Автор: kvakioh
Дата: 23-09-17 18:19
ДА си призная, готов съм, но няма време да отделя 25 месеца, през които да ме обучават. Намерих мястото, намерих кои са преподавателите, намерих как, колко и защо ще струва определената сума и време. Но го нямам такова налично.
За пример мога да дам с един цял курс от училището за фотография в София, не помня кой набор са, там примерно от 22 човека, от една и съща паралелка, които познавам, едва 2-ма са завършили и висше образование като фотографи, 5-ма се занимават професионално, само 2-ма тотално и само с фотография работят(не са от завършилите висше-фотограф). Отделно други 2-ма частично и пускат някои интересни кадри, останалите се занимават я със нещо като дизайн, я с някаква реклама и т.н. ТЕ ме запалиха отново за нещата преди доста време.
Нещата и като обучение станаха или прекалено скъпи и дълготрайни (то винаги са дълготрайни), и малко в една такава прекалено мека и наглед приятелска атмосфера, с нетипичното обръщение "Иван", вместо "Иване", без много строгост и т.н. Което допринася също за търсенето на лекото и наготово дори.
Примерно един курс, които струва в БГ 250лв, за 10-12 дни, в Англия струва 300 паунда, същото ще се научи, проверено е. За една лекционна сесия, 3 часа, с 1 почивка и безплатна напитка са 149 паунда, не ги дадох, но се запознах с лекторката. Нещата, истинските не са много евтини, та затова също има и самоуки спецове, рядко.
Пример мога да дам със едно момче, което наистина добре знае Photoshop и подобните програми само от youtube, но докато не влезе висше да учи за разните там монтажи, обработки (малко ми е сложно там) не се отказа и сега е доста добър в нещата. Същото е и с хора, които са завършили Графичен дизайн висше в България, но докато не научат oще допълнително поне 2-3 софтуера, просто доста трудно ще ги вземат на работа. Има и спецове по Photoshop, които работят "на ишлеме" за по 600-800лв./месец като имат задължително да обработят по 1000-2000 кадъра/изображения на ден. Въпреки екшъни и там прилагане на настройки еднакви на 100 кадъра, пак си е тежка работа.
Друг пример мога да дам с две китайчета, млади колеги, занимаващи се с инженерство, те са от богати семейства, единият даде 21000 паунда за техника снимачна, всичко наред в една раница, после беше ограбен, защото просто няма усет за някои неща, и купи техника за 17000 паунда пак почти същата. Печели добре сега със снимане, за 30месеца някъде от нулата, не е пипан апарат, освен камерката на телефона. Това също е някакъв пример, че има и парично изразяване на нещата. Но не е само това.
Има и много примери тук, с добрите и точните учители как достатъчен брой потребители се научиха бързо, точно и т.н. да боравят с техника, изградиха собствена техника на снимане и напредват. Виждаме ги редовно из международни страници.
|
|