Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Принтер А3 за фотографски нужди
Автор: obscureman   
Дата:   15-02-17 09:35

Здравейте! Сериозно се замислям дали да не си закупя, за да си принтирам сам снимките вкъщи за клиенти до А3, защото работата с онлайн принт и студиа за принт костват много време и чакане. Някой може ли да сподели реални, практически отзиви за цветен, мастилен принтер с наистина добро качество и лесна поддръжка? Би било добре да е мултифункционално устройство, но предполагам комбинираните машини няма да се славят с толкова добро качество.

Благодаря предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: Принтер А3 за фотографски нужди
Автор: photostoykov   
Дата:   15-02-17 09:38

На първо четене това:

http://factor.bg/product/207/epson-l1800-fotoprinter.html

Дата:   15-02-17 09:54

photostoykov, в момента разглеждам. Вкъщи ползвам нисък клас универсално устройство EPSON и съм доволен от машинката и марката до момента. Може би ще се доверя на марката и за фотографски принтер. Това е с бутилките отвън, нали?

Автор: iasen2   
Дата:   15-02-17 11:33

не се занимавай с глупости да си купуваш струен принтер. само ядове с тях.

Автор: iliyanb   
Дата:   15-02-17 11:43

хахаха, ядове? какви?

Дата:   15-02-17 11:49

главата като резервна част струва повече от принтера, сиреч не се сменя при ниския клас принтери. Има един кош простотии при епсънските принтери които граничат с наглост от страна на Епсън.

Публикацията е редактирана (15-02-17 11:50)

Автор: kvakioh   
Дата:   15-02-17 12:09

Есктра са си принтерите на Epson, 800 и останалите, поддръжката в БГ е достатъчно добра и точна.

Дата:   15-02-17 12:12

Главата, Ясене, на коментираните принтери на епъсън от л-серия не е консуматив и не се подменя. Имам различни видове принтери на епъсън и от всеки от тях съм доволен - всеки според целите си. Всичките са мастилено-струйни.

Публикацията е редактирана (15-02-17 12:22)

Дата:   15-02-17 12:24

аз ти говоря за резервна част , не за консуматив
имам 3 принтера на епсън на части и не искам повече да се занимавам с това :)
Винаги може да се запуши дюза и това прави машината за хвърляне

Публикацията е редактирана (15-02-17 12:25)

Дата:   15-02-17 12:24

Колко трябва да е животът на един такъв принтер в копия, тогава? Сподели.

Дата:   15-02-17 12:34

iasen2, хайде да спрем да философстваме и да размиваме темата!!! 3 поста общи приказки ми идват малко в повече.

Мисля, че достатъчно ясно и точно попитах какво ме интересува. EPSON вече имам предвид и разгледах модела, гледам компромисно също по-малкия му събрат L805 до А4. Някой друг ползва ли интересен друг модел и марка, който да върши добра работа - под "добра работа" визирам надеждна машина, която да принтира наистина добре - не мога да се излагам пред хората. Очаквам още мнения и отзиви (практически) ;)

Дата:   15-02-17 12:39

obscureman, имам L800, известно време съм ползвал и L1800. За себестойността на отпечатъка с оригинални консумативи въпросната L-серия е много добра. Цветният печат е доста приличен. За черно-бял не препоръчвам. Имам и 3880, но той е друга бира, на друга цена и като машина и като консуматив. L-серията дава доста прилично качество за клиент, но не и изложбени копия, по ред причини.

Автор: MarinY   
Дата:   15-02-17 12:43

Епсон 2000 "стар" модел, но ако си намериш от магазин, взимай.
При принт до 13 на 19 инча, с оригинални мастила и правилната хартия няма да имаш проблем.
Стойността на кадъра при този размер за арт няма да те притеснява. За 9/13 масово цъкане нямам мнение.

Дата:   15-02-17 12:45

iliyanb, дай малко повече инфо, ако може - защо черно-белия печат не е ок и по какви причини не става за принт на изложбени копия? Нов съм в материята и ми се иска да знам повече, преди да купувам, за да не се окаже, че е по-добре да си работя с онлайн и студиен принт. Основно ме бърка загубеното време в шофиране, поръчка, чакане на доставката вкъщи и т.н.

Дата:   15-02-17 12:53

1. Мастилата не са дълготрайни.
2. Качеството на печат е много добро, но не отговаря на най-високите критерии за мастилено-струен печат.
3. Цветовете са само 6.
4. Има само едно черно мастило, което кара принтера да съставя полутоновете при черно-бял печат от другите цветове. Което е кофти като краен резултат. За мен абсолютно неприемливо с каквито и да е цели.

Дата:   15-02-17 17:21

На второ четене:

http://factor.bg/category/139/epson-surecolor-p-polu-profesionalni-fotoprinteri.html

Проблемът тук е, че няма да Ви харесат цените...[smilie3]

Дата:   15-02-17 17:50

На трето четене, за да не бъда пристрастен:

http://catalog.cantek.bg/produkti/printeri-i-mfu/profestional-photo-printers

[smile]

Автор: NORMAN-KUK   
Дата:   15-02-17 17:53

Ако търсиш евтино и качествено, разгледай внимателно ТОЗИ принтер. Вече го няма, но със сигурност има наследник. Купих го нов за около 450 лв. Принтирал съм не по-малко от един декар хартия на него. Само фотохартия А-3. За 10/15 см. не е подходящ. Работи с Епсон мастил и е железен.

Автор: compur   
Дата:   15-02-17 21:05

Мултифункционалка и качествен печат в едно изречение? [smilie10]

Дата:   15-02-17 21:16

compur, прочете ли внимателно какво съм написал в първия си пост? Ама наистина внимателно?

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »