Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Някой може ли да ми даде назаем батерии BLC12 за панасоник?
Автор: itilien   
Дата:   08-08-17 14:32

Здравейте, между 9 и 30 септемри ще ходя да поснимам из Исландия. Ще карам основно на палатка и моите 4 батерии няма да ми стигнат. Дали има някой, който има излишни батерии BLC12 или техни заместител, които би бил склонен да ми даде назаем за това време? Това са батериите, които ползват панасониците G6, G7, GX8, GH2, FZ1000, 2000, 2500

Отговори на това съобщение
 Re: Някой може ли да ми даде назаем батерии BLC12 за панасоник?
Автор: georgioiv   
Дата:   08-08-17 17:19

Като вариант - вземи си соларно зарядно или голям пауърбанк и зареждай батерията през усб порта, ако апарата ти го поддържа де, моят гх80 поддържа заряд през порта...

Автор: quazimodo   
Дата:   08-08-17 17:34

На цената на соларно зарядно ще купи около 20 нови батерии (по български цени)[smilie18] [beer]
http://magazin.photosynthesis.bg/oferta/zaryadno-u-vo-goal-zero-sherpa-50-solar-recharging-kit.html

Дата:   08-08-17 18:33

gorbi - Исландия се слави с ниско слънце и облачно време, та соларните зарядни няма да вършат особено работа. А апарата ми е G7 и няма възможност за зареждане през УСБ. Иначе имам една пауър банка 6000 мАч, даже си има соларно панелче върху нея, ама няма да ми свърши никаква работа. В краен случай ще купя още някоя батерия, но не ми се ще, щото после няма да ги използвам. Аз дори и тия 4-те, които имам не ги ползвам пълноценно.

Автор: asahi   
Дата:   08-08-17 18:42

вариант 1. Направи си външно захранване.
вариант 2. Направи си зареждачка, работеща с непрезареждаеми батерии. 10бр. АА за 2.99лв. от Икеа е най-добрата покупка на преносима енергия. Стандартната зареждачка също може да се преработи за АА батерии.

Дата:   09-08-17 01:20

Много сложни тия решения. Май най-лесното е да купя готово зарядно за усб, което е 5 паунда и да го захранвам с настоящата си пауър банка (5000 мАч била) и да взема и още една. Оригиналните батерии на панасоника са по 1200 мАчимам и неоригинални по 950. Ако успея да заредя 3 батерии с една банка ще е добре. За 45 лева ще имам еквивалента на 5-6 батерии.

Автор: asahi   
Дата:   09-08-17 10:13

КПД-то при преобразуване Li-Ion->Li-Ion в добрия случай е 0.8.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »