Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Nightwind, ако собственика е подал жалба, с документите отива и си прибира апарата от сервиза. Този който го оставил на сервиз, го привикват на разпит и гори със сумата която е похарчил.
Ако не е подадена жалба, нищо няма да стане! Успех с намирането и дано извършителите да бъдат наказани!
Не точно ... ако се е свързал с полицията и е докладвал техниката като открадната, има преписка и т.н. и ако техниката попадне в сервиза, те се свързват с полицията, дават показания предават техниката на разследващият полицай. От там нататък разследването си тече по неговият си ред. В крайна сметка, фотоапарата ще се върне при собственика, като преди това се направи опит да се установи крадеца.
Ако пък техниката не е описана и докладвана в полицията като открадната, тогава нищо от горното не важи и няма смисъл да им пишеш.
Още на 23.05. вечерта е докладвано в полицията, а впоследствие съм дал и копие на гаранционните карти. Изпратил съм и снимки на последните и на имейла на Профайлд, откъдето получих отговор, че ако тялото или някой от обективите постъпи при тях за ремонт ще ме уведомят незабавно. Почти постоянно следя olx и bazar-а. @survivor3, видях тази обява, но ме кара да мисля, че не е моя, тъй като зарядното си е при мен и най-голямата карта беше Transcend 32GB. А и пише, че има документи за собственост и фактура. Между другото, когато имам време обикалям и по заложните къщи, но засега без резултат.
Как стана кражбата? Сподели да св предпазим в последствие и ние...
Крадците са доста креативни и ако сподешиш за какво да сме внимателни ще съм благодарен.
Кражбата стана от квартирата, без следи от взлом, вероятно през деня. Аз самия забелязах вечерта, тъй като още разопаковах багаж и когато поразчистих започнаха да се забелязват липсите. Все още ми е "хикс" всичко.
Мда, вече така процедират - влизат без взлом, за да няма полицейско следствие за такъв. Така евентуалните застраховки няма да са валидни и застрахователите нямат интерес от издирване.
Мен са ме предупреждавали като ходя на басейн или в спортна зала,където човек се съблича и си оставя дрехите, да не нося документи и ключове , правят дубликат,вземат адреса и докато тренираш отиват и действат,тия неща още преди 30-40 години ставаха.Носиш само парите за входа.Може да стане и в работата,в заведение ако човек е невнимателен и разсеян,примерно става да танцува и през това време действат и т.н.
Аз винаги се съмнявам в обкръжението и най-близките ,които ти знаят навиците,ама никога няма да им кажа.
Имахме 8 камери преди години и изчезна нещо,не е разбивано и като загубих 4 часа да търся намерих че крадеца е първи приятел на собственика, камерите смотани и го познах по дрехите шапката и походката не казах на никой ,а може и да съм споменал щото след месец, два ме накараха да напусна.
В този случай жалко, че в района няма камери и предположенията може да са безброй.. Ще продължавам да гледам по заложните къщи и в интернет, пък дано вземе да изскочи отнякъде.
Аз ако знам в коя заложна къща е (ако изобщо е), ще чакам да ги изложат, за да се обадя в полицията. Но и ще ми трябва късмет да попадна на тях, че само във Варна заложни къщи бол.