Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Benq или LG
Автор: Dragobat   
Дата:   28-01-17 19:53

Та въпроса ми е след като склоних на един от тези два монитора
Benq BL2711U и LG 27UD88 някой има ли впечетления,като характеристики са доста сходни и двата са sRGB единия 99 другия 100% LG има възможност за хардуерна калибрация +usb typeC ,а Benq няма до колкото видях Benq е с чиста 10бит матрица и с над милярд цветове,а LG също е с над милярд цвята ,но е с 8 бит+frc цената е в лека полза на Benq но не е фактор.Досега за качествени монитори за фотообработка не са ми попадали LG и затова малко съм резервиран.Относно Benq, AU optronics добре се справят с матриците,но пък LG правят матрици.Някой може ли да даде съвет или да изкаже мнение.

Знам че за 4к още не всичко е оптимизирано,но се надявам лека полека да става,все пак монитор няма да сменям всяка година,а се взема за дългосрочно ползване.Благодарско и тенкю!!!

Отговори на това съобщение
 Re: Benq или LG
Автор: cameraman   
Дата:   28-01-17 20:07

От десетките теми, които съм прочел във ФФ на тема монитори, съм склонен да си помисля, че си избрал монитори на случаен принцип... От евтините... тия, които никой не ги препоръчва и винаги са оплювани. Сега ще ти дадат няколко линка за монитор тестове и ще бъдеш убеден да си купиш DELL или HP, след като нямаш пари за Eizo или NEK.[smilie18]

Автор: lamerko   
Дата:   28-01-17 20:10

Може и да има нещо китайско с NEK, но вероятно няма да са препоръчвани :)

Иначе съм за Dell като по-бюджетен, но добър вариант [smilie5]

Дата:   28-01-17 20:26

Не мисля че всичко се върти около Нек,Ейзо,Дел.Нека някой от майсторите с Xrite или Spyder да се изкажат ако имат наблюдения разбира се.

Автор: марвес   
Дата:   28-01-17 20:41

[smilie23]

Публикацията е редактирана (31-01-17 08:21)

Автор: kiten   
Дата:   28-01-17 20:43

взимай лжито разкош е от всякъде. Перфектен избор за фотобработка и гейминг. Имам го от 4 месеца на единия ми комп. и до сега не съм му намерил кусури освен че размера ми идва вече малък. По добре вземи 32 инчовия размер при него матрицата е 10 битова .
И не се заглеждай въобще по дел!

Автор: mdterziev   
Дата:   28-01-17 21:47

Гледай мониторът ти да няма ШИМ.

Автор: fmj   
Дата:   28-01-17 21:57

Матрицата трябва да е IPS Инчовете според парите.Нек Ейзо ДЕЛЛ и каквито там се сетиш са с матрица на LG или Samsung. Търсиш монитор за фото и видеообработка за парите които си готов да потрошиш и това е. Всичко друго е плява.

Дата:   28-01-17 22:09

Абе незнам май клоня към Benq,но пък LG сякаш и той не е за изхвърляне незнам дали ще има разлика от към картинка и цветове.

Автор: rufo   
Дата:   30-01-17 12:19

Ето ти 27' LG с IPS матрица:
https://ardes.bg/product/27-lg-27ud58-b-84376

Дата:   30-01-17 12:48

Абе и това не е лош вариант,но май ще пренебрегна хардуерната калибрация и ще се спра на Benq.

Автор: марвес   
Дата:   30-01-17 13:33

[smilie23]

Публикацията е редактирана (31-01-17 08:21)

Дата:   30-01-17 13:59

Сега ще чакам някой отзив за Benq

Автор: mityo   
Дата:   01-02-17 21:00

Аз преди 10 дни си взех този:
https://www.jarcomputers.com/LG-27UD88-W_prod_MNLCLG27UD88W.html?ref=prod
Във възторг съм от него, както и всеки който го види. Идва със сертификат за фабрична калибрация за всеки монитор, индивидуално, което за мен е най-важното. Цветопредаването е перфектно. IPS матрицата е нещо съвсем различно. Има запаметени настройки за различни задачи: фото, чертежи и т.н. Завъртане на 90* и куп други екстри, които аз сигурно няма да ползвам.

Публикацията е редактирана (01-02-17 22:28)

Автор: roumen6   
Дата:   03-02-17 09:49

1200 лева за монитор... ще трябва на него да правиш шИдьоври! [beer]

Автор: mityo   
Дата:   03-02-17 18:40

Струва си всяка стотинка. И повече бих дал, ако ги имах. Не че съм много паралия, ама за такива неща човек не трябва да се стиска. една година като не пиеш бира всеки ден, а през ден и ей го.

Публикацията е редактирана (03-02-17 18:42)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »