Автор: EmZo
Дата: 03-11-17 16:25
Здравейте,
Имам следния проблем с бойната безогледалка за вело и ски приключения - Olympus E-PM1 - при пускане на апарата се вижда нормално изображение на дисплея и затвора си стои отворен, При натискане на спусъка за снимка затвора се затваря и тялото директно се изключва. Четох разни неща,че затвора "залепва" поради рядко изпозлване и т.н. Пробвах описани в нета методи, при свален обектив в ръчен режим на експоанция 20-30 секунди натискам спуъка и му вадя батерията или докато трае "експонацията" и затвора си седи затворен леко да почуквам тялото с молив, но без резултат. На пръв поглед ламелите на затвора нямат деформации и изкривявания.
Някой срещал ли е подобен проблем, някакви други идеи имате ли?
И най-вече съвет за севриз. ZENTEX разбрах, че вече не работи, спред google Бушона e официален сервиз за Olympus, но от там само ми казаха да го изпратя с такса 39лв за диагностика(не съм от София). И за момента не ми се риксува да хвърля 50лв. (с куриери и т.н.) само за да рабера, че ще е по-изгодно да си взема ново подобно тяло от базара, които вървят около 200лв да речем.
|
|