Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Здравейте имам едно питане някой пробвал ли е как се представя първа версия 5Д със Сигма Арт 35 1,4 и Канон 135Ф2 .Отдавна минах на безогледалка с която снимам 99% от времето и съм си запазил тези два обектива от канон .В момента имам 5Д мк3 което ползвам 2-3 пъти в годината и ми се ще да го махна и давзема 5Д класик като разликата да и я инвестирам в стъкла за безогледалката.Тъй като с Канона снимам само за кеф портрети не търся АФ Исо Пиксели единственото което ме интересува е цвят и приятна картина които да допълват тези два обектива които имам .
Старото 5Д си работи прекрасно със Сигма Арт 35 1,4 , а с Канон 135Ф2 и 200/2.8 почти нямам кадър не на фокус, айде на 100 кадъра, може 4-5 да са пропуснати. Още си го ползвам, макар че е само 12мпикс и има само 1600исо, ама е напълно използваемо
Ще ви кажа защо питам главно ,много често казват че еди кой си обектив не можел да "напълни" сензора на даден нов апарат .Тука примерно тъй като сигмата е доста по -нова от тялото има ли опция сензора на 5дто да не е достатъчно силен за Обективите.Сори за тъпите въпроси ама грам не обичам да задълбавам в пикселоброене и не съм задълбавал и в тази част.Приемрно 6Д или 5д мк2-3 много по остра картинка ли ще вадят с тези стъкла ?
> Здравейте имам едно питане някой
> пробвал ли е как се представя
> първа версия 5Д със Сигма Арт 35 1,4 и
> Канон 135Ф2 .Отдавна минах на
> безогледалка с която снимам 99% от
> времето и съм си запазил тези два
> обектива от канон .В момента имам
> 5Д мк3 което ползвам 2-3 пъти в
> годината и ми се ще да го махна и
> давзема 5Д класик като разликата
> да и я инвестирам в стъкла за
> безогледалката.Тъй като с Канона
> снимам само за кеф портрети не
> търся АФ Исо Пиксели единственото
> което ме интересува е цвят и
> приятна картина които да допълват
> тези два обектива които имам .
Цвят и приятна картинка със старото 5Д ще имаш гарантирано, този апарат си остана една легенда. На фулфрейм тези малко на брой пиксели са буквално като плочи, като слънчеви панели, няма как да не се получи страхотна картинка и цвят и квото се сетиш.
Мен единствено би ме притеснявало за ръчното фокусиране, че съм свикнал да го правя вече през лайфвюто само и с фокус пийкинг, ама ако това не ти е проблем, немаш никакви грижи.
Супер както казах снимам главно с беогледалка и МФ не е проблем там .Единственото което ме дразни е шитавия дисплей ,но и там има опция :) Благодаря за всички за мненията .
> Ще ви кажа защо питам главно ,много
> често казват че еди кой си обектив
> не можел да "напълни" сензора на
> даден нов апарат .Тука примерно
> тъй като сигмата е доста по -нова
> от тялото има ли опция сензора на
> 5дто да не е достатъчно силен за
> Обективите.Сори за тъпите въпроси
> ама грам не обичам да задълбавам в
> пикселоброене и не съм задълбавал
> и в тази част.Приемрно 6Д или 5д мк2-3
> много по остра картинка ли ще
> вадят с тези стъкла ?
Не съм чул да има такава обратна зависимост и не съм чул термин не достатъчно силен сензор. Ако обективът е направен да "пълни", тоест да дава повече линийки на линеен милиметър, за да се видят те на високопикселен сензор от ново поколение, то няма пък съвсем никакви проблеми да има да ти "напълни" по-стар сензор.
Картина с по-висока резолюция още не значи по-остра, това са различни неща.
vkk1 - Те на едната от компакт флаш картите все още ми стоят снимките от въпросната фотосесия, така че смятай за какви пари говорим, ако някой го купи с картите :-))
Мога да потвърдя мнението на колегите, че 5D се сработва чудесно с двата описани обектива. Лично снимам с 5D classic и съм имал възможност да снимам и със Сигмата и с Канонския. Абсолютно никакви проблеми няма, дори и на максимално отворени бленди. :)