Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Здравейте, скоро ще сменям лаптопа си и ми се ще следващият да е подходящ за обработка на снимки (видео не снимам). Направих някакво проучване и като цяло ми стана ясно, че ретина дисплея на мак е най - доброто, което мога да получа от лаптоп. 13 инчовата версия на този от 2015 (2016 с липсата на портове ме отказа тотално от себе си) ми влиза в бюджета. Та въпросът ми е към хора, ползващи този лаптоп, доволни ли сте, има ли проблем с Lightroom и Photoshop и 8GB RAM достатъчни ли са или ми трябва версията с 16GB?
Благодаря предварително!
Работил съм на 13 инчова ретина,ако имаш големи обеми от снимки (400-500) на ден ще си докараш главоболие. Обмисли варианта читав откъм характеристики лаптоп и външен монитор.
16 GB, иначе всичко останало ще ти стигне на този мак. Аз съм с 2012, 8GB, и скоро обработвах един сет от 800 снимки. Никакви проблеми... представям си на 3-4 години по-нова машина, с доволно по-бърз SSD и още 8 гиги.
Аз съм с този модел с 8г РАМ и според мен си е напълно Ок (средата на 2014).
Ако можеш да вземеш повече памет - взимай, но не можеш да я разшириш след това. Вземи 256GB диск, защото другия е малък и пак няма как да бъде разширен.
Всичко му е достатъчно. Естествено за фотошоп - колкото повече, толкова повече. Единствено дискомфорт докато чакам 1 - 2 минути бриджа да си нареди тъмбнейлите на новите снимки. Другото си върви леко и приятно.