Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Имам проблем със Samsung Galaxy A5 2016. Търся решение...
Автор: adorable   
Дата:   14-09-17 12:15

Здравейте!

Имам няколко въпроса относно телефон Samsung Galaxy A5 - 2016 г.
Телефона е купен Август месец 2016 година (още е в гаранция).

Преди месец телефона започна да се държи странно.
Зареждам го до 100 % и след като батерията падне до около 50 % и телефона се изключва сам. Без да пада заряда до минимум и без индикатора да стига до червено. Просто си се изключва без каквото и да било предупреждение.

Ползвах го така 1 седмица, като го зареждах всеки път, когато батерията се изтощи.
След поредното зареждане, отивам да го изключа от контакта и виждам, че задния капак се е изкривил и надигнал, и има "дупка", през която се вижда батерията. Предполагам, че това най-вероятно се е получило след като батерията се е надула.

Мисля, да го пращам в сервиз да го видят. Във връзка с този проблем трябва да си прехвърля данните от телефона на компютъра.

Не успявам да разбера как да си прехвъря отметките от браузъра за интернит и бележките.

Сложността идва от там, че не намирам меню в приложението "Интернет", от което това може да стане. Някакво приложение ли трябва да инсталирам допълнително?

За бележките, единствения вариант, за който се сетих е, да ги копирам една по една. А те са много - над 250 бележки. :O Ако знаете дали има някакво специално приложение, с което мога автоматично да ги запиша в текстов файл, ще е чудесно.

Споделете, моля кои текстови редактори и бележници използвате вие. Искам да мога да съхранявам файловете на телефона си и да ги прехвърлям и обработвам на компютъра. Хубаво е телефона да може да ги записва във някакъв познат формат - txt, doc, docx...

Благодаря на всички, които биха ми помогнали.

Ето тук можете да видите снимка на телефона... (Снимката е голяма около 8 МБ)

Отговори на това съобщение
 Re: Имам проблем със Samsung Galaxy A5 2016. Търся решение...
Автор: penco   
Дата:   14-09-17 13:42

решението е докато е време да се ползва профил в гугъл, браузър на телефона и компютъра хром, съответно логнат в него със същия профил. Keep на гугъл за бележки- също се синхронизира с keep за компютър. Има гугъл докс, таблици... ползвай гугъл диск, по елементарно от това не знам. Единствено за отметките, ако не е използван хром за андроид, няма идея как може да стане, явно ползвате някакво приложение на самсунг, нямам идея за него.

Автор: chrisnoch   
Дата:   14-09-17 14:04

Има едно приложение в Google Play, което e платено, но струва дребни стотинки и спестява много главоболия: PhoneSwappr

Автор: e-mil   
Дата:   14-09-17 14:05

Samsung си имат програма - казва се Kies. Прехвърля кажи-речи всичко, с изключение на отметките от браузъра (то зависи и кой браузър ползваш).
Ако тя не те устройва пишеш "Samsung backup data" в Гугъл и четеш. Варианти много.
http://www.samsung.com/hk_en/support/skp/faq/1058404

За офисни програми - пълно е в Google Play. Аз ползвам MSOffice и OfficeSuite. И двете имат безплатни версии. MS ги има и поотделно - Word, Excel и Powerpoint. Работят със същите текстови формати, каквито създаваш на компютъра си.

Автор: adorable   
Дата:   14-09-17 14:18

Проблема е бележките го реших... По трудния начин!

Сега остана само отметките да прехвърля.
И да, приложението, което използвах за сърфиране е някакво измислено. И не могат от него отметките да се запазват, както може на Хром и Мозила... За следващия път ще знам!

Това ми е първия телефон с Андроид и докато се науча кое, как така ще е...

Благодаря Ви за съветите! [smile] [smilie24]

Автор: georgioiv   
Дата:   15-09-17 00:03

би трябвало след смяна на батерията да не ти се изгуби нищо, смяната при налична батерия е за няколко минути... докато се опитваш да си решиш проблема гаранционно, всеки квартален сервиз може да ти го реши за минути срещу минимална сума. Но пък може и да ти дадат нов по гаранция, така че имаш дилема.. аз си ги правя сам и може би за това давам и друга гледна точка...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »