Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Необходим ми е професионален фотоапарат с който да заснемa екипа и оборудването на няколко стоматологични клиники и след това да се ползва за заснемане на стоматологични клинични случаи. Бих се радвал ако някой сподели какво точно трябва да си взема (обективи?). Целта е да не е много скъп, но да върши работа.
П.П. И отново евентуално - купена легално или не съвсем програма за управление на камерата от компютъра. Никонската се купува за съжаление, канонската е безплатна. Така нещото за заснемане ще излиза директно на монитора и няма да има нужда да се завираш и ти в устата на "клиента".
П.П.П. И доста познания по Фотошоп особено ако се правят и по-детайлни архитектурни снимки.
Дай бюджет, за да не се лутат какъв е диапазона на "Целта е да не е много скъп"
Един непрофесионален съвет - Обмисли наемане на техниката за интериорните снимки или някой който се занимава с това, че си трябва осветление, стативи и т.н. + опит. Целта е да изглежда достатъчно "напудрено", за да дойдат клиенти нали.
За "стоматологични клинични случаи" би трябвало да ти свърши работа една кропка + макро обектив + макро светкавица или постоянно осветление за макро.
"Ако не е тайна, как точно си приел да свършиш тази задача, след като не си наясно дори каква техника ти трябва? Чисто любопитство, без заяждане."
Ами налага се да я свърша аз. Няма кой друг да я свърши, а и нямаме пари за професионален фотограф. ( Ние сме старт-ъп компания която има доста разходи в момента за маркетинг, рекламни кампании, SEO оптимизаця, преводи и куп други..)
"Дай бюджет, за да не се лутат какъв е диапазона на "Целта е да не е много скъп"
Не съм обявил бюджет тъй като не знаех изобщо какво ми трябва.
Вече се ориентирах и знам, че не можем да си го позволим :(
Все пак мисля да се вслушам в съвета на Kalimas и да наемем професионален фотограф с техника за интериорните снимки и да инвестираме само за снимките на клиничните случаи - за да не наемаме фотограф за всеки един пациент.
Здравей, аз ще си купя скоро DLST ПРОФЕСИОНАЛЕН ФОТОАПАРАТ, ако искаш и си от София, може да ми плащаш да ти снимам каквото кажеш :) .На 22 години съм младеж от София.
Предлатам да ти снимам снимки с 18-55мм обектив и фотоапарат от класа на sony a57-а65v+ вградената светкавица.Като ще ти излизат по-евтино снимките(по-малко пари ще плащаш).
https://pixelpeeper.com/lenses/?lens=25&p=3 Ето снимки с 18-55мм обектив, само имай предвид,че аз ще си купя фотоапарат с 16 мп минимум, с 20 или 24мп!
thepronoober1995 , изказването ти прилича на " скоро ще си купя гидория и ще мога да ви оправя автоматичната скоростнна кутия " първо си купи апарат , поснимай с него , направи си портфолио със заснети събития или най добре се спазари с някой фотограф сватбар да му носиш обурудването , може и да научиш нещо. Даваш снимки на други хора снимали с обектива който мислиш да си купиш и навярно мислиш че и ти ще снимаш така , чака те голямо разочарование пич !
Колкото повече научаваш толкова повече ще разбираш колко си зле с теорията и практиката , за сега имаш ентусиазъм но нищо повече.
@thepronoober1995
Обичам такива хора, скоро ще си вземат апарат, даже и с 18-55 обектив. Супер!!! Евала!!! Винаги съм казвал, че младите хора трябва да се поощряват, та те са бъдещето на България!
Дерзай моето момче, точно така се прави!
Ще останеш учуден колко възможности дава фотографията.
Можеш да наричаш снимките "професионални" въпреки различната визия и качество. За портрети едно е показателното, за пейзажи е друго. А за медицински снимки е съвсем различно. И въпреки това, ако вложиш старание и подготовка за снимките ще се възхитиш от себе си.
Можеш да пробваш с ПОДОБНА техника.
Няма кой да те оценява по големината на тялото или на обектива. И по-голяма част от хората няма да разберат с какво е снимано. Изпробвано е многократно.
Не обръщай внимание на това, което следва сега.
Като чета първия пост мисля че всякакъв апарат с поне 24 мм в широкия край ще свърши работа , хубаво е да има и макро а това означава че е най добре да купите апарат тип сапунерка но да има ръчни настройки и Raw формат, един статив по възможност с въртящо се рамо и панорамна глава. Може да се наложи да инвестирате и в осветление.
Аз никога не съм се занимавал комерсиално със фотография но на последък снимам кухненско обзавеждане за един приятел , апарата ми е Panasonic LX7 и се справя доста добре , пък и макрото му е от 1 см. Нещо подобно според мен ще е най удачно!
Има и доста по скъпи варианти разбира се но там цените са откачени , 1 хубав статив , 1 сапунерка и сте в играта , успех !
Първо: Защо му е за тези цели скъпата кропка Д-7200 за Бога,като и Д-3ХХХ или Д-5ХХХ сериите ще му свършат същата работа на доста по-ниска цена!
Д-7200 би бил оправдан за заснемане на много по-динамични сцени при тежки светлинни условия,а в тази тема човека няма за цел да снима подобни неща.
Китака + 60мм Макро ще са достатъчни,а ринговата светкавица насистина би била оптимална,като за начало може да се купи рингова приставка.
Може и с обикновенна светка,като няма пари за специализирана,но да се има предвид засенчването от тубусите на обективите.
На изцепването на "спеца",който щял да си купи скоро нещо си и вече е готов да се цани за работа,каквато никога не е вършил,се чудя да се смея ли,да плача ли,предвид че на 22 години човек не трябва да се излага с акъл като на 12 годишен.