Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Panasonic GH5 срещу Blackmagic Pocket Cinema Camera за рекламни клипове
Автор: iasen2   
Дата:   04-09-17 07:57

Коя камера бихте ми препоръчали за малки рекламни клипове. Целта ми е кино визия и качествени цветове.

Отговори на това съобщение
 Re: Panasonic GH5 срещу Blackmagic Pocket Cinema Camera за рекламни клипове
Автор: Simbon4o   
Дата:   04-09-17 08:24

Между двете GH5, дори GH4 препоръчвам пред малкото блекмеджик.

Дата:   04-09-17 09:18

Simbon4o , с какво е панасоника е по добър ?

Автор: Han_Solo   
Дата:   05-09-17 17:09

Без да съм пипал конкретно Покета / имам впечатление от други блекмеджици/ и съвсем бегли от GH4 и GH5 ...

много зависи какво ще правиш със заснетото и какви са ти целите.
Да прочетох че ще правиш рекламки, обаче: Блекмеджика има dng и Prores което в комбинация с ДаВинчи ризолв може да ти даде повече при обработка в постпродукцията... Панасоника снима в AVCHD или Н264... обаче има възможност за кадансиране/slowmotion/ каквото не виждам при Покета... затова пиша "зависи". Иначе съм присъствал на учудването на един притежател на GH4 който видя заснето с GH3... [smile] но човека снимал с "тройката" знаеше какво може и какво не може техниката за разлика от човека с "четворката"

Дата:   05-09-17 19:57

основното преимущество на блекмаджика е 12 битов Raw и 13 стопа динамичен обхват и това че е замислен като кинокамера. Това, което ме смущава е защо не се ползва по наште ширини а се ползва прехваления панасоник. просто клубна мода или има някаква причина друга

Автор: stef7   
Дата:   05-09-17 21:28

Ползва се Blackmagic със сигурност, винаги има един или два за продажба в базара или OLX. [smile]

Кино визията се постига преди всичко с осветление, обективи и пост обработка и много по-малко зависи от камерата. Но всички гледам само и основно камерата [smile]

Не съм снимал нито с едната камера нито с другата, така че може да вземеш предвид написаното с едно наум, чисто теоретично [smile] , базирано на това което гледам и чета по интернет.

Единственото предимство на BMPCC е RAW видео във всичко друго Panasonic GH5 просто я разбива. Само едно RAW видео не стига за да ти върши работа дадена камера. И имам съмнения дори дали реално може да се види това предимство в огромната част от случаите.

Моя най-голям проблем с BMPCC e кроп фактора и заради него я изключих много отдавна от класациите си. 2.88 кроп фактор, по дяволите кой прави обективи за такъв. При м43 е 2. Не може да ползваш даже м43 обективите като хората. Нито имаш обективи като хората за DOF, боке и разни други да не говорим. Има решение и то се казва Speedbooster, ама този с електрическите контакти е 500-600$ и това не само оскъпява доста камерата но и те принуждава да я използваш с по-големи обективи. Т.е. камерата престава да бъде малка и по-приемлива като цена. Камерите идват и си отиват, обективите остават. До този извод стигнах. Та затова снимам RAW видео ако ми е мерак на хакнат Канон DSLR. Като цена мога да го докарам и по-евтино и обективи за Канон колкото искаш и имаш full frame визия и кропната визия при това вече на 3К и е чудесна фото камера и канонския RAW ми допада повече от този на BMPCC. Но някои хора не искат да снимат с хак без поддръжка от производителя и с възможности за всякакви проблеми, въпрос на личен избор.

Втория голям проблем с BMPCC е че вади само Log видео което означава че ЗАДЪЛЖИТЕЛНО минаваш през някакво нагласяне на цветове. Blackmagic доста улесниха нещата с последните версии на Resolve aма въпреки това от 10 видеа снимани с BMPCC дето гледам в тубата или Вимео само едно има цветове които ми допадат. Нагласянето на цветове се оказва не толкова проста работа за повечето хора и не се учи за един ден или дори месец. Това е скромното ми мнение. Пост обработката на BMPCC определено е по-трудна и не по силите за доста хора. Поне в началото.

Panasonic GH5 също има Log профил ако държиш да нагласяш цветове и максимизираш динамичен диапазон, но има и стандартен профил с доста прилични цветове от камерата ако искаш да си спестиш време и усилия в пост. Освен това има 120fps slow motion на 1080p и VFR, 60fps slow motion на 4К, снима 4К срещу 1080p на BMPCC ако ти дотрябва, HDR видео в broadcast standard за пръв път в камера от този ценови клас. Има прекрасен EVF, чупещо се LCD също много по-добро от това на BMPCC, стабилизация на сенсора, доста способен като фото камера, държи до ИСО 3200 срещу 800 за BMPCC т.е. цели два стопа отгоре, много по-добре направен, по-удобен за работа, батерия с по-дълъг живот и т.н. и т.н.

По отношение на RAW срещу 10bit 4:2:2 по това което съм гледал доста са близко.

Появиха се първите клипове с новия фърмуер 2.0 за Panasonic GH5, които има All I 400mbit/sec кодек и 10битов 4:2:2 цвят.
https://www.youtube.com/watch?v=Hvw4r3vvtYE

https://www.youtube.com/watch?v=ju35M4gnDBE

Ето и едно ревю

Mога да кажа че съм впечатлен. Не мисля че по отношение на цвят и динамичен диапазон 10bit 4:2:2 на панасоника отсъпва много на RAW видеото. По-различно е, просто различните сенсори дават различна картинка, но тази от Панасоника е много много добра за мен. Вярно че това не са случайни клипове а са пипнати от професионалисти, и обективите са много скъпи. Но все пак, картинката е супер дюпер за мен.

Почти нямам забележки към цветовете на Панасоника, доста сочни наситени дори и без All I 400mbit/sec
https://www.youtube.com/watch?v=PibFIGwi2d8

За мен избора е очевиден. BMPCC само като втора камера и то за хора дето имат повечко пари за си накупят booster и, външни монитори, визьори, да си я накичат и направят та да може да се снима с нея.

Дата:   05-09-17 22:24

Панасоника има Лог... ако си платиш [smilie3]

Дата:   05-09-17 22:44

Han_Solo , точно така !

Автор: GenaDP   
Дата:   05-09-17 23:32

Земи си Red, като иска филмова визия... [smilie18]

Дата:   05-09-17 23:44

GenaDP , с нетърпение очаквах да се включиш.

Дата:   06-09-17 13:54

GenaDP написа:

> Земи си Red, като иска филмова
> визия... [smilie18]
--------------------------------

Че какво и е на Алексата? [smilie5]
А всъщност всичко започваот осветлението, обектива и чак след това камерата с формата на запис и постпродукцията...
Затова зададох въпроса каква точно е целта... че от реклама до реклама има голяма разлика...

да няма после ".... Облечи това.... оуууу парфюююююм..." [smilie3]

Автор: lamerko   
Дата:   06-09-17 14:16

Абе нещо тия двете последните... чувам, че не ги ползвали много много [smilie5]

Дата:   06-09-17 19:47

Че защо бе има си и Арри Алекса, и доста Ред в разновидностите Епик, Драгън, Скарлет, За Блекмеджик Урса и Урса Мини дума няма да отварям, защото те са доста достъпни [smilie3]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »