтернативните марки аксесоари за Canon/Nikon
Автор: photoclick   
Дата:   05-11-17 21:13

Здравейте,
Искам да попитам какво мислите за алтернативните марки аксесоари за Канон / Canon и Никон / Nikon, включително и китайските. Кой марки са най-качествени и най-близо до оргинала? Моля, споделете своя опит и впечатление с марки разлини от Canon, включителни и китайски най-вече ;)И да подчертая много важно, ПО ЕВТИНИТЕ АЛТЕРНАТИВИ!!!
Например на тези два линка се вижда с какво е залят пазара
Цък Линк 01
Тука също:
Цък Линк 02

Аксесоари като:
Батерийни грипове
Безжични и GPS адаптери
Дистанционни спусъци
Стативи
Филтри
Чанти
Светкавици
Батерии
Преходници
Адаптери
Конвертори
Аксесоари за светкавици
Кабели
Карти памет
Зарядни
и много др.

Отговори на това съобщение
 Re: Искам да попитам какво мислите за алтернативните марки аксесоари за Canon/Nikon
Автор: colorphoto   
Дата:   05-11-17 21:20

Каквото и да мислим бюджета ни има тежката дума.

Има и читави изделия търд парти.

Предвид че някои маркови джаджи са доста надценени.

Публикацията е редактирана (05-11-17 21:25)

Re: Искам да попитам какво мислите за алтернативните марки аксесоари за Canon/Nikon
Автор: ivobass   
Дата:   05-11-17 21:22

Аз имам и статив и филтри и светкавица и дифюзери от Алиехпрес и са перфектни .... само трябва да четеш ревютата и купувай.... Много са добри .... и доста по евтини... Успех

Дата:   05-11-17 21:37

Ами ето ето един пример, зарядно с три батерии за по малко от 50 лева
3X1800mA LP-E6 LPE6 Battery&USB Charger for Canon EOS 60D 7D 5D 80D Mark II UK
Друг пример
Батериен Грип с 4 батерии за 70 лева
4x Replacement LP-E6 Batteries + Battery Grip for Canon EOS 60D

Публикацията е редактирана (05-11-17 21:37)

Дата:   05-11-17 21:48

А това сега не го разбирам, реплика ли е, или оргинал?
2 x Canon LP-E6 LPE6 Battery for Camera EOS 5D Mark II III EOS 7D 60D 6D 70D 5D2
А в жар компютър цена на същата батерия
Батерия Canon LP-E6N, за Canon EOS 7D Mark II, 7D, 5D Mark II, 5D Mark III, 5DS, 5DS R, 60D, 60Da, 70D, 6D,
155.04

Публикацията е редактирана (05-11-17 21:56)

Автор: lamerko   
Дата:   05-11-17 22:06

Според теб същата ли е? Явните ментета крият повече лоши изненади от заместителите, които застават под собствена марка...

Автор: zbonev   
Дата:   05-11-17 22:09

Реплика т.е. откровенно менте.

Дата:   05-11-17 22:17

Тука пише оргинал Канон!Цената пак е съмнителна, 40 лева грубо
Ааааа сега видях, че е използвана!!
Genuine Original Canon LP-E6N Battery

Публикацията е редактирана (05-11-17 22:19)

Дата:   05-11-17 22:22

Виж снимките там има една, която прилича на оригинална и още някаква батерия, коя ти продават всъшност?

Взимай някаква безименна по-добре:

https://www.ebay.com/itm/2600mAh-Replacement-For-Canon-LP-E6N-Battery-For-Canon-EOS-7D-Mark-II-5DS-80D-6D/122555244348

Публикацията е редактирана (05-11-17 22:33)

Автор: jingov   
Дата:   07-11-17 11:41

При мен всичко купено от алтернативни производители - работи включително и за лаптопа, на който в БГ ми отказаха доставка.
Батерия, елбрекет, стъпков ротатор, три дистанционни /две жични и едно без жично/. Има и момент на опазване на продукта , което си важи и за ориг. стоки.
Освен батерията останалите неща имат някой недостатъци- прекалено тънки кабелчета или елементи например - лесно окисляеми бат. конетктори, които след определен период дават фира. Това означава, че към тези алтернативни стоки трябва да се подходи с разбирането, че давайки по малко пари, продутка ще служи и по кратко време .
Не избирай по най-ниска цена, избирай по оценки и коментари на потребителите. Например- дистанционното е мн хубаво, но яде батериите за три часа!

Публикацията е редактирана (07-11-17 11:43)

Автор: Synthy   
Дата:   07-11-17 14:41

Преди време купих ето тези батерии DSTE bateries - много доволен. Не съм съжалявал нито за миг, че не са оригинални.

Автор: kvakioh   
Дата:   07-11-17 16:37

Ползвам за Еос-М и 100Д еднакви батерии неоригинални, предоволен съм. За 100Д понеже няма официален батериен грип купих 2бр различни китайски, и двата са ок.
За Никон съм ползвал доста батерии и разни зареждащи устройства.

Автор: Kalimas   
Дата:   07-11-17 16:50

За мен лично, ако нещо струва по-евтино от материала от който трябва да е направено - не.
За Карти памет, също не бих рискувал с алтернативи на вече пробваните добри марки.
Батериите, доволен съм от една по-скъпа алтернатива на дюрасел за LP-E5. До сега не ми е направила проблеми (6 месеца съм с нея).

Дата:   25-11-17 21:19

Някой да има виждане за тази марка филтри K&F Concept?

Автор: hardcpz   
Дата:   25-11-17 22:02

https://thumbor.forbes.com/thumbor/1280x868/https%3A%2F%2Fblogs-images.forbes.com%2Fleeseymour%2Ffil

Публикацията е редактирана (22-03-19 12:02)

Дата:   25-11-17 22:08

Вземи си по-добре Кенко или Хоя Про 1 от ибей, което е по-евтино. Тези за оригинални китайски :)

Автор: obscureman   
Дата:   25-11-17 22:13

Опитът до момента сочи, че някои от тези неща е препоръчително да бъдат от оригиналната марка, а други безпроблемно и много по-добре работят от други марки. Посоченият списък е доста дълъг, за да се спомене всичко, но най-лесно е да пиша какво според мен си заслужава да е от оригиналната марка - от нея бих ползвал със сигурност:
- Светкавици
- Батерии
- Зарядни

Автор: asahi   
Дата:   25-11-17 23:27

Задължително оригинални трябва да се елементите, през които минава светлината - филтри, обективи.

Автор: Kill-op   
Дата:   26-11-17 20:38

Нямам много опит с аксесоари за камери но батерии съм купувал от ибей за телефони, лаптопи и едно Sony DSC-H7. Никога не съм целил греда, батериите са се държали досущ като оригиналните като нови, а цените са били минимум с 50-60% по-евтини.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »