Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Съвети относно закупуване на dslr.
Автор: Nikoll0v   
Дата:   14-06-17 16:34

Привет на всички. От може би 3 години се каня да си закупя Dslr фотоапарат, но поради семейни причини както и финансови нямах възможност. Сега вече като работя и си изкарвам сам пари имам бюджет от около -1500 лева.
Техниката може и да е втора ръка, може и нова. Като цяло ще го ползвам за най-различни типове фотография (портрети, пейзажи и едно от любимите ми астрофотография)

Засега съм се спрял на canon 750d/760d nikon 5500/5600.
Като за обективи си нямам много на представа кои са по-универсални като тип, ако може така да се нарекат.

Приемам всякакви съвети и критики.

Отговори на това съобщение
 Re: Съвети относно закупуване на dslr.
Автор: samurai2   
Дата:   14-06-17 16:41

сега ше получиш хиляди съвети [smilie3]
от мен ...купи си нещо новичко с хубави стъкалца дори да е над бюджета ти.[beer]
Успех

Автор: pdimitrov   
Дата:   14-06-17 17:03

Щом искаш да се занимаваш с астро, за мен най-добрият вариант с този бюджет е безогледалка (примерно А6000) + Samyang 12/2. За потрети има достатъчно евтини и хубави стъкла, които могат да се ползват с евтини адаптери (съответно без автофокус). За пейзажи не мога да се включа адекватно при безогледалните системи, но Samyang-ът и за това става.

Относно дилемата нова техника или втора ръка - бюджетът ти е достатъчно малък при все, че искаш да снимаш доста неща. За мен втора ръка е много по-добър вариант. Също не е лошо да инвестираш повече в обективи.

Автор: chrisnoch   
Дата:   15-06-17 01:08

Има десетки подобни теми. Използвайте търсачката на форума - тя е създадена именно с тази цел.

Автор: colorphoto   
Дата:   15-06-17 05:25

Човека пише какъв е бюджета му,но веднага някой му казва да си купел нещо,дори и да било над бюджета!

Е,каква е тази вълшебна финансово-икономическа система,която трябва да приложи питащия че да си купи техника над бюджета?!

Та и мен ще ми е полезно да науча такива фокуси с бюджетите...

Публикацията е редактирана (15-06-17 14:35)

Автор: Ivodam   
Дата:   15-06-17 07:16

colorphoto написа:

> Човека пише какъв е бюджета,но
> веднага някой му казва да си купел
> нещо,дори и да било над бюджета!
>
> Е,каква е тази вълшебна
> финансово-икономическа
> система,която трябва да приложи
> питащия че да си купи техника над
> бюджета?!
>
> Та и мен ще ми е полезно да науча
> такива фокуси с бюджетите...

Заеми, кредитни карти, овърдрафти, таквиз ми ти финансови инструменти. :)

[smilie7]

Автор: samurai2   
Дата:   15-06-17 07:43

Ivodam [smilie24]
пак няма те разбере,той иска фокуси [smilie18]
[smilie18] [smilie18]

Автор: BAJDOBRI   
Дата:   15-06-17 08:11

Човек,каквото и да си купиш,тук веднага ще се намери експерт,който да ти каже,че е трябвало да купиш друго! Ще ти дадът хиляди акъли,включително и такива да купиш фототехника на стойността и с качествата на телескопа Хъбъл! Според някой,аматьорите трябва да започват да снимат с Хаселблад и Мамия! Купи си един от тия които си харесал,щракай докато отмалееш,докато започнеш да "хващаш" кадри,чети много за похвати,техники и всичко което ще ти свърши работа! Успех и най-важно е да си щастлив от снимането! [cool]

Автор: Don_Diego   
Дата:   15-06-17 08:50

А6000 + Samyang 12/2.

Подкрепям... в базара има няколко а6000 и два Samyang-а за Е маунт. Чудесна комбинация за астро- широк светлосилен остър обектив и използваемо високо исо на сони-то.

За останалите жанрове... бюджетът ти не стига. Много дини под една мишница. Сигурно някой зуум с широк диапазон ще е компромис, но обикновенно зуумове на "изгодни" цени са компромис преди всичко с качеството.

Автор: Synthy   
Дата:   15-06-17 09:28

Ема сонито е 700лв. в базара. За посоченият бюджет не е много удачно поради цената си. Аз бих взел тяло за половината пари, до към 450, преееко сили 500 лева, а за останалите пари обективи.

