Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
 • Редакторът в раздел Редакторска галерия за октомври 2017 г. ще бъде Виктор Стоянов

  Виктор СтояновНовият редактор във Фото Форум за месец октомври ще бъде Виктор Стоянов, който е дългогодишен участник в сайта. Прочетете неговата биография в долния текст и очкавайте подбора му в началото на месеца, както и интервюто с него.

   

  Виктор Стоянов е роден в гр. София. Завършва "Пиано" и "Музикална теория" в Национално музикално училище "Любомир Пипков". Той е бакалавър по музика и виртуални музикални технологии и магистър по история на философията от СУ "Св. Кл. Охридски".

   

  От 1995 г. до 2011 г. Виктор Стоянов е саунд дизайнер и работи по проекти на водещи филмови студиа като "Дисни", "Дриймуъркс", "Юнивърсъл" и др. Има дългогодишен професионален опит като композитор, аранжор и саунд дизайнер в сферата на филмовата музика, музика за игри, реклами, TV програми, театрални постановки, както и успешно реализирани проекти в сътрудничество с водещи студия в България и Европа. Получават многобройни номинации и награди.

   

  В последните години Виктор Стоянов композира музиката на редица български филми като „Маймуна“, "Лора от сутрин до вечер", "Четвърта Власт", "Вила Роза" и др., номинирани за наградите на Българската филмова академия.

   

  В периода 1997 - 2007 участва в поп-групата "Киора" и дуета "Стоян Михалев и Виктор". Създадените от тези формации песни са популярни и са оценени с много награди.

   

  През 2014 г. е заместник-министър на културата в служебното правителство. За краткия си престой в министерството работи изключително активно и резултатно. Носител е на почетен знак „Посланик на библиотеките“ от ББИА. През периода 2014 - 2016 г. е директор на Софийска филхармония и успява да я стабилизира след финансов срив и отлив на публика.

   

  Член е на УС на „Мюзикаутор“ и председател на комисията „Културен фонд“ към организацията.
  Бил е член на ИК за провеждане на референдум за изборна реформа, член на гражданската квота към комисията по култура в 39-тото НС, граждански активист, защитаващ различни обществени, културни и екологични каузи.

   

  Член е на Фото Форум от началото на 2006 г. с потребителско име Azirafel7. Участник е в изложбите на Фото Форум както и в две самостоятелни фотографски изложби в София и Варна. Носител е на няколко фотографски награди от български и международни конкурси. Сред моделите на Виктор Стоянов често са лица от музикалния бранш, както и съвсем обикновени хора.

   

  Виктор Стоянов за фотографията: “И най-скучното човешко лице ми е сто пъти по-интересно от най-красивия пейзаж”. Тази мисъл на Ван Гог е много близка до моето усещане за фотографското изкуство. За мен не съществува разделението репортажна – художествена фотография. Приоритет е предаването на емоция, било то чрез улавяне на момента или чрез предварително замислена жанрова композиция.

   

  Фотографията беше естествено продължение на интересите ми в областта на музиката и киното. Започнах да откривам взаимовръзките между различните изкуства - композиция, хармония, тоналност. Когато човек притежава определена емоционалност и естетически критерии, той може да разгърне творческия си потенциал в различни области на изкуството. Но то за мен не е самоцел, а инструмент, чрез който да разкривам различни пластове от необятната душевност и емоционалност на човека и да реализирам идеите си.

   

  Съвремието ни кара да поставяме все нови и нови бариери, да нахлузваме множество маски, които ни унифицират и обезличават. Само изкуството и истинските емоции са ключът към връщането на човешкото в човека, към осъзнатото съществуване.

   

  През обектива светът около нас изглежда различно, има подтекст, който при пръв поглед ни убягва. Когато разглежда една фотография, зрителят има време – да си поеме дъх, да си зададе въпроси, да се вгледа, да се замисли, да помечтае... Фотографията е динамика в статиката. Тя е контрапункт на съвременното, пластмасово и забързано ежедневие и именно в това е силата й.“ 

        
 Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Анкета: да мацаме ли фона с някакви текстури?
Автор: iasen2 
Дата:   20-03-17 19:27

Та мацането на фона с някакви текстури признак ли е на творческо безсилие ?

Отговори на това съобщение
 Re: Анкета: да мацаме ли фона с някакви текстури?
Автор: lamerko 
Дата:   20-03-17 19:28

Според зависи контекста, но в повечето случаи - да.

Отговори на това съобщение
Последни от секция Фотописи: Добави свой Фотопис » Вход
"Трансфагарашан - Трансалпина или една изживяна мечта" от Zaprin Geguskov - 2 коментара
"Панорамно от върха втория по височина връх в България след Мусала -2914м н. в." от Георги Димитров - 1 коментара
 Re: Анкета: да мацаме ли фона с някакви текстури?
Автор: rimohit 
Дата:   20-03-17 19:36

Дали ще текстурираш фона е въпрос на избор. А направиш ли го, вече нещата опират до умение и вкус да се получи нещо .

Отговори на това съобщение
 Re: Анкета: да мацаме ли фона с някакви текстури?
Автор: aldygreen 
Дата:   20-03-17 19:41

Абе с една дума - халтурка.


Отговори на това съобщение
 Re: Анкета: да мацаме ли фона с някакви текстури?
Автор: Eye_Contact 
Дата:   20-03-17 19:51

Ами не е точно така ако знаете какво правите разгледайте нещата на Joel Grimes който доста често снима на сив фон и после слага текстури и стават шедьоври :)

Отговори на това съобщение
 Re: Анкета: да мацаме ли фона с някакви текстури?
Автор: iliyanb 
Дата:   20-03-17 19:53

Хартиения фон винаги можем да мацаме както желаем, ако си е наш, тоест купили сме си го на метър. Разбира се не е забранено като по-натюр да оставим хартиени гънки, съдрана хартия и прашни стъпки от обувки, за да отговорим на изискванията за чиста фотография. Въпрос на избор, вкус и настроение.[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Анкета: да мацаме ли фона с някакви текстури?
Автор: мара 
Дата:   20-03-17 22:28

е, тва е все едно да питаш "мастика пиете ли?"

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Анкета: да мацаме ли фона с някакви текстури?
Автор: nyamago 
Дата:   21-03-17 10:50

Никой инструмент не може да носи отговорност за бездарието на ползващия го!

В този смисъл софтуерните инструменти не са по-различни от хардуерните и самата снимачна техника. Въпрос е в чии ръце са. Дори най-острият и светлосилен обектив (инструмент за честна и естествена, неподправена фотография) - попаднал в неправилните ръце е способен да произведе обидно качество на образа или пък безупречно експониран и фокусиран кич. (Такива примери бол И в моя профил : )

Бедата идва, когато някой повярва, че един'страхотен' инструмент отведнъж ще го направи артистЪ. За едни вълшебната пръчица е портретен обектив 156mm f/0.88, за други - HDR софтуер, за трети - 'екшъни' и 'пресети' с... текстура.

Не стреляйте по инструмента!
[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Анкета: да мацаме ли фона с някакви текстури?
Автор: Gecata 
Дата:   21-03-17 11:06

Обсъждането на: Е ли е "мацането на фона с текстури" признак на творческо безсилие, в повечето случаи е признак на творческа завист [smilie3]

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1     всички  напред  последна
Емисии   RSS | Atom
Абонамент   Google

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »