Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Мнения за 24-70 за Никон?
Автор: Dimitar.Tzankov   
Дата:   13-09-17 21:25

Хипотетично обмислям да заменя кропската си ситема с ФФ, но Sigma 18-35/1.8 ART много вдига летвата като производелтелност на отворена бленда.

Не можах да намеря подобна тема, та въпроса ми е:
- От използваните от вас модели 24-70 на кой сте попадали да е наистина добър на максимално отворена бленда и на повечето дължини? Ясно ми е, че ще има вариране от бройка до бройка.

Или поне кой се доближава до качеството на 24-70/2.8Е (NIKKOR AF-S 24-70mm f/2.8E ED VR), който вероятно изпълнява тези изисквания но ми идва безумно скъп.

Та, списъка остава:
NIKKOR AF-S 24-70mm F2.8G ED
Tokina AT-X 24-70 F2.8 PRO FX
Tamron 24-70 f/2.8 Di VC USD
Tamron 24-70 f/2.8 Di VC USD G2
Sigma 24-70mm f/2.8 IF EX DG HSM
Sigma 24-70mm f/2.8 DG HSM OS Art

Според DxO модела на Tokina е най-добър (с малко), но пък е много мек на f/2.8, което малко ме кара да не чета тези статистики, а да разпитам за личен опит.

Ако може да споменавате опита дали е на 24Мпикс или по-голяма матрица и също ако сте имали случаи да изпробвате дали обектива "държи на бой" в по-динамични ситуации, че за някои съм чувал че са доста кекави и с леко блъсване им се поврежда я автофокуса, я стабилизацията.

Отговори на това съобщение
 Re: Мнения за 24-70 за Никон?
Автор: dtangelov   
Дата:   14-09-17 15:08

Много интересно.
При толкова специалисти в форума, като се зададе смислен въпрос никакви отговори.

Автор: pdimitrov   
Дата:   14-09-17 15:24

Из немските форуми доста хора се кълнат в Tamron G2. Аз такова стъкло (24-70) не съм имал и не мога да изкажа мнение :) Ако езикът не проблем, виж темите в nikon-fotografie.de и dslr-forum.de.

Автор: bg2014   
Дата:   14-09-17 15:36

Мога да предоставя Никон и Сигма (24-70/2.8) за проба и сравнение в Пловдив.
Друго не ми се прави- нито да пиша, нито да сравнявам.
Ако това е полезно - добре, ако не - здраве да е. Имам ги и двата.

Автор: colorphoto   
Дата:   14-09-17 15:39

Тези обективи малко хора у нас са ги пробвали всичките та а да пишат от опит.

Не са много и имащите някой от тях,но и да имаш някой как да го съпоставиш с останалите освен четейки в нета чужди впечатления.

Аз бих купил най-изгодния понеже имам впечатления че всички изброени са достатъчно читави за моите нужди.

Без да съм гледал цените симпатизирам на Тамроните.

Публикацията е редактирана (14-09-17 15:43)

Автор: agop4o   
Дата:   14-09-17 16:03

Ха.Митак искаш да кажеш че в Пловдив няма кой да питаш за Никона ли.[smilie11]

Автор: deandim   
Дата:   14-09-17 16:21

Естесвенно, че има...

Автор: PhotoBo   
Дата:   14-09-17 18:40

Имам третия от списъка, сравнявал съм го само с Никорр-а и то не детайлно, а любителски от любопитство. За парите си Тамрона ми е доволен, не се оплаквам + това има стабилизация. Вади много прилични цветове и като острота е супер. Никкор-а вади малко по-добър контраст според мен и има една много приятна визия в кадрите обикновенно. Даже не знам как да го опиша, създава едно приятно чувство на триизмерност, което при Тамрона липсва. Всички ми казваха преди да го купя, че Тамрона не е така добре сглобен, съответно не е за про употреба. Пред очите ми е падал за съжаление Никкора от една педя разстояние (не преувеличавам - няма и 15-20см) и след това съм го носил в Профаилд за сервиз, така че да се изключи мнението "сглобен като танк" и за Никкора. Това е от мен!

Автор: agop4o   
Дата:   14-09-17 18:51

PhotoBo Тази техника не е създадена да се изтърва по земята.Важното е да бъде констуирана надежно и да е издържлива за дълъг период от време.Дали Тамрона ще е издръжлив колкото Никона.Хм

Автор: MarinY   
Дата:   14-09-17 19:05

И аз съм с третия. Никакви забележки.
Острота, цвят, контраст ... разликите с Никона са съществени за 1% от снимащите.
От останалите, половината не ги интересува, защото не снимат в Джипег. [smilie3], а другата половина се взират в мониторите. (не знам защо) и критикуват.
В момента е 720 долара в Амазон!
[shtrak]

Автор: PhotoBo   
Дата:   14-09-17 19:17

Аз само казвам на каква изключително неприятна случка присъствах, не споря за това кой ще идържи повече на евентуални инциденти или не. Между др. сега ако избирах сигурно бих взел новата версия от Тамрон, пак без да казвам, че е по-добра от който и да е от посочените, просто въпрос на вътрешна нагласа и да кажем малко попрочетено в чуждите форуми...+ това обичам да експериментирам [smilie3]

Автор: kvakioh   
Дата:   14-09-17 19:36

За Сигма 24-70 без стабилизация мога да кажа, че е доста държелива. Преди като имаше под 24МПикс ФФ апарати сме я сравнявали с Никонския 24-70, има разлики, но не чак толкова след обработка на кадрите. Това е и един от малкото обективи със стария HSM мотор, който не забива, както някои други обективи със същия. Сега като тествам на 36Мпикс на Сони, също достатъчно добри кадри и острота вади.
Ако ще е за момента, бих заложил на Тамрон 24-70, G2 или Sigma, но със OS. Защото този Тамрон първият, макар че е първият с по-добра стабилизация от преди и доста добра оптика и резултати, все пак има известен брой на т.нар зуум прахосмучене, от самото движение съм виждал няколко бройки с доста прах отвътре, може би и защото се ползват почти всеки ден.
За Токина 24-70/2.8 бих я оставил за Канони и Сонита с адаптор.
За това колко е държеливо, може да се кажат доста случаи с повреди и проблеми, понякога необясними. Ако се смята и това колко са издръжливи при продължително ползване, всичките са направени за такова, това са работни обективи за ежедневно и всякакво ползване.
За тестове, не вярвам на тях, доста неща човек сам трябва да изпита. Макар че струва време и $$$.

Публикацията е редактирана (14-09-17 19:37)

Автор: Dimitar.Tzankov   
Дата:   14-09-17 22:07

Много благодаря за мненията до тук.
Ще се възползвам от офертата на Дидо (deandim) и може би и bg2014 да тествам техните.

Като цяло и аз дочувам, че G2 е много добър (тествал съм 70-200/2.8 G2 и е страхотен), ART-a също има да защитава име.
В момента вземането на такъв обектив не ми е с висок преоритет, но си събирам информация за да взема най-оптималния обектив за мен.

За сега я оставям отворена за още мнения.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »