Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Тамрон 17-50 стабилизиран или не
Автор: graf_rayski   
Дата:   26-12-16 16:30

Предстои ми да купя тамрон 17-50
Дилемата ми е стабилизираната версия или тази без стабилизация?
Някой ползвал ли е и двата и какви му са впечатленията.

Отговори на това съобщение
 Re: Тамрон 17-50 стабилизиран или не
Автор: Eye_Contact   
Дата:   26-12-16 16:36

Ползвай търсачката има 393467936293856 мнения за тоя обектив.

Автор: catandgoddess   
Дата:   26-12-16 16:38

Ползвал съм само стабилизирания, ако не греша, на 2.8 ли е?

Не е лош обектива, снимах на няколко събития с него, хубави цветове и остър дори и на 2.8 за моите нужди. Смених го за 17-40L/4 след като смених тялото, мога да вдигам повечко ИСО и едната бленда светлосила спря да е решаваща, а като картинка Канонския по ми харесва.

Автор: kvakioh   
Дата:   26-12-16 17:07

Tokina 16-50, Sigma някакви са в пъти по-добре.

Дата:   26-12-16 17:14

Това което ме интересува и което не намерих никъде е колко ще ми е полезна стабилизацията и има ли смисъл да плащам за нея?

Автор: exobexo   
Дата:   26-12-16 17:21

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: midtone   
Дата:   26-12-16 21:24

Аз имам нестабилизираната версия. Много хора се жалват, вероятно е въпрос на късмет на каква бройка ще попаднеш. На времето беше най-доброто стъкло за парите си. Резачка още на f/2.8. Фокуса кове при всякакви условия. Ще ми липсва много като мина на full frame.

Автор: -1234-   
Дата:   26-12-16 21:52

Имах версията без стабилизация. Ползвах го на Д7100. Фокуса беше неточен. Забелязваше се само на монитора. Проблема не се реши с калибриране. Оказа се такова може да се прави само по централна фокусна точка. Фокус с някоя от страничните беше голяма мъка. От сервиза доста се постараха, въпреки това даваше брак между 50 и 70% след калибриране [smilie9] . Пробвах го на още три тела. Само на едното работеше коректно. На него видях, чудесни резултати. Ако обектива се сработи с твоето тяло, ще останеш доволен. Внимателно го провери! Проблемен обектив е.

Автор: catandgoddess   
Дата:   26-12-16 21:56

От полза е, определено бракът без фокус е малко, дори при ниски скорости.

Автор: PhotoBo   
Дата:   27-12-16 02:24

Ползвал съм и двата... за мен лично нестабилизираната версия е по-читава!

Дата:   27-12-16 10:57

Май като цяло и тук и на други места мненията клонят към нестабилизираната версия. Така, че и аз мисля да се спра на това.
Първо трябва да си купя кроп тяло което ще се случи до ден два, че имам само NIKON D800 и D750.

Кофти момент е, че като поръчам обектива във Фотопавилион Пловдив, че доставят само една бройка.

Автор: Pac   
Дата:   27-12-16 14:50

А защо искаш кропка при налични 2 фул фрейма? Да речем, че за wildlife, спорт и т.н. кропа има някои предимства, но за тоя обхват който търсиш с Тамрона, фул фрейм е къде къде по-добре. Дори един 24-85 ф/3.5-4.5 ще ти върши супер работа, имайки предвид, че 2.8 на кропка е като 4 на фф.

Публикацията е редактирана (27-12-16 14:50)

Дата:   27-12-16 15:29

Автор: Pac
Дата: 27-12-16 14:50

А защо искаш кропка при налични 2 фул фрейма? Да речем, че за wildlife, спорт и т.н. кропа има някои предимства, но за тоя обхват който търсиш с Тамрона, фул фрейм е къде къде по-добре. Дори един 24-85 ф/3.5-4.5 ще ти върши супер работа, имайки предвид, че 2.8 на кропка е като 4 на фф.

Искам да купя нещо за съпругата ми да си снима. Д800 и идва тежък, а аз в студиото ползвам Д750 и предпочитам друг да не снима с него

Дата:   27-12-16 16:05

Извинявам се, че в тема с конкретно зададен въпрос, вместо да давам отговор, задавам въпроси. Ама като теглото е фактор, защо не помислиш за безогледалка. Едно Фуджи със светлия им китак 18-55 ф/2.8-4 e супер приятна комбинация.

Публикацията е редактирана (27-12-16 16:05)

Дата:   27-12-16 16:09

Имам Д750, а от скоро (и аз така уж за съпругата) взех Д7200, реално ще ми е второ тяло. Не съм предвидил бюджет за допълнителни обективи и за това го карам с ФФ стъкла. Прави ми впечатление (може и да е ставало на въпрос преди), че хич не е лоша комбинацията фф обективи и кроп тяло!!!
Тамрон 17-50/2.8 ми е любим обектив, от времето когато бях с Д7000, но сега не бих взел такъв без опция за тест на фокуса преди покупка. По същата причина съм сменил 5-6 такива тамрона, а освен това с един имах и проблем с меренето и преекспонираше кадрите ненужно. Но ако попаднеш на бройка наистина нестабилизирания кърти, освен, че е по-компактен, лек и удобен, а за парите си няма аналог! Успех, но помисли върху варианта да и даваш някой от твоите обективи! [smilie24]

ПП: Pac е писал преди мен, което ме подсеща да кажа, че имам и безогледалка фуджи, опция е, да, особено ако фактор е компактноста! Но пък тогава градиш още една система или снимаш с преходник и ползваш Никкорите, а за Фуджи още няма АФ адаптер и ти или съпругата ти трябва да снимате на ръчен фокус.

Публикацията е редактирана (27-12-16 17:38)

Дата:   27-12-16 22:50

Мислил съм за безогледалка, но ако взема или по-точно когато взема искам да е топ тялото с най-висок клас обективи. Не съм решил още дали сони или фуджи. При комбинация кропка с фул фрем с твърди обективи е много приятно да се снима, защото от 3 дължини обективите стават 6.
Но за жената искам варио, тя не обича да сменя обективи. Сега снима с Д800 и стабилизирания Тамрон 24-70 ф2,8 което е много тежка комбинация.

Дата:   27-12-16 23:59

Явно наистина си изяснил всички тези върпоси за себе си и си стеснил избора до 2 версии на един и същ обектив. :) Десетки пъти в този форум съм виждал да хвалят нестаблизираната версия повече, вероятно има защо. :)

Дата:   28-12-16 04:49

Ако стигнеш все пак до безогледалка (топ тяло) моя съвет е да вземеш Сони. Не за друго, ами защото има АФ адаптер за всичко над а6000 и тогава съпругата ти ще може да ползва ваички твои качествени никкори без проблем! Какво кроп тяло си избрал от Никон, предполагам д500, след като би взел топ тяло от безогледалка?
Другото, което е ако сега търсех обектив за кроп сигурно бих взел Сигма 18-35/1.8, вместо тамрона. [smilie3]

Дата:   28-12-16 11:59

Нали си говорим за по-лека комбинация, какво д500, какъв 18-35/1.8? :)

Дата:   28-12-16 23:49

PhotoBo
Спрях се на D7200 поради две основни причини.
1. Д500 е не само по-тежък но и по-обемен
2. Ако исках да инвестирам толкова пари по-скоро щях да ги вложа в Д750

Дата:   29-12-16 03:45

Добре е д7200, да! Най-много ми допада покритието на фокусните точки спрямо моето Д750. Разликата в размера за мен е пренебрежимо малка. Батериите, съответно и зарядните са им същите. Взимай тоя Тамрон и сподели мнение как се държи на Д7200 [smilie3] Дано да случиш на обектив!!!
Аз ще го карам с твърда 20-ка ф/1.8 за широко, за дълго съм покрит натам, но има о друго - не ми е криво да сменям обективи [smile]

Успех!

Автор: samurai2   
Дата:   29-12-16 03:50

graf_rayski
Така като ти чета постовете се чудя,имаш пари а се хвърляш на тоз умрел тамрон...вземи си нещо свястно и не се занимавай с глупости.
Весели празници на всички !!!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »