Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Цени на обективи Sigma
Автор: lord_kik   
Дата:   09-02-17 08:10

Някой може ли да обясни покачването на обективи Сигма по-точно за арт серията.Вниманието ми привлече 18-35 от цена 1599лв. сега се продава за 1999лв. Мисля че и другите от серията също имат известно покачване на цената.Говоря за родните магазини за други държави виждам че си стоят на цените от преди една година.

Отговори на това съобщение
 Re: Цени на обективи Sigma
Автор: Dimitar.Tzankov   
Дата:   09-02-17 08:15

Павильона го бяха пуснали на промоция покрай празниците, сега го надуха. Синтезис също. Ама не са само те на пазара :-)

Edigital го имаха на 1420, сега е 1630.
https://edigital.bg/
В ДЕКОМ е на промо за 1600:
http://www.dekom.bg/

Публикацията е редактирана (09-02-17 08:28)

Автор: Fifata   
Дата:   09-02-17 08:40

35mm art беше 1900лв мисля, сега гледам е 2069лв или нещо такова.

Автор: mmjm   
Дата:   09-02-17 19:58

Същото и за м4/3 от 399 на 499 което си е 25% отгоре???

Автор: BEYA   
Дата:   09-02-17 20:06

19mm 2.8 за е-mount в Германски магазини е 165€ а в БГ магазините 499лв.Срамота !

Автор: pdimitrov   
Дата:   09-02-17 20:08

Ако не се лъжа, в началото на 2017 трябваше да има планирано покачване на цените на Сигма и Тамрон.

Автор: kvakioh   
Дата:   09-02-17 20:11

Имаше покачване на всяка техника като стъкла от преди 5-6 месеца почна.
Като се сетя, че имаше 35/1.4 Арт за под 850лв. преди седмица в UK направо...[smilie2]

Публикацията е редактирана (09-02-17 20:12)

Автор: mmjm   
Дата:   09-02-17 20:12

То хубаво, но 25% никак не са малко, още повече, че в европата не виждам промяна в цените.

Автор: StraightEse   
Дата:   09-02-17 20:17

В немския Амазон 18-35 е 709 евра.

Автор: hotsnail   
Дата:   09-02-17 22:14

ами гледайте цените в целия ЕС. Нищо не пречи. Има си 1 година гаранция. Ако е от БГ 2, 3 дори по 5 годинки дават на по-хубавите марки. Човек гледа параметрите и си избира.

Освен това е ясно, че малката бакалия на село, не можа да докара цените на гигантски продавач като Амазон, който поддържа един уеб сайт за сигурно 100-200 милиона потребители в ЕС и не плаща наем за помещение в центъра на всяко село. Различни са оборотите и съответно разходите за всяка продажба. Има си предимство и бакалията - отиваш сред подобни хора, пиеш кафе, виждаш изделието до други подобни, мохабет малко с продавача става, можеш да пробваш, преди да го отнесеш у дома, да видиш дали е дефектно.

Автор: obscureman   
Дата:   09-02-17 22:41

Замислих се сериозно за Сигма 50/1.4 Арт, обаче ако ще покачват още цени, ще си карам на Никор и нека обективчетата на Сигма да си стоят по щандовете, колкото и да са добри... Вярно промениха качеството, обаче ми се струва доста амбициозно марката Опел за няколко години да се опитва да изравни цена и качество с Ролс Ройс... Или дригия вариант е след пазарен застой цените им в един момент рязко да паднат, както с моята Сигма 105 OS.

Автор: realnoncho   
Дата:   10-02-17 00:48

Аз споменах преди 2 месеца в ТАЗИ тема за очаквано увеличение на Сигма обективите, ама ми обясниха, че били спекулативни слухове за да си вдигнат продажбите [smile]

Автор: PhotoBo   
Дата:   10-02-17 03:39

И ТУК в темата от лятото, в която се бях възмутил от драстичната промяна в цената на Тамрон 70-200/2.8 ВЦ, беше написано подобно нещо:

Автор: hotsnail
Дата: 17-07-16 02:07

Ето тук е проблема ти

http://www.xe.com/currencycharts/?from=EUR&to=JPY&view=1Y

Япония се заформи като остров на стабилността за инвеститорите през тази година и йената се катери зловещо спрямо всички други валути.

Ако ще пазарувате фототехника, сега е последния момент може би за следващите 2-3 години в който има толкова сгодни цени в евро, лири или долари. Фототехниката и много голяма част от колите се правят в Йени!

До няколко месеца всички ще последват примера на Тамрон. За Сони цените вероятно, ще се качат с до 20% на всичко (имаше такива слухове по саитовете). Канон, Никон, Фуджи, Панасоник, Олимпус, Пентакс, Хоя и Сигма няма да изостанат гарантирано.

Демек макар и неприятно, не е неочаквано. Скоро и по европейските пазари [smilie2]

Публикацията е редактирана (10-02-17 03:40)

Дата:   10-02-17 03:44

Автор: kvakioh
Дата: 09-02-17 20:11

Имаше покачване на всяка техника като стъкла от преди 5-6 месеца почна.
Като се сетя, че имаше 35/1.4 Арт за под 850лв. преди седмица в UK направо...
[smilie2]

Изпуснал съм нещо? 370 паунда е била 35-ца арт ли, къде това???? Ама моля ти се обявявай ги тия оферти в сайта като попаднеш на такава, много хора ще има да те черпят!!! [beer]
ПП: Или ми пиши на лично, аз ще ги обявя - мен да черпят после [smilie18]

Публикацията е редактирана (10-02-17 03:47)

Автор: krist   
Дата:   10-02-17 11:05

За Фуджитата някой да е чувал нещо, че планирам тая година по някое време да сменям система към тях? А, такива оферти 35/1.4 А, верно ги споделяйте навреме, макар че се чудя дали авторът не е имал пред вид евро?

Автор: uri64   
Дата:   10-02-17 11:12

"За бога, братя, не купувайте това, което ви харесва, но е много скъпо, защото след 30-40 дни цените ще паднат, а вие ще сте похарчили парите си и няма да можете да купите най-необходимото ви".

премиерът Д. Попов, 01.02.1991 г.

[smilie18]

Дата:   10-02-17 12:49

Имах предвид в лева, преобразувано от паунди. 368 паунда беше, за кратко, не ми е интересно като стъкло, макар че можеше...
Ще отворя бюлетин тук, да има новини за цени. Гледам пазара редовно. Има супер неща понякога, но няма как да успея.[smilie18]

Автор: TPECHAT   
Дата:   10-02-17 13:21

Мда.. едно време бях тръгнал да си взимам 85/1.4 хсм с точната сума в джоба. Все пак преди да тръгна погледнах дали го има в магазина (синтезиса). Цената беше със 600 лв отгоре. Никога този обектив не е бил в промоция. Просто в един момент се издиииигна като ангел [smilie10]. Та оттогава си имам ЕФ 100/2.8 макро, защото винаги е в промоция незнайно защо...[smilie11]

Дата:   10-02-17 13:22

kvakioh, отвори! Aз понеже знам, че следиш цените изкъсо не се съмнявам в думите ти, яд ме е само, че не си споделил! [smilie2] 368 паунда ако го видя в момента Sigma 35/1.4 Art го купувам отма, колкото и да се дърпам от 35мм-ова визия [smilie7]

Дата:   10-02-17 13:24

Беше за Канон само, няма смисъл...
Имаше и едни други за Канон, но с цел да не ми се сърдят хората, няма да казвам ниските цени.
Има и места, където трябва лично и дори с кеш да се плати, затова също не обявявам.

Публикацията е редактирана (10-02-17 13:41)

Автор: ghostbuster   
Дата:   21-02-17 17:34

Току що ми пристигна чисто нова Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Art от eBay. Продавачът е от Англия.
Заедно с доставката платих 1,290лв

http://www.ebay.com/itm/Sigma-art-18-35mm-F1-8-DC-HSM-For-Nikon-Lens-Brand-New/282364824199

Публикацията е редактирана (21-02-17 17:35)

Автор: samurai2   
Дата:   21-02-17 18:09

ghostbuster [smilie24]
Честито , да почерпиш и на фокус [shtrak]

Автор: ghostbuster   
Дата:   21-02-17 18:23

samurai2,
благодаря, да ти се връща!

Споделям защото 709лв (35%) съм спестил в сравнение с цените в павилиона и фотосинтезис. В Петък поръчах обектива и вече е при мен. Който иска може да се възползва също.

Автор: D.S   
Дата:   21-02-17 18:30

Ами не го купувайте от тук. В момента английския амазон е на далвера, поради ниския поунд. Не виждам наще търговци какво предлагат в повече ? Една калибрация ти е педеситина лева в сервиз на сигма, ако имаш разминавания. Ако имаш гаранция ще има да ходиш по мъките един месец, докато родните търговци ти го оправят, естествно защото това е за тяхна сметка и грам не им се занимава. Не обвинямам никой конктерно :) То не само фотограските ни магазини са така

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »