Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Tamron SP 15-30mm F / 2.8 Di VC USD (FX)
Автор: Kras-cho   
Дата:   08-02-17 22:29

[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Tamron SP 15-30mm F / 2.8 Di VC USD (FX)
Дата:   08-02-17 22:33

Здравейте
Питането за "Tamron SP 15-30mm F / 2.8 Di VC USD (FX)" е по скоро дали някой има лични впечатления от работата с него.Четох няколко ревюта,но друго си е личните впечатления и мнения.Ще се радвам някой да ги сподели,били те отрицателни или положителни.[smile]

ПП. Забравих да отбележа,че ще се ползва на тяло Nikon D810

Публикацията е редактирана (09-02-17 11:28)

Автор: PhotoBo   
Дата:   09-02-17 04:11

Страхотен диапазон, много го бях харесал в началото, но после попрочетох няколко негативни коментара в ревюта и малко се разочаровах. И тук имаме неконстантни резултати при различните бройки и сработването с различните тела, та пак въпроса е 50-50 :(
Заложих на сигурното, макар и твърдо 20/1.8G.

ПП: Бях пускал и тема за същия обектив тук (тамрона), но май не се намери някой сред съфорумците да сподели преки впечатления. Дано този път в различен...

Дата:   09-02-17 19:44

PhotoBo
Благодаря за споделеното мнение.
Във photozone.de Лабораторните тестове са Отлични,дори превъзхожда
Nikkor AF-S 16-35mm F / 4 G ED VR във всички тестове по целия диапазон,което много ме учуди предвид разлика в цената,а и Тамрона е на f/2.8 а Никона f/4.0.
Та за това пуснах темата за лични впечатления,просто не вярвам на лабораторните тестове [smile]

Автор: colorphoto   
Дата:   09-02-17 21:47

Да попитам за Токината 16-28/2.8 какви са Ви впечатленията - цената и е добра и изглежда солидна?

Автор: danyyel   
Дата:   09-02-17 22:19

За 15-30 от 2 дена го имам ама за съжаление още не съм ходил да снимам с него та не мога да дам реално мнение :). Единствено мога да кажа, че работи с д3с и д800 без проблем включително и фокусира в лайв вю за разлика от тамроните от едно време. А и е огромен дори на д3с седи все едно съм завъртял една саксия отпред :)

Автор: samurai2   
Дата:   09-02-17 22:37

Скоро се наложи да снимам известно време с Nikkor AF-S 16-35mm F / 4 G ED VR
с една дума не ми хареса.ако се снима само на 35 мм добре но по надолу е мъка - много криви в краищата дори и на видео като се снима.
ще следя темата с интерес че искам да си закупя някакъв светъл обектив но още не съм се спрял на нищо за сега [beer]

Автор: E.Stanev   
Дата:   10-02-17 10:13

Пълно е с ревюта в нета за Тамито и всичките казват едно и също - на едно ниво, дори по-добър от Никон 14-24. Въобще не го сравнявайте с това недоразумение 16-40 ф4 на Никон. Този обектив е може би най-лошият никонски широк обектив за парите си. Ъглите са потресаващи мекици и криви безобразно. Дори 18-35Г версията го мачка по всички параметри.

Отностно Тами 15-30 единственно трябва да знаеш че не е точно 15мм а по скоро 15.5 или 15.8 или нещо от сорта. Мой близък има обектива и съм снимал млечен път с него и освен суперлативи друго не мога да кажа, още от 2.8 цепи мрака. [cool] А да и прави страхотни лъчи ако снимаш срещу слънцето [smilie24]

Дата:   10-02-17 10:17

E.Stanev [smilie24]
а този твой близък дали е снимал някакви тържества с 15-30 да каже там как се държи при снимане на хора.[smilie3]

Автор: ogi100   
Дата:   10-02-17 10:24

Освен, че е супер остър и стабилизацията му е страхотна.

https://photo-forum.net/static/site_pics/2017-02/1486714909_2-W-1.jpg

Тази мисля че беше на 1/4 или 1/2сек от ръка.
Имам при мен такъв обектив, и макар да не е лично мой, съм снимал с него малко и го намирам за страхотен.

Публикацията е редактирана (10-02-17 10:25)

Автор: Duffer   
Дата:   10-02-17 19:51

Беее малко не съм съгласен за 16-35. Даже много не съм съгласен. За кривенете ок има резон, но при условие, че се коригира автоматично при експорт в CR... За липсата на острота пък е абсолютно преувеличение. Според мен двата обектива са напълно съизмерими, като предпочитание може да се отдаде само в зависимост от специфичните нужди на фотографа. Аз пейзажи на отворени бленди не снимам и не знам някои да снима. В същото време използвам филтри, а на Тамрона няма такава опция. Размерите също не са за пренебрегване - особено при пътуване...

Дата:   10-02-17 20:06

Аз пейзажи не снимам Duffer ,само тържества .

Дата:   10-02-17 20:15

В такъв случай ок Тамрона вероятно ще ти е повече от полза. Не знам защо си решил ЧАК толкова широко да снимаш - аз лично хора не бих снимал в този фокален диапазон, но различни фотографи - различна визия.

