Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
А бе, не само, че не четете заглавието на темата, ами даже и не сте виждали канонския пластмасеняк на живо. Интересно ми е откога го произвеждат със скала за разстоянията.
Говорим за Канонския клонинг че няма,както и оригинала.
Никонските си имат както техния оригинал.
Оставете тези скали,които само за дизайн стоят и са доста неточни всъщност - правил съм замервания между разни модели и видове стъкла на едно и също разстояние и резултатите са разминаващи се.
Хубавото за нашего брата от тези региони е че Йонгнуо продължава да развива програмата си за тези АФ - стъкла и доста народ ще се обзаведе на тънка цена.
Ако изкарат и клонинги на 20/1.8;24/1.8 и 28/1.8 ще е много приятно!
За изображението ли говорим или за това дали пластмасата на корпоса е прозрачна и има подвеждаща графика :)
Дай сериозно, потърсих доста, канонската и никонската им версия са практически еднакви, и двете са копие на канонският (който всъщност е на лайка) 50 1.8
Хубава новина за никонджиите, няма нужда да давате маса пари за никонският обектив, който и без това не става.
Като им видях сайта ми направи впечатление 85/1.8 и 100/2
Достааа приличат на канонските според ревюта. Аз си взех канонският 100/2 (в фотосинтезис ме посрещнаха с репликата: ама той е същиият като 85, за кво ви е?, нямаме го в наличност, ще чакате) магазин който е тотално спрял.... друга тема.
Ако вземеш китаеца, драсни един личен да направим тестови снимки и да видим за какво иде реч.
Хубава новина за никонджиите, няма нужда да давате маса пари за никонският обектив, който и без това не става.
Кой не става.?! Тоя юнгуо има шанс само ако е до 200лв нов. И пак не виждам нормален човек с никон да го избере пред 50 1.8G. Виж 24мм или 20мм ако беше до към 400- 500лв друго ще е
И 35 и 50 на въпросната фирма са клонинги от Канон 35/2.0 и 50 1.8.
Лошото е че разлики почти няма. Има несъществени разлики в бокето и остротата но си остават сравнително слаби въпреки че са използваеми обективи.
Нямат нищо общо с Никкор 35/2.0 и 50 1.8D и най-малко с 1.8G.
85 1.8 100/2 също са клонинг на Канонските USM-версии но без USM ;)
Препоръчвам във всичките случаи да си купите оригиналните в добро състояние от колкото тези.
Може би същите ще имат повече търсене при Канон тъй като Никон имат прекрасен 50 1.8G и вече имат доста сносна опция в лицето на 35 1.8G FX въпреки че е доста по-скъп. Остава опцията и на 35/2.0D който всъщност е много сходен с Канон 35/2.0. Разликата е че Никорския е без мотор. И двата са ставащи на 2.0 в центъра на кадъра и имат гадно квадратно боке в повечето ситуации.
Аз лично никога не бих си купил YongNuo като алтернатива на горно изброените.
Да. Има. Купих го за проба. Сравнявам го с Никон 50/1.4 и с Никон 50/1.8
Какво очаквате от този обектив? Китайски 50/1.8.
Купих го за 200 лв. За тези пари е повече от добър.
Добре де. Не става от вратата за рогата.
Днес ще ви наснимам снимки, но довечера ще ги кача. По цял ден съм в разход и няма как. Някакви изисквания?
В гората съм, така че мислете за изисквания в тази посока.
И на мен ще ми е интересно да го "разкостите" като възможности.
Ако някой е в Пловдив- е го, на, обективът е на разположение.
Еми аз бих искал да видя какъв му е дефокуса (тъй нареченото боке) сравнен с никонския, дали става за артЪ, да мажем, или не. Примерно как е при дребните детайли, замазва ли ги, или всичко е ОК (за пейзажи примерно). Вътрешни отражения, ако има как, че сега с този сняг е малко трудно. Геометрични изкривявания примерно. Направи и едно селфи, да видим как е при портретите