Автор: midtone
Дата: 03-02-17 12:37
Ей, петък е! Звучи сензационно, но всъщност Мария Монтесори не е дала сина си за осиновяване. Не че ми дреме, просто е лъжа.
@kollev3
Трудно ми е да повярвам, че не си чувал за youtube, phlearn, и около 17 милиона други източници на уроци за фотошоп. Безплатни. В случай, че наистина не си, ето как се обработват снимки:
1. Определяш бялата и черната точка. Лесно е, виж в youtube как. Около трима човека в този форум знаят как се прави. Двама от тях понякога го правят.
2. Определяш баланса на бялото. Трудно е, не гледай в youtube. Никой в този форум не знае как се прави. Прочети Dan Margulis. Като те изпишат от лудницата, ела да ни кажеш как се прави.
3. Слагаш лека S-крива в Luminosity blending mode. Лесно е, всички в този форум го правят.
4. Добавяш Hue/Saturation layer и усилваш сатурацията до 100%. Намаляваш я, докато не спреш да повръщаш.
5. Създаваш композитен layer на шедьовъра дотук, и го слагаш в Multiply blending mode. Анализираш тоналността и прилагаш подходящите Midtones Luminosity masks. В този форум само аз знам как се прави, затова и се казвам midtone.
6. Unsharp mask. В никакъв случай не използвай High pass sharpening или някаква друга техника, която не продуцира халота. Без хало няма sharpen, това е мотото на този форум.
Дотук добре, но ако искаш Б-рейтинг, трябва да преминеш на следващото ниво. В момента не ми достигат няколко бири, за да ти обясня как, но като цяло снимката ти трябва да е черно-бяла, кропната 1:1, с гръндж текстура, много шум, боке, и тежка винетка. Ако и субекта ти е беззъб циганин, значи си ударил в десятката. Просто разгледай галерията "Първа страница".
А, и никога не си забравяй чувството за хумор в задния джоб.
![[beer]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley20.gif)
|
|