Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
търся фотоапарат за семейни и туристически снимки около 1500 лв. Ако може да е сравнително компактен и лек. Ще се снима предимно в jpeg.
На хартия ми хареса много Fujifilm X70, но в магазина не успяхме да направим снимка на фокус и с добър детайл.
В момента обмислям следните алтернативи, въпреки че излизам извън бюджета и не са нито леки, нито компактни:
Fujifilm X-E2 + 18-55mm F/2.8-4 - 1550 лв (липсва автоматичен режим и е от Технополис)
Fujifilm X-E2S + 18-55mm F/2.8-4 - 1900 лв (нямам забележки)
Fujifilm X-T20 + 18-55mm F/2.8-4 - 2350 лв (струва ли си разликата в цената?)
X-E2 от изброените е най-добре като цена/възможности. Т20 си е от новото поколение и ако можеш да си го позволиш си е най-добре от всичките. Аз наскоро минах на новия 24мп сензор и ме кефи повече от стария. А и апаратите с новия процесор са цялостно по-пъргави.
В синтезира в момента Panasonic g7 с обектив 12-60 се продава за под 1500. 12-60 не е върхът на сладоледа, но върши работа за любител. G7 не е най-компактния апарат, който може да вземеш разбира се, но пък седи по-удобното в ръката, примерно от сонитата в този клас.
Изключително съм благодарен, че толкова хора се включиха с предложения
Ето кратък коментар по всеки един от предложените фотоапарати:
Olympus OM-D E-M10 Mark II Black Kit (14-42mm II R) - снимката, която направи в магазина беше много по-различна (жълта) от тази, която правеха Fujifilm апаратите. Предполагам, че се дължи на различен (грешен) White Balance. Тъй като ще се снима в JPEG, притеснява ме, че резултатите няма да са добри.
Panasonic Lumix DMC-LX100 - в началото на моето търсене ми харесваше идеята за LX100. Дори ми се струва, че има по-добри цветове от средностатистическия Panasonic, но може и да греша. Притеснява ме, че е стар модел и sensor dust-a. В магазина ми казаха Panasonic LX100 за снимки - не, за видео - да. И понеже видеото не ми е приоритет, не съм го пробвал.
Sony Cyber-Shot DSC-RX100 III - всичко хубаво, само цветовете в JPEG не ми харесват. Може би Canon PowerShot G7 X Mark II има по-приятни цветове в JPEG?
Fujifilm X-A3 kit XC 16-50 II - това е единствения Fujifilm, който не ми харесва. Притеснява ме липсата на X-Trans, пластмасата и тъмния обектив.
Sony Alpha A6000 Black Kit (16-50mm OSS) - всичко хубаво, само цветовете в JPEG не ми харесват. Притеснява ме китака.
Pentax K-S2 Black kit 18-50WR - единствено за него не бях чел нищо досега. Предполагам заради теглото. Тъмен кит. Не го обмислям изобщо.
Nikon D7100 - Nikon D7200 ми идва тежък, а този го дават още по-тежък. Не го обмислям изобщо.
Panasonic Lumix G7 тяло Black + Oбектив Panasonic Lumix G Vario 12-60mm f/3.5-5.6 ASPH. POWER O.I.S. - има ли някакви предимства пред LX100 за снимки?
Canon PowerShot G1 X Mark II - предпочитам Canon PowerShot G7 X Mark II, заради по-малките размери и по-бързия процесор. Предполагам, че правят сходни снимки?
Няколко въпроса:
1. Липсата на автоматичен режим в Fujifilm X-E2 + 18-55mm F/2.8-4 проблем ли е за неопитни потребители? Нещо друго да му липсва спрямо X-E2S?
2. Fujifilm X-T20 + 18-55mm F/2.8-4 - какво дава новата матрица, колко по-бърз е автоматичния фокус?
3. Panasonic LX100 става ли за снимане на деца от неопитни потребители, доколко сериозни са проблемите с прахоляка и как е JPEG-а?
Не знам кой ти е казал тия глупости за Панасоника, ама звучат налудничаво. Обектива е несменяем, от къде ще дойде тоя прах? Предимството му е, че е с централен затвор. Имаш синхрон на светкавица на всяка една скорост, даже на максималната. Няма да купуваш и други обективи, така че имаш само един разход. Можеш и да вадиш снимки от 4к видеото, така че трудно ще изпуснеш важни моменти...
Не знам къде си го чул това за липсата на автоматичен режим на Е2. Няколко врътки слагаш на положение А и си в автоматичен режим.
Новото покеление сензори са 24 мегапиксела и се справят малко по-добре на високо исо. За мен деградацията на цветовете на исо 6400 при 16мп сензорите идваше неприятна. На новия сензор ми е ок. Фокусът е да кажем 20 - 30% по-бърз, това според моето субективно усещане, без точна методология.
Колега, погледни Panasonic gx80, с китака е съвсем малко по-голям от lx100
(имам ги и двата).
GX80/LX100
GX80: 16MP, стабилизация на сензора, вградена светкавица, по-добър
автофокус, сменяем обектив
LX100: светлосилен обектив 1.7
търся фотоапарат за семейни и туристически снимки около 1500 лв. Ако може да е сравнително компактен и лек. Ще се снима предимно в jpeg.
На хартия ми хареса много Fujifilm X70, но в магазина не успяхме да направим снимка на фокус и с добър детайл.
В момента обмислям следните алтернативи, въпреки че излизам извън бюджета и не са нито леки, нито компактни:
Fujifilm X-E2 + 18-55mm F/2.8-4 - 1550 лв (липсва автоматичен режим и е от Технополис)
Fujifilm X-E2S + 18-55mm F/2.8-4 - 1900 лв (нямам забележки)
Fujifilm X-T20 + 18-55mm F/2.8-4 - 2350 лв (струва ли си разликата в цената?)
Фуджи е най-доброто решение за туристически и развлекателни снимки, правилно си се насочил.
За начало мисля, че просто х100 с фиксирания обектив ще ти върши работа.
Вземи обаче малко се образовай по фотография, заявлението за "автоматичен режим" звучи много несериозно във фотографски форум.
И как точно тестваш един апарат в магазина? Снимаш и гледаш снимките на екрана на апарата ли? Така нищо не може да се прецени.
@ Pavlov - интересно, и в друг магазин ми казаха да не купувам Panasonic за снимки. Може би марджина им на печалба от други марки е по-голям? За sensor dust се говори в няколко теми като тази https://www.dpreview.com/forums/thread/4020142
@ steeens - като се движи обектива, навлиза прахоляк към сензора, а чистенето се оказва трудно (сервиз). Вадене на снимки от видео звучи полезно, дано намеря необработени примери, за да видя качеството.
@ Pac - грешно съм разбрал. Имам предвид auto scene recognition mode, който е наличен в X-E2S, но липсва в X-E2. Нещо важно ли е това? Ето линк с останалите разлики http://www.fujirumors.com/x-e2-vs-x-e2s-ending-the-confusion/
Относно X-T20, 20-30% по-бърз фокус не ми звучи никак малко. Новият сензор дава ли по-добър детайл? Новата батерия предимство ли е?
@ luboar - извинявам се, ако съм написал нещо смешно.
@ Ivodam - предпочитам нещо по-ново от X100. X100T ми е симпатичен, но ще ми бъде тесен обектива. Правим няколко кадъра в магазина и после pixel peep-вам на компютъра вкъщи.
@ kefalcho - дано да си прав.
Fujifilm X-A2 + XC16-50 OIS II - 830 лв. звучи много изгодно, но не успях да намеря необработени снимки, които да ми харесат като цветове и детайл. Не мога да разбера, дали проблема е в матрицата, в обектива или в мен
X-E2/Е2s, T10, T20 с 18-55 е логичният избор след всичките разговори тук. Вглеждането в прекалено много функции, кое има, кое няма НE помага. Едно четене на упътването след покупката ще е достатъчно. И много снимане. Имат разлика в контролите и начинът на управление в сравнение с другите марки, което не е много важно. Имат си всички функции.
Снимам с Х-Е1 повече от 3 години, чистил съм матрицата само веднъж от интерес, сам, а сменям доста обективите.
В доста магазини за техника, особено в БГ няма как да се постигне много с личния напредък и точното, каквото се иска.
Може да се каже, че имаш повече детайл с новия сензор. Пикселите са с 50% повече, а оптиката на Фуджи е доволно добра, за да ги напълни смислено.
А2 не ти го препоръчвам. Поне за мен едно от най-яките неща на Фуджи е изработката на нещата и как ги усещаш в ръцете си, а също и контролите. "А" серията, както и "М" са изцяло пластмасови тела и голямата врътка отгоре им е като на другите марки апарати, с режими (А, S, P...) На всички други Фуджита там имаш скорост на затвора.
Също така "А" серията е с Bayer матрица, а не с Х-Trans, което за някои хора може да е плюс, но това прави снимките малко различни от на останалите Фуджита.