Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Привет, хора!
Въпросът ми към вас е:
Удачна покупка ли е Nikon D90 (само тяло) за 200 лева, на около 90000 кадъра, с леко цепната гума на визьора, в комплект с неоригинална батерия, зарядно и предна капачка?
Очаквам вашите мнения..
За 350 може да се намери тяло в отлично състояние, на около 30-40к кадъра, с оригинална батерия и т.н. ...
Аз лично тая оферта (от заглавната тема) бих я пропуснал ВЕДНАГА.
200лв не е лоша цена, малко му е голям километража на това тяло но предвид цената може да се направи компромис. Още повече ако се ползва рядко и от любител. Като/ако се счупи, има сервиз. Щателно да се тества преди покупка - вкл. бутоните, врътките и работата на светкавицата.
Кратка справка в базара - средно цената на едно такова тяло е около 400лв.
За това дали става за работа - зависи от работата и какъв краен резултат ще се изисква. Доста субективно е така казано - става/не става. Какво значи "Не става"?
200 лева ми се вижда нормална цена, въпреки многото кадри.
Аз съм с D70s вече 11 години, и не смятам да го сменям, защото ми върши работа. Въпреки това, ако ми изпаднат едни излишни 4000 лева, може да се замисля да го сменя, макар че, по скоро скоро ще взема два обектива
Просто виж, както са ти казали горе, преди да го купиш дали всичко си му работи.
За 600 лева гледам Д7000 с 18-105 в базара.Не че д90 няма да върши работа ако е в ред,но нали трябва и обектив.
Наскоро гледах снимки от началото на годината с д90 в студио с осветление и аксесоари на малко дете с родителите и бяха идеални ,на исо 100,бленда 8-14 и китовия 18-105 на дължини 90-105 мм. Бяха дадени на 6 мегапиксела.
За 200лв. тялот е ОК, но повече не. За още малко повече се взима D300, което е малко по-приятно :) Има и безумни цени разбира се, но реалните са малко по-ниски от цитираните по-горе (400 за Д90... кой и защо би платил такива пари за такова тяло... не мога да си го обясня).
Е за колко да се продава 9г. тяло среден клас? Това точно, цитираното, е пътник (затвора, както твърдят от никон). То като цяло няма голям смисъл да се купи, ама за 200лв. е ок - пък колкото изкара. После - следващото.