Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Туристическа раница + Top loader
Автор: danielangelov   
Дата:   11-06-17 19:29

Здравейте, колеги.

Преди време бях пуснал тема за избор на фотографска чанта, която да нося в комбинация с туристическата ми раница. Намерих решение на проблема, но ако някой има други идеи - нека обърнем темата в дискусия :)

Та - за целта ни трябва туристическа раница, топлоудър и карабинери (моите от снимката са от Декатлон).
Идеята е проста - всяка туристическа раница има така наречените load lifter straps. Някои имат и халки на презрамките. Закачаме по следният начин:
https://ibb.co/jmfzyF

https://ibb.co/jmfzyF
https://ibb.co/iNkosa

Ако топлоудърът има "ушички" и в долният край или на гърба (за закачане на колан) можете да стабилизирате в още точки. В моят случай не е необходимо, понеже кобурът е много твърд и стои плътно до тялото.
Имайте предвид:
1. Височина на кобурът - трябва спокойно да можете да вдигате коляно до 90 градуса в таза без да го докосвате
2. Дълбочина - не трябва да е повече от 20-тина сантиметра, за да можете спокойно да виждате къде стъпвате
3. Разстояние между брадичката и кобурът - трябва при отпусната надолу глава да не докосвате кобура.

Ако имате въпроси - пишете.

Дано да съм бил полезен на някой - ако не - здраве да е [beer]

Поздрави!

Отговори на това съобщение
 Re: Туристическа раница + Top loader
Автор: zbonev   
Дата:   11-06-17 21:00

Топлоъдъра е много гъвкаво решение. Наскоро се сдобих с 70 aw ii и съм много доволен [smilie24]

Автор: midtone   
Дата:   12-06-17 16:31

@danielangelov
Това изглежда рационално и ергономично, но аз се притеснявам, че така ще се потя не само на гърба (от раницата), но и отпред, от топлоудъра. Аз лично съм почитател на топлоудъри, които се носят през рамо. Така не се чувствам като русенско варено в собствен сос, докато крача в жегата.
Чудя се дали няма някаква подложка, пропускаща въздух, която да можеш да сложиш между тялото си и раниците?

Автор: yakumo   
Дата:   12-06-17 17:50

Преди време използвах подобно решение, но моят топлоудър беше по-"нисък" и го прикачах с два ремъка директно за халките на презрамките на раницата, а третата точка беше халката за колан на топлоудъра, през която прекарвах кръстния колан на раницата. Така не ми висеше пред гърдите, за да пречи на "проветрението".
Но, става само с относително малък топлоудър, иначе, както е казано по-горе, ще пречи на ходенето.

Автор: danielangelov   
Дата:   14-06-17 16:46

Нямам проблем със спарването. Да - не е като без него, но реално винаги стои на няколко сантиметра от тялото и се допира само в частта при презрамките. Но това наистина зависи от кобура. Колкото до подложка - нямам идея... [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »