Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Силиконов протектор за Никон
Автор: Божидар58   
Дата:   26-01-17 17:51

Видях че се предлагат силиконови протектори за тяло на цена около 50лв. Моля, ако някой колега има такъв да сподели. Говоря за ергономия и удобство в процеса на снимане, има ли луфт между тялото и този протектор....и въобще има ли смисъл от подобно нещо?....

Отговори на това съобщение
 Re: Силиконов протектор за Никон
Автор: iavorianev   
Дата:   26-01-17 18:25

Аз съм с такъв, няма луфтове, бутоните се натискат една идея по трудно, ергономията на захвата също леко страда. Но понеже съм маниак на тема пазене на техниката се жертвах в името на износени от потта ми гуми. Само за справка че когато тялото беше на година го свалих и беше като току що излязъл от магазина. Капачето за картите памет което протектора не покривв имаше видима разлика с другите гуми. С една дума аз съм ЗА. Само за уточнение че съм го купувал от синтезиса за 55 лева, виждам че има и по евтини аналози по сайтовете,за тях не мога да се изкажа

Публикацията е редактирана (26-01-17 18:27)

Автор: kefalcho   
Дата:   26-01-17 22:02

[beer] [beer] [beer] и аз съм с изиковер и потвърждавам мнението на колегата[smilie24]

Автор: Jk.freeman   
Дата:   27-01-17 01:17

iavorianev
Само за справка че когато тялото беше на година го свалих и беше като току що излязъл от магазина.

Само за справка, моя е без такъв протектор и за година-две изглеждаше все едно е от витрината. Нямам студио, снимки на закрито са рядкост, стреля се само на открито. Обаче един ден реши, че ще ми прави номера на китайката и ми се измаймути от рамото. Оригиналния Никонски сенник спаси всичко. Та тъй де, може би ако беше с такава силиконка и днес щеше да е като от витрина, ама на, пусто му, кат не мога да търпя такива глупости. В крайна сметка пък да не е последната камера на света моята...па и аз да няма да живея с орлите.

По темата: Божко пробвай го, тебе може и да те накефи.[beer]

Автор: iavorianev   
Дата:   27-01-17 12:18

Jk.freeman - сменил съм доста тела,не е като да не зная как се захабява от слагането в раницата или потта от ръцете...дори и с пазене,повърхността се излъсква леко. С изикавъра стой грапава аккто си е била на витрината. Пък и лятото бая ми се потят ръцете. Всеки сам си преценява, затова аз съм си написал че съм ЗА. На вкус и на цвет таварищи нет

Автор: sowell   
Дата:   27-01-17 12:47

Винаги е в плюс протектора. При ситуации с неясен изход, статистически се увеличава шанса да няма повреди - козметични и функционални.
Минус е, че става по тежко тялото, а и усещането не е същото, бутоните, както са писали и другите, се натискат по трудно.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »