Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Сватбарска дискусия
Автор: chefo111   
Дата:   04-08-17 17:52

Здравейте, съфорумци! Последните дни имаше няколко обяви за сватбени фотографи, постовете в една от обявите, явно преминаха някаква граница (заяждане, спам, груб език и др.), което принуди админа да се намеси като изтри част от мненията. Според мен се получи добра дискусия кое е редно и кое не, ценообразуване и др. , но беше прекратена.Предлагам в тази тема, снимащите сватби да си разкажат тяхната история -как са започнали, колко са взели за първата си сватба(може да не е точна цифра, а колко по-малко спрямо цените тогава), как взехте решение да си вдигнете цените, кои са факторите, които взехте предвид ценообразуването, кои са според Вас правилата в този бранш(неписани такива), какво е допустимо и недопустимо и всичко останало, което смятате, че е важно и засяга този бранш/ жанр.
Младоженци има за всички [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Сватбарска дискусия
Автор: GenaDP   
Дата:   04-08-17 22:32

Да не спряха индийските сериали по телевизията?

Автор: dimidumi   
Дата:   04-08-17 22:45

...или турските сериали по БТВ и наоколо [smilie5] [beer]

Автор: asahi   
Дата:   05-08-17 08:57

Ако пак са баннали Боби лъвчето и Сиси лъвицата не очаквай дискусия.

Автор: rossen76   
Дата:   05-08-17 21:08

Ето ви една история за моята първа сватба .Закупих преди много години един фотоапрат зенит , руски - втора употреба и един обектив.
Всичко се случваше на сляпо нямаше тогава екранчета да виждаш какво си снимал.Тогава пуснах обява че снимам подпис и черква .Обадиха ми се клиенти като цената беше по 20 лева на лента , като не искарвах снимки а хората сами си ги искарваха .Вобщи линии не знаех какво съм снимал нито и младоженците .

Автор: kiten   
Дата:   06-08-17 01:02

[smilie5] тоя зенит не дойде ли някой от клиентите в последствие да ти тресне у главата?
Това в кръга на майтапа, защото това тяло за нищо не става дори с много добър обектив. От три пози едва ли е имало един нормален кадър. И като клиентите си проявяват и копират снимките сами вината е някъде другаде.
Фотограф който не си следи работата и крайния резултат си е търговец.
[smilie23]

Автор: baraba   
Дата:   06-08-17 01:13

какво е значението,търговец или футуграф, нали е гепил по 20лв , големи сте интелигенти, като се гепите за някоя смачкана дума къв бил
5 ленти са си 100 кинта , за ония времена си я цяла заплата[smilie25]

Автор: dimidumi   
Дата:   06-08-17 01:39

Този форум го превърнахте в махленска аматьорска вечеринка...[beer]

Автор: quazimodo   
Дата:   06-08-17 06:18

Всеки форум е махленска аматьорска вечеринка[smilie5] . Иначе навсякъде трябва да звучи английска реч[smilie5][smilie5] [smilie5] .Хай със здраве!

Публикацията е редактирана (06-08-17 06:22)

Автор: asahi   
Дата:   06-08-17 09:12

Със Зенит съм заснел комерсиално кашони с филми, включително сватби. Не казвам, че е върха, ама чак за нищо да не става...

Автор: quazimodo   
Дата:   06-08-17 09:52

asahi написа:

> Със Зенит съм заснел комерсиално
> кашони с филми, включително
> сватби. Не казвам, че е върха, ама
> чак за нищо да не става...

E, тия, които са родени по времето на премиера Иван Костов примерно, няма как да го знаят[smilie18][beer]

Автор: Антивик   
Дата:   06-08-17 10:14

До сеги съм снимал 1 единствена сватба - моята собствена и аз кат по горните със Зенитката и Хелиоса/ и язе мислим, че не е баш за нищо да не става[smilie3]/. А инак ми излезе 3-4 ОрВо-та по 1,20лв, шишинка български негативен проявител ФоХар къде 1лв./ не му помня баш цената/ кутия хартия/па българска и позитивен проявител. Те това беше целия мастраф[smilie3].

Автор: to6e   
Дата:   06-08-17 12:39

Със Зенита снемах само цветния негатив, защото във визьора се виждаше 64% от кадъра. Оказа се, че и лаба има почти същата отсечка и нямаше проблеми с отрязани глави и крака. За черно-бяло и диапозитив си имаше други апарати ;)

Автор: bpavlov   
Дата:   10-08-17 04:42

Много исках, да разкажа, за трънливо-слънчевия ми път в бранша, ама немам желание.
Иначе, аз цените ги вдигнах рязко, още от втората година, щото си купих един Мерц кабрио, дето харчеше много, не за друго

Автор: cameraman   
Дата:   10-08-17 07:03

Със зенит съм участвал в 2 фотоваканции.

Автор: CDman   
Дата:   10-08-17 11:36

И аз съм "Зенитар" [smilie5]

Зенита не става за нищо в ръцете на тия, дето не могат да снимат с него.[cool]

За мен и колегите от моето поколение си беше нещо като сегашния ДСЛР.

Ето го моя - сниман със сапунер.

http://i.imgur.com/zYfkZw4.jpg

Пазя го заради носталгията. Иначе на филм не съм снимал от поне 15 години (ако не и повече). [smile]

Публикацията е редактирана (10-08-17 11:40)

Автор: kiten   
Дата:   10-08-17 12:34

[smilie18] тоя зенит много модерен бре, чак и светломер си има показва как да завъртиш врътките. [shtrak]
И запорожеца и трабанта са един клас коли, само че едната е вече легенда а другата някъде я наричат отмъщението на сталин.
И зенит и практика съм имал през 80-те на миналия век/ не броим японските/
Зенита дава много проече брак от практиката, а практика бе L, сравнявам ги с едни и същи налични обективи.

Публикацията е редактирана (10-08-17 12:39)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »