Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 презареждащи АА батерии
Автор: phanagoria632   
Дата:   26-02-17 14:34

Не намерих отговор на въпроса, който имам (може и да не съм открила темата), но питането ми е следното:
Ако съм сигурна, че проблемът не е в батериите, а във фотоапарата, къде би могъл да бъде проблема с бързото изтощаване на батериите?[smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: презареждащи АА батерии
Автор: steeens   
Дата:   26-02-17 14:48

Какъв е апарата и кога се появи проблема? Ако наистина проблема не е в батериите ще трябва да се търси сервиз.

Автор: iavorianev   
Дата:   26-02-17 14:49

А как се убеди че не е в батериите? Пробва ли с друг комплект батерии? И за какъв апарат става дума?

Дата:   26-02-17 15:01

Апарата е кодак 710 - стар е, но ми прави изключителни снимки. Не намирам и сервиз за него. За това се чудех в кой елемент би могъл да е проблема?
............
Същите батерии ползвах на друг апарат и работят по две три еднодневни екскурзии.

Автор: guciguci   
Дата:   26-02-17 15:34

Висока консумация на ток. Много често срещано при стари електроники. Ако е много стар модел,нямя да искат да ти го ремонторат,защото ще е неоправдано скъпо.

Автор: asahi   
Дата:   26-02-17 15:43

По принцип старите модели дигитални апарати, дори и изправни, гълтат повече ток.

Не можеш да си сигурна, че няма проблем в батериите, докато не измериш реалният им капацитет с едно умно зарядно.

В полеви условия можеш да направиш тест като вземеш комплект нови алкални батерии и сравниш колко време изкарват.

В лабораторни условия може да се измери консумацията на фотоапарата и да се прогнозира как ще се държи с различните видове батерии.

Дата:   26-02-17 15:57

Чисто нови алкални варта изкараха две снимки и половина. Познат ми измери колко са заредени с уред преди да ги сложа и каза че почти нямат разряд от производството до момента намерене. За това съдя, че проблемът е във фотоапарата и, че някъде има утечка.

Автор: pbg   
Дата:   26-02-17 16:39

Продавал съм много фотоапарати Кодак. Това са най-големите "лапачи" на батерии. Някои дори не искаха да тръгнат с нови батерии. Може и да е в ред апарата, но си е капризен на батерии. Спасението е в литиеви еднократни или хубави акомулатори.

Дата:   26-02-17 16:55

Известно ми е, че са лапачи (май имаше нещо общо с матрицата - ссд), но винаги е карал поне 300 400 кадъра с едно зареждане- без ползване на светкавица разбира се.
Шубе ме е да го отварям без да имам предварителна идея къде и какво да търся като проблем, та ако някой има идея къде биха могли да го приемат поне за диагностика ... защото както guciguci каза едва ли ще го ремонтират някъде.

Автор: asahi   
Дата:   26-02-17 17:08

Диагностиката също струва пари. Ако го отвориш нищо особено няма да видиш. Токът е невидим за очите.

Дата:   26-02-17 17:48

phanagoria632 написа:

> Известно ми е, че са лапачи (май
> имаше нещо общо с матрицата - ссд),
> но винаги е карал поне 300 400 кадъра
> с едно зареждане- без ползване на
> светкавица разбира се.
> Шубе ме е да го отварям без да имам
> предварителна идея къде и какво да
> търся като проблем, та ако някой
> има идея къде биха могли да го
> приемат поне за диагностика ...
> защото както guciguci каза едва ли ще
> го ремонтират някъде.

Кога спря да ги прави 300-400 кадъра? С тези батерии за които сега питаш, до колко кадъра е изкарвал? Всеки сервиз за апарати ще ти вземе парите за диагностика, ама реши дали има смисъл да се занимаваш?

Автор: imitev   
Дата:   26-02-17 17:50

Вземи си още 2 комплекта батерии (кауфландските на промоция съм ги тествал - перфектни са!) за 25 лева и не се занимавай с ремонтиране на старите електроники...

Автор: Dora93   
Дата:   26-02-17 17:52

Батериите са два вида: Енелуп и всичко останало. Пробвай с нов комплект Енелуп ако върви, върви. Ако ли не, дотук е било със сапунерката.

Автор: sherbit   
Дата:   26-02-17 17:58

Ако има нещо по-добро от Енелуп.....това е бургаски Енелуп, който е много по-добър от варненския Енелуп. [smilie18] [smilie18] Пък какви композитори....

Автор: imitev   
Дата:   26-02-17 17:59

Аз карам с кауфландските - 2500 мАч са тествано, вече 2ра година светят на светкавицата и на щерката на една количка, дето ги източва за 10 минути.

А и ако не те кефят - може да ги върнеш [smilie18]

Дата:   26-02-17 19:14

Енелооп са всички комплекти и не съм ги смесвала. Два стари комплекта на около пет- шест години и един нов на по малко от година. Тоз проблем го прави от миналата пролет. Апарата е ремонтиран защото прегряваше дисплея.

Дата:   26-02-17 19:41

Който го е ремонтирал да не е объркал нещо? Дисплея с нов ли сменихте?

Автор: Konstantinov   
Дата:   26-02-17 20:47

Батерии видях и в ибей,ама дали са същите които трябват -преценявате.Аз бих пробвал и с нови най- евтини батерии,или никел кадмиеви,първите са по 40 стотинки вторите по 1-2 лева бройкат.Алкалните може да не са в състояние да дадат необходимия ток ,а презараждаемите по принцип са 1.2 волта и може сащо да не са подходящи,в смисъл апарата да има някаква защита и при най-малко остаряване на батериите да ги счита за негодни и да изключва.

Публикацията е редактирана (26-02-17 21:39)

Автор: ilcoin   
Дата:   26-02-17 23:22

Среща се често проблема в стари електроники. Кодакът е пътник, купете му няколко комплекта батерии и ги сменяйте редовно. Това е положението за съжаление!

Автор: DAN60   
Дата:   27-02-17 13:59

...най-често причината е в апарата, в контактните пластинки на капачето за батериите. Те свързват батериите последователно, за да се получи от няколко батерии по 1,5 V по високо напрежение за апарата Ви (ако е с 4 батерии - 6 V ) При недобро затваряне на капака, при клеясване или деформиране на контактните пластини, се нарушава свързаността на батериите и оттам и проблемът. Имал съм случай, когато единият от вътрешните контакти не е наред, но това е по рядко срещано.

Автор: colorphoto   
Дата:   27-02-17 14:51

Контактните пластини могат да се проверят и почистят,но едва ли има смисъл - сапунерката си е изиграла ролята и е време да бъде изхвърлена с почести.

Дата:   01-03-17 08:19

Отворих апарата и разглобих каквото прецених, като внимавах да не стигам до матрицата. От цялата тази операция установих, че наистина може би има проблем в пластинките, но не в тези на капачето, а в долните, които са недостъпни. Опитах да разглобя и да ги позатегна, но не се получи (разглобяването).

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »