Автор: fuji2017
Дата: 05-02-17 13:33
Изключително съм благодарен, че толкова хора се включиха с предложения
Ето кратък коментар по всеки един от предложените фотоапарати:
Olympus OM-D E-M10 Mark II Black Kit (14-42mm II R) - снимката, която направи в магазина беше много по-различна (жълта) от тази, която правеха Fujifilm апаратите. Предполагам, че се дължи на различен (грешен) White Balance. Тъй като ще се снима в JPEG, притеснява ме, че резултатите няма да са добри.
Panasonic Lumix DMC-LX100 - в началото на моето търсене ми харесваше идеята за LX100. Дори ми се струва, че има по-добри цветове от средностатистическия Panasonic, но може и да греша. Притеснява ме, че е стар модел и sensor dust-a. В магазина ми казаха Panasonic LX100 за снимки - не, за видео - да. И понеже видеото не ми е приоритет, не съм го пробвал.
Sony Cyber-Shot DSC-RX100 III - всичко хубаво, само цветовете в JPEG не ми харесват. Може би Canon PowerShot G7 X Mark II има по-приятни цветове в JPEG?
Fujifilm X-A3 kit XC 16-50 II - това е единствения Fujifilm, който не ми харесва. Притеснява ме липсата на X-Trans, пластмасата и тъмния обектив.
Sony Alpha A6000 Black Kit (16-50mm OSS) - всичко хубаво, само цветовете в JPEG не ми харесват. Притеснява ме китака.
Pentax K-S2 Black kit 18-50WR - единствено за него не бях чел нищо досега. Предполагам заради теглото. Тъмен кит. Не го обмислям изобщо.
Nikon D7100 - Nikon D7200 ми идва тежък, а този го дават още по-тежък. Не го обмислям изобщо.
Panasonic Lumix G7 тяло Black + Oбектив Panasonic Lumix G Vario 12-60mm f/3.5-5.6 ASPH. POWER O.I.S. - има ли някакви предимства пред LX100 за снимки?
Canon PowerShot G1 X Mark II - предпочитам Canon PowerShot G7 X Mark II, заради по-малките размери и по-бързия процесор. Предполагам, че правят сходни снимки?
Няколко въпроса:
1. Липсата на автоматичен режим в Fujifilm X-E2 + 18-55mm F/2.8-4 проблем ли е за неопитни потребители? Нещо друго да му липсва спрямо X-E2S?
2. Fujifilm X-T20 + 18-55mm F/2.8-4 - какво дава новата матрица, колко по-бърз е автоматичния фокус?
3. Panasonic LX100 става ли за снимане на деца от неопитни потребители, доколко сериозни са проблемите с прахоляка и как е JPEG-а?
|
|