Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Fuji XF1 vs X10
Автор: te4i   
Дата:   04-09-17 05:18

Тъй като ми се ще да си купя някой от следните модели на Фуджи, се чудя как се справят в реални условия, тъй като снимките в интернет са доста обработвани и не мога да добия непосредствено впечатление. Нещата, които ме интересуват са-на първо място-качество на детайла при исо над 400, бързина на снимане, динамика на изображението и ергономия. Ако има възможност качвайте и снимки, без много пост-обработка да добия реална представа.

Отговори на това съобщение
 Re: Fuji XF1 vs X10
Автор: mmjm   
Дата:   04-09-17 18:43

Използвал съм и двете. Камерите са равностойни, добър детайл не особено бързи и двете се включват с обектива, за мен Х10 е по-удобен, малко по едър е захвата е по-удобен и има визьор, макар и не особено добър дава още една опорна точка, което си е удобство при снимане с по-ниски скорости. Над ISO 800 започва да маже, но е поносимо. XF1 Е по-компактен, без визьор, но екранът му е по-голям и по-качествен. Изображението е като при Х10.

Ето нещо с Х10 на ISO 3200

https://photo-forum.net/static/site_pics/2013-04/1367049483_DSCF0945.jpg

Имаше една много богата тема за Х10 но баннаха автора не разбрах защо и явно и темата е затрита за съжаление.

Публикацията е редактирана (04-09-17 18:48)

Автор: марвес   
Дата:   04-09-17 19:40

Да, за съжаление при бан изтриват всичко написано и след като мен ме триха няколко пъти спрях да си давам зор да пиша полезни мнения и теми - всичко отива на вятъра при леко провинение :)

Потвърждавам написаното от mmjm (и аз съм имал апаратчетата).
Да вметна, че ако визьорчето не е на зор, по-добре Sony RX100/Canon G7x - имат доста по-приятна картина заради големия в сравнение сензор.
Ако пък визьорчето кефи - да се погледне Fuji X20, при него във визьора има електронна проекция на зрителното поле на обектива и АФ точката, като същевременно автоматично коригира паралакса и реално може да се ползва за кадриране. При Fuji X10 паралакса е убийствен и няма как да се предвиди - греши с около 20-40% от реално заснетото според зуум-а. Но Fuji X20 е на безумни цени втора употреба, заради ретро визията си и защото вече няма аналог, развалиха серията с Fuji X30.

Държа да отметна, че Fuji X10/X20/XF1 много редовно проявяват фабричен дефект и не знам дали е изчистен с по-нови ревизии - лентов кабел на механичния обектив прекъсва и апарата спира да включва или изписва грешка и отказва да работи. Мъката е още по-голяма, когато разбереш, че в сервиза ще ти бръкнат за трицифрена сума за ремонта (такава си е политиката на Fujifilm - "premium"). Дори не съм сигурен дали вече няма да откажат ремонт, след като моделите са с прекратен търговски живот.

Автор: velinp   
Дата:   04-09-17 22:35

X10 - не. Кадрирането е по-зле отколкото със Смена 8. Като гледаш през тунелния визьор никога не си сигурен къде точно ще е фокуса. И не само това. Няколко месеца се заблуждавах, че става, а аз не съм му свикнал и...го продадох. X20 и X30 са ok. С X30 поснимах и мислех да заменя X10, но високата според мен цена ме отказа. Горното е лично мое мнение и не ангажирам никого с него.

Автор: iavorski   
Дата:   05-09-17 01:50

Ако си от шопландия мога да ти дам моя xf1 за седмица да си пощракаш. Иначе и аз съм за rx100. Тук проблема с лентовия е масово явление.

Автор: Pac   
Дата:   05-09-17 23:06

Аз не знам как си се спрял на тези модели. Х100 се намират на добри пари и са много по-добре според мен. Или може Х-Е1 с някое компактно обективче. Просто по-големия сензор е огромно предимство.

Автор: slavoart   
Дата:   06-09-17 10:47

От 2 години съм с FUJIFILM X30. Невероятна машинка с която не се разделям. За сега да чукам да дърво съм нямал технически проблеми. Перфектен е за травъл, макро и семейни снимки. Недостатък за мен е малката матрица, това се чувства основно при ниска осветеност. За моите критерии не бих препоръчал използването му над 400 исо. Дано японците да направят завой и да пуснат нещо подобно със сензор 1". Разгледай този албум със снимки от Х30. Първата част са с минимални корекции. От снимката с момчето нататък са сурови кадри заснети в джипег:
Кадри от FUJIFILM X30

Автор: te4i   
Дата:   06-09-17 14:42

Благодаря на всички, взех си XF1, въпреки всички рискове от разваляне на лентовия кабел на обектива, за което изгледах супер много видеа на разочаровани хора в интернет. От вчера го имам и съм доста доволен от качествата на сензора. Даже се убедих да взема и Фуджи с по-голям сензор. Сега пък се чудя между Е-1 и Т10. Ходих да погледна Т10 и супер много ми хареса визьора и чупещия се дисплей. Но пък цената му е горе-долу два пъти по-висока от Е-1. Но системата Фуджи продължава да е според мен най-доброто от към сензор за момента, поне така ми се струва от скромния ми опит с S5,S2 PRO, и сега от макар и малкия сензор на XF1

Ако някой има за продаване тяло втора ръка Е-1/Pro-1/T10/M1 също нека ми пише, както и китовия 16-50

Публикацията е редактирана (06-09-17 15:26)

Автор: Pac   
Дата:   06-09-17 23:29

Имал съм м1, сега имам е1. Вторият ме кефи много повече. Т10 е друго поколение, много по-пъргав, според мен си заслужава парите, същото бих казал за е2, който като ергономия ми допада повече от т10, който е с неудобен захват. Изобщо Е серията ми става все по-приятна. Чудя се да не сменя ли е1 с е3 като излезе, но той още не е обявен даже. :)

Публикацията е редактирана (06-09-17 23:30)

Автор: lamerko   
Дата:   07-09-17 02:44

Fujifilm X-E3
Fujinon XF 80mm F2.8 Macro
Fujinon GF 45mm F2.8
new lens roadmaps
new firmware updates

Fujifilm will announce it all at 02:00 AM New York time (08:00 AM Berlin Time).

Още няколко часа [smilie5]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »