Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 мнения за състоянието на nikkor 18-105
Автор: rotva   
Дата:   16-05-17 12:56

Скоро купих този обектив втора ръка ,като е доста ползван ,съдейки по външното му захабяване. Ползвам го на Д5300 и направих няколко снимки,които не ми се струват много остри. Та затова искам вашето мнение и особено на тези ,които ползват този обектив.
Понеже освен този съм имал само 35мм 1.8 твърд nikkor,а сравнен с 105-цата прави доста по-ясни сними .Та за да ми се поизясни положението пиша тук и поствам линк на няколко снимки с двата обектива за сравнение.Снимките са в NEF и не са обработвани.
Другото ,което забелязах е,че като съм по-близо до обекта от минималното фокусно разтояние с натиснат полу-спусък и отдалечавайки се бавно,не фокусира автофокусът,когато навлезе във фокусното си разтояние,както прави 35мм. Това значи ли ,че има проблем с автофокусът ?
И има ли как да разбера дали стабилизацията работи като хората?Някакъв тест или друго?

Отговори на това съобщение
 Re: мнения за снимки от nikkor 18-105
Автор: Synthy   
Дата:   16-05-17 13:01

на 18-105 май имаш фронт фокус. Може и бек фокус да е... Не мога да видя хубаво от браузера, но засега клоня повече към фронт фокус. решението е в сервиза на Никон за клаибрация на тяло и обектив.

Дата:   16-05-17 13:11

Забравих да спомена,че снимките са от 105-тте мм с мак зум.
Иначе такава манипулация колко ще струва?

Автор: samurai2   
Дата:   16-05-17 13:22

обади се и попитай

http://service.profiled.net/index.php?page=contacts

Re: мнения за състоянието на nikkor 18-105
Дата:   16-05-17 13:24

Ок,ще попитам,но дали е сигурно ,че има проблем с обектива,да не си го нося напразно?

Автор: quazimodo   
Дата:   16-05-17 14:05

Направи си мишена и пробвай. Иначе, миналото лято ми искаха 40 и няколко лева за такова упражнение. Имам богат опит в търсенето на "точния обектив" за няколко никонски тела от нисък клас и съм напълно съгласен с теб, че е кошмар. Добре е да си установиш сам наличието на фронт или бекфокус, за да не те пратят да търкаляш аспиринчета, когато отидеш в сервиза. Желателно е да правиш пробите на хубава дневна светлина и след това на изкуствено осветление.

http://photocafe.bg/af-adjustment/

Автор: nokoniko   
Дата:   16-05-17 14:15

Поради същата причина/фокуса/ продадох 5300 и си взех 7100 и ......проблемите със фокуса изчезнаха.[beer]

Автор: samurai2   
Дата:   16-05-17 14:17

nokoniko [smilie24]

Автор: nokoniko   
Дата:   16-05-17 14:31

http://www.squit.co.uk/photo/files/FocusChart.pdf
-
с това си настройвам фокуса/7100/ и нямам проблем. На телата/3***, 5***/, които нямат финна донастройка на фокуса почти винаги трябва калибрация на обективите. Носил съм в сервиза на НИКОН Д5300, но взеха само обектива, като ми обясниха, че се калибрира само той, а тялото не се пипа.ЕФЕКТ ИМАШЕ.[beer]

Автор: io_bs   
Дата:   16-05-17 14:34

Погледнах само тези от 18-105, но да - определено обективът има нужда от калибрация. Още няколко неща, които трябва да се споменат - 18-105 е най-слаб на 105мм. Също на тези мм трябват по-високи скорости и/или да се ползва стабилизацията.

Автор: bg2014   
Дата:   16-05-17 22:21

Колега - от ръка ли снима или от статив?
С какви настройки на тялото си? Острота?

Дата:   17-05-17 18:22

От ръка снимах на около 200-250 скорост ,а за настройките не съм пипал такива,дори не можах да намеря къде са ако изобщо има такива .Видях контрол на острота,цвят и брайтнес само във видео настройките.Довечера се прибирам от командировка и ще направя няколко снимки на скалата да се види по-добре какво е положението.Иначе в сервиза ми казаха между 40 и 100лв.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: