Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Заседнал затвор - Olympus E-PM1
Автор: EmZo   
Дата:   03-11-17 16:25

Здравейте,
Имам следния проблем с бойната безогледалка за вело и ски приключения - Olympus E-PM1 - при пускане на апарата се вижда нормално изображение на дисплея и затвора си стои отворен, При натискане на спусъка за снимка затвора се затваря и тялото директно се изключва. Четох разни неща,че затвора "залепва" поради рядко изпозлване и т.н. Пробвах описани в нета методи, при свален обектив в ръчен режим на експоанция 20-30 секунди натискам спуъка и му вадя батерията или докато трае "експонацията" и затвора си седи затворен леко да почуквам тялото с молив, но без резултат. На пръв поглед ламелите на затвора нямат деформации и изкривявания.
Някой срещал ли е подобен проблем, някакви други идеи имате ли?
И най-вече съвет за севриз. ZENTEX разбрах, че вече не работи, спред google Бушона e официален сервиз за Olympus, но от там само ми казаха да го изпратя с такса 39лв за диагностика(не съм от София). И за момента не ми се риксува да хвърля 50лв. (с куриери и т.н.) само за да рабера, че ще е по-изгодно да си взема ново подобно тяло от базара, които вървят около 200лв да речем.

Отговори на това съобщение
 Re: Заседнал затвор - Olympus E-PM1
Автор: colorphoto   
Дата:   03-11-17 17:04

Накрая на поста сам си си отговорил.

Re: Заседнал затвор - Olympus E-PM1
Автор: Synthy   
Дата:   03-11-17 17:12

Съвет: не се занимавай с Бушона. Изгорял е.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »