Автор: марвес
Дата: 04-09-17 19:40
Да, за съжаление при бан изтриват всичко написано и след като мен ме триха няколко пъти спрях да си давам зор да пиша полезни мнения и теми - всичко отива на вятъра при леко провинение :)
Потвърждавам написаното от mmjm (и аз съм имал апаратчетата).
Да вметна, че ако визьорчето не е на зор, по-добре Sony RX100/Canon G7x - имат доста по-приятна картина заради големия в сравнение сензор.
Ако пък визьорчето кефи - да се погледне Fuji X20, при него във визьора има електронна проекция на зрителното поле на обектива и АФ точката, като същевременно автоматично коригира паралакса и реално може да се ползва за кадриране. При Fuji X10 паралакса е убийствен и няма как да се предвиди - греши с около 20-40% от реално заснетото според зуум-а. Но Fuji X20 е на безумни цени втора употреба, заради ретро визията си и защото вече няма аналог, развалиха серията с Fuji X30.
Държа да отметна, че Fuji X10/X20/XF1 много редовно проявяват фабричен дефект и не знам дали е изчистен с по-нови ревизии - лентов кабел на механичния обектив прекъсва и апарата спира да включва или изписва грешка и отказва да работи. Мъката е още по-голяма, когато разбереш, че в сервиза ще ти бръкнат за трицифрена сума за ремонта (такава си е политиката на Fujifilm - "premium"). Дори не съм сигурен дали вече няма да откажат ремонт, след като моделите са с прекратен търговски живот.
|
|