Дата:   10-02-17 20:18

обектива ми беше на ремонт и тоз 16-35 намерих от приятел да снимам с него че много тържества имам [smile] аз даже бях пуснал тук тема някой да услужи с обектив за фф ...доста хора се обадиха.

Автор: metodiev_martin   
Дата:   10-02-17 20:20

Григорий, Токината 16-28/2.8 освен че е масивен, аз други плюсове не намерих в него. С три тела го пробвах, с нито едно не се разбраха като хората. Дори и с микроадъстмента не станаха нещата. Голям топуз, не можеш да му сложиш филтър ( може, но отиваме на едни цени за филтри и държачи, на половината на обектива) не особено задоволителен извън центъра.
Лично аз, не бих ти го препоръчал. Най-малкото след това е труден за продаване.

Автор: obscureman   
Дата:   11-02-17 22:14

Kras-cho, много пари бе, баце... Казах ти няколко пъти, а сега и ще ти напиша тук - недей да бързаш, не ти трябва често това широко, но ти си знаеш...

samurai2 и Duffer, авторът на темата никъде не е упоменал снимане на хора с този обектив и търси реални, практически впечатления...

Автор: E.Stanev   
Дата:   11-02-17 22:34

16-40 e пълна пародия в краищата на отворено, и трябва да се затвори над бленда 7 за да стане поносим. Ако това се води зуум от среден към висок клас, не мерси [smilie7] . За мен това е най-голямото недоразумение на Никон от новото поколение обективи и съм убеден, че ще му изкарат нова версия. Като се сложи на 36мп матрица на Д800 и е ред сълзи, ред сополи. Колкото до филтрите, за Тами 15-30 и Никор 14-24 има плочки на 150мм и държачи за тях. [beer]

Дата:   12-02-17 04:49

Така, наново се порових в ревюта за въпросния обрктив в нета. Стигнах до следните изводи:
Тамрон 15-30/2.8 е добър избор за парите си, стабилизацията му е отлична, остър още на най-отворена бленда, като леко в крайщата е по-мек, а като се позатвори е острилка по целия кадър, леки хроматичните аберации - нищо фрапиращо, силата му е между 15 и 24мм. Сравнен с най-хваления широк варио обектив за Никон ФФ 14-24/2.8, Тамрона е по-евтин и стабилизиран, освен това има 6мм по-дълго (макар да не е там силата му), но при 14-24 имаме 1мм повече в широкия край (което не е малко), по-добре е контролирано барелното изкривяване и винетирането сякаш, а освен това е идея по-остър. Също някъде прочетох, че Тамрона пропускал реално 1/3-стоп по-малко светлина... Видях и примери в dpreview например, в които се вижда по-остро изображение по крайщата при Tamron-a, но само от едната страна на кадъра, докато другата страда, все едно е децентрирана оптика или нещо подобно.
Ами това е горе долу синтезирано. Може и да съм изпуснал нещо, но ще добавите о след чен. За мен обектива ставаи човек трябва да му даде шанс в тов диапазон!

Автор: hotsnail   
Дата:   12-02-17 09:27

хубави са последните зумове на тамрон. Не знам какво толкова им гадаете и за цената сравнене с никни, канони и сонита няма какво да се мисли толкова....

Единствена полза от 16-35/4 е, че приемат филтри и са по-леки и компактни.....радко са толкова остри, щото са и леко компромисни....

DXO Mark

Дата:   12-02-17 16:41

Благодаря на всички които се включиха в темата.Мога да кажа ,че всички бяхте полезни с отзивите си.И аз доста изчетох,сега остава само да го тествам на тялото и да разгледам по детайлно кадрите на компа.
Благодаря и бъдете здрави![smile] [beer]

Дата:   12-02-17 18:43

И най вече да споделиш лични впечатления в темата след това, може и кадри ... [beer] [shtrak]

Дата:   12-02-17 20:36

E.Stanev написа:

> 16-40 e пълна пародия в краищата на
> отворено, и трябва да се затвори
> над бленда 7 за да стане поносим.
> Ако това се води зуум от среден към
> висок клас, не мерси [smilie7] . За мен
> това е най-голямото недоразумение
> на Никон от новото поколение
> обективи и съм убеден, че ще му
> изкарат нова версия. Като се сложи
> на 36мп матрица на Д800 и е ред сълзи,
> ред сополи. Колкото до филтрите, за
> Тами 15-30 и Никор 14-24 има плочки на
> 150мм и държачи за тях. [beer]
>

Както сам уточних - всичко зависи от специфичните нужди на фотографа. Колегата-автор на темата не беше уточнил първоначално за какво смята да използва обектива - след като го направи стана ясно, че 16-35 не е опция. Ако говорим за пейзажна фотография и травъл обаче аз лично го предпочитам. По лек, омекването (което не е ЧАК толкова драматично колкото го описваш) не ме притеснява - така или иначе снимам на бленди над 8-11, а използването с филтри не изисква солидна допълнителна инвестиция и един куп допълнителни джаджи. Разни хора - разни нужди.
Що се отнася до това дали е компромисен - опита ми говори, че ВСЕКИ обектив е компромисен в едно или друго отношение. Идеален още никой не е произвел...освен Сони. Сони всичко им е идеално - даже и пръдните им на рози миришат [smilie5] [smilie5] [smilie5]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »