Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Здравейте. Интересува ме кой апарат е по - добър за видео заснемане. Апарата ще го ползвам за заснемане на сватби и други тържества. Ако някой работи с такъв апарат да сподели мнение от опит. Благодаря предварително!
amza
сигурно си прав
ела ше ти дам Д750 и снимай една сватба и после ми кажи как е...нямаш представа за какво иде реч
Има по големи разбирачи по видео заснемането, аз съм аматьорче...но много снимам видео по тържества ей така за мой си кеф от опит ти го казвам.
Снимането на видео на сватби стана вече излишно, шото всички са вече с айфони.
Иначе сериозно - това е екипна работа и ако някой поръча видеото, друг фотото става едно мазало, дето не е за разправяне.
Ако искаш сериозна работа наемаш си кинокамера и я включваш в цената на услугата
C100 ще се прави прилично за тази цел
Акцентираш върху монтажа, звука и визията.
Повечето клиенти са в таргета 200-300лв и така ще ги отсвириш. Те са най капризни и най неориентирани.
Двете камери са толкова различни, че избора трябва да е супер лесен за човек, който знае какво прави.
Ще се опитам да обобщя основното:
А6300 - хубав видео АФ, сравнително по-евтини обективи, можеш да ползваш сигми с преходник и АФ във видео като например 18-35 1.8..., на тъмно е по-добре с поне 2 стопа от панасоника, повече боке заради по-големия сензор, по-смислено решение за ползване на стари ръчни обективи (аз ги харесвам за видео)
GH4 - по-корава батерия, не прегрява, страхотен дисплей и визьор, по-компактни и леки обективи, за мен АФ във видео не става, по-удобно тяло като ергономия, анаморфен режим.
а6500 петосева стабилизация на матрицата снима се без проблем от ръка не загравя и работи с външна батерия. С високото си исо и обектив с бленда 1.4 прави чудеса в мрака.
Относно фотото. Имам фотограф с който работя. Въпросът ми беше кой апарат е по - добър за видео заснемане. Бях чул, че сонито загрява и затова избора ми е труден. Не знам за sony a6500 дали загрява. Ако не загрява, това ще бъде избора ми. С два обектива. Един широк варио и един светъл твърд. Стабилизатор moza air и това е.
За видео не се ли ползва гимбал... изглежда са много ефективни машинки, разхождаш се с него в ръка и видеото изглежда всякаш е снимано от подвижен кран, стабилизирано перфектно. Говоря за професионално видео с безогледалка.
Ами ползата от стабилизацията е , че стабилизира изображението (може да звучи глупаво отговора , но ...)
Погледнете в youtube има достатъчно клипчета , които онагледяват ефекта от това. Дори по-новото поколение (след gh4) при панасоник комбинира матричната и оптичната стабилизация с панасонешките обективи.
P.S.
Написаното от мен е отговор на въпроса какво прави матричната стабилизация при снимане на видео. Нямам представа коя от посочените машини е по-удачна за автора на темата.
Имаше сравнителни клипчета - със стабилизация в тялото, без такава, комбинация стабилия тяло+обектив, само с гимбъл, комбинация от всичко... Имаше разлики във всеки вариант :)
Към автора на темата. а6300 загрява ако снимаш в продължение на 20-30минути без да спреш, което рядко се случва. Обикновено правим по-кратки видеа с паузи между тях. Загрява само на 4к видео. Ако снимаш в 1080п няма да имаш проблеми.
Да вметна също така, че за а6300 има ъпдейт, който до някаква степен оправял проблема с прегряването и можеш да снимаш доста повече без да спреш. Ето едно видео, където пича снима 2 часа и 10 минути - https://youtu.be/7qLGSFCpBEA
Аз имам а6500 и също така като теб го взех за видео. При този модел сони са отстранили изцяло загряването, което се среща при а6300. Освен това има стабилизация и тъч скрийн.