Автор: ubp   
Дата:   15-06-17 09:42

От изброените и харесани от теб фотоапарати и посочен бюджет най-добре си купи чисто нов CANON EOS 760D. Ако събереш малко повече левчета може да го купиш с 18-135 IS STM от Фотосинтезис или Фотоавилиона.
Успех и снимай с УДОВОЛСТВИЕ!
[shtrak]

Публикацията е редактирана (15-06-17 23:54)

Автор: Synthy   
Дата:   15-06-17 10:11

Или някое нисък клас тяло (Никон 3100/Д3200, Канон Д1100...) и широк обектив, токина, сигма... 10-20, 11-16... И с останалите пари статив, спусък и т.н. аксесоари за астро фотография.

Автор: smithee   
Дата:   15-06-17 10:51

В някоя от ФБ групите излезе обява за Sony A6300 + Nikkor 24/2.8 + Helios 44-2 за 1650лв . Не знам как да дам линк към обявата, но мисля че е добро предложение.
Така или иначе аз бих предложил момъка да се насочи към тяло и обектив втора ръка, като ценовото съотношение да е 1:2 в полза на обектива :)
[beer]

Автор: Xizario   
Дата:   15-06-17 11:10

Ако не знаеш какво ти трябва, значи не ти трябва.

Автор: stzz   
Дата:   15-06-17 12:14

1500 лева не са малка сума, но не стигат за всичките ти нужди......

Значи, аз ентри левъл телцата ги мразим и не знам защо изобщо 3ххх и 5ххх сериите ги има(за никоните говоря)......бих ти препоръчал да следиш базара за Д300(s) за 800-1000 лева(според окомплектовката(поне с един обектив) и състоянието) и като пощракаш малко ще прецениш по-добре следващата си стъпка.

Автор: colorphoto   
Дата:   15-06-17 14:42

Сега пък някой се е зачудил защо произвеждали ентри левел телЦа!

Щото са им слаби маркетолозите сигурно си мислиш,а нямаш идея че точно от този клас на ентри-левела и от другия за напредналите ентусиасти се получават най-големите печалби за тези компании.

Не ми е известно да ги продават насила и можеш просто да не ги купуваш.

Ама явно ентри-левел телЦата обиждат твоя висок професионализъм затуй ги мразиш...

Публикацията е редактирана (15-06-17 14:46)

Автор: aceontheriver   
Дата:   15-06-17 15:31

Още 1 мнение за а6000 и самянга
По-добър е за посоченото астро от 760д

Автор: TPECHAT   
Дата:   15-06-17 16:11

Че кой си купува DSLR вече... [smilie5]

Автор: victory13   
Дата:   15-06-17 16:23

ubp [smilie24] [shtrak]

... темата е изчерпана... още като погледнеш с какви сигми, токини и тамрони се предлагат никоните [smilie5]
10-18 и 18-135 спокойно си правят цяла система... за всичко [shtrak]

Дата:   15-06-17 17:07

И всичките, които си купуваме твърди, светлосилни обективи и се мъчим с тях, сме будали...

Публикацията е редактирана (15-06-17 17:08)

Автор: tishovsx   
Дата:   15-06-17 22:41

И така, не разбрах сега какво трябва да си купя, ако бях на местото на човека дето пита в тая тема...ама тва нема да е последния пост.
И за да не е офтопик, препоръчвам на автора на темата да си купи това което му е на сърце.

//off
защо не се прави секс на площада - защото всеки ще ти дава акъл!!!

Автор: Nikoll0v   
Дата:   16-06-17 01:07

Ще взема под внимание всеки съвет даден ми от вас. Ще разгледам телата втора ръка, може да изпадне нещо на добра цена и после да останат пари за 1-2 обектива. Лека вечер на всички.

Автор: thepronoober1995   
Дата:   16-06-17 05:20

За астрофотография обектива е адски скъп,тъй като нали трябва да можеш да увеличаваш оптично [cool] . На твое място аз бих взел втора ръка фотоапарат на малко кадри и бих заделил останалите пари за обеквит за астрофотография. SONY A65 втора ръка мисля,че ще ти върши работа и да ти останат пари за втора ръка обектив за астрофотография.Късмет и успех!

Дата:   16-06-17 09:05

Оптично увеличаване? Ок...

В A-Mount не бих инвестирал, ясно е, че Sony ще развиват безогледалната им система.

Автор: Don_Diego   
Дата:   16-06-17 12:53

Как точно се ползва това "оптично увеличение" при астрофотографията?! Така, пример с обектив да дадете, че мамата си трака неизвестност...

Самянга 12/2.0 е идеален вариант. По добър за 500-600 кинта едва ли ще намери. Освен това му покрива още жанрове като пейзаж, интериор, архитектура.

Един кусур има само... няма оптично увеличение [smilie18]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »