Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Sigma 18-35 или ..
Автор: Dragobat   
Дата:   20-12-16 21:39

Та въпроса ми е дали тази Сигма или някой друг алтернативен вариант.Колебая се защото , чета за проблеми с фокуса и незнам дали и аз няма да се набутам и де се чудя какво да го правя после.Дали не е по удачен вариант нещо 17-55 2.8 или да скачам на Тамрон 24-70 2.8 ще го закачам на Д7100 за ежедневие и портрети.Но пък защо не и 18-35 и един Nikon 85 1.8G бюджета долу горе това позволява.В главата ми се въртят и двата варианта.Исках да кажа че гледах снимки от тази Сигма и нещо не бях очарован.Мазнееха и не бяха много остри виждал съм къде къде по-добри,тези бяха на 1.8 2.0 и на 2.8

Отговори на това съобщение
 Re: Sigma 18-35 или ..
Автор: meraklia_pz   
Дата:   20-12-16 21:54

Здравей,

Аз също си точа зъбите за Sigma 18-35 + Nikor на 85.
И евентуално съм намислил ако има възможност да ги наема за 1 ден за да ми се изяснят нещата ще бъде най-добре. Тези дни ще поразпитам тук, там.
Ще следя темата с интерес

Автор: vladx   
Дата:   20-12-16 23:29

Ако имаш парите за 17-55/2.8, по-добре ги дай за 16-80/2.8-4.
Може да няма постоянна бленда по цялата дължина както 17-55,18-35 и 24-70, но като картинка е перфектен. Мен много ме радва този обектив. а пък е и по-евтин!
Обмислям да взимам Д500 с 16-80. Картинката на този обектив наистина много радва. Обектива мисля че е от тази година и е напълно съобразен с резолюцията на новите матрици.
Когато сравнявах 17-55 и 16-80, 17-55 ми се вижда по-мек обектив и не ме грабна някак си.
Това при условие че не държиш на постоянна бленда по цялата дължина.
Единственото, което не ми допадна в 16-80 е сенника му. Някак си странен ми е такъв правоъгълен, като видео камера. Не че се оплаквам, просто ми е странен.

Публикацията е редактирана (20-12-16 23:30)

Автор: vgramatikov   
Дата:   21-12-16 00:15

Но пък защо не и 18-35 и един Nikon 85 1.8G бюджета долу горе това позволява

[beer]

Автор: S.nikolov   
Дата:   21-12-16 00:26

18-35 е много приятен обектив. На 1.8 е перфе. Проблема е не само във фокуса , а в комуникацията между обектив-тяло. Два пъти вече нося обектива с тялото за да го коригират откхм фокус..

Автор: PhotoBo   
Дата:   21-12-16 02:17

Няма ли вариант да се пробва с конкретното тяло преди да се купи въпросната Сигма 18-35/1.8?
Аз съм за този вариант и да кажем 85/1.8G.
От скоро имам D7200 и по обясними причини (имам и фул фрейм тяло и обективи за него) снимам точно с тези обективи, без да търся такива за кроп. Имам 24-70/2.8 и още не съм го слагал на това тяло. Днес снимах детски Рожден Ден на закрито в един парти център и основно ползвах 20-ката и 50-та., твърди на ф/1.8. В тоя ред на мисли ми се струва, че ако имах само 18-35 и 85-цата пак нямаше да ми е зле, въпроса е само да намериш твоята бройка! Успех!

Автор: Dimitar.Tzankov   
Дата:   21-12-16 05:06

От скоро имам 18-35/1.8 и картинката на D7200 е скандална. Снимах по време на коледното на фирмата и като изключим лиготиите с Fisheye всичко беше снимано с нея.
Подобен тип обективи минали през ръцете ми са:
18-105, нищо хубаво не мога да кажа.
17-55/2.8 - Як солиден обектив, но под f/4 не ме радваше на тогава D7100. Имаше и проблем с бекфокуса, но го калибрирах. Брутално яко покритие на лещите - в моменти в които през визьора виждах флеър на снимката такъв нямаше. Обаче ми идваше тежък за туризъм.
16-85/3.5-5.6 - Страхотен компромис тегло/производителност. За пейзажи ми изглежда съизмерим с 17-55, на тъмно със светкавица също е добре. Има много красиви флеъри. :-)

Причината да обмислям тежкия 18-35 АРТ е че за ежедневно си взех RX100 и в общия случай ми покрива нормалните ъгли. Спокойно мога да ходя с 7200+11-16 и RX100, ако ми трябва качество и ниско тегло. Мога да добавя 50/1.8 и Fisheye и пак съм прилично лек. А за сериозно снимане мога да добавя и тежките обективи.

А пък за по-широки портрети АРТ-а няма DX еквивалент. Тепърва ще го тествам по-обстойно в тази сфера.

Публикацията е редактирана (21-12-16 05:09)

Автор: lord_kik   
Дата:   21-12-16 09:48

Аз имам 18-35,наистина е много на късмет,аз нямах късмет,но в сервиза го оправиха.Дори и с докинга пак не беше ок.Проблема беше че на различните дължини различни разминавания имаше на едната дължина фронт,а на друга бек фокус.Така че при покупка тествай,ако не 80лв. и си ОК.

Автор: Simbon4o   
Дата:   21-12-16 09:54

Докинг станцията мисля, че може да коригира всяка дължина на обектива и дори на различни дистанции. Оптически на кропка нищо не може да му се опре на този обектив. 24-70 2.8 е фул фреймски зуум. Вероятно ще е по-мек от някои по-евтини кропски обективи и като цяло е и различни дължини... широко няма.

Автор: aceontheriver   
Дата:   21-12-16 10:32

Скоро снимах с 18-35 закачен на а6000. Много остър. Снимах само на 1.8. Не мисля че има по-добра алтернатива на тези дължини ама да не се изказвам крайно, все пак е много добър обектив. И според ревютата впечатлява точно с острота. Фокуса е сравнително бърз. Единствено тежи доста...

Автор: S.nikolov   
Дата:   21-12-16 13:02

lord_kik написа:

> Аз имам 18-35,наистина е много на
> късмет,аз нямах късмет,но в
> сервиза го оправиха.Дори и с
> докинга пак не беше ок.Проблема
> беше че на различните дължини
> различни разминавания имаше на
> едната дължина фронт,а на друга
> бек фокус.Така че при покупка
> тествай,ако не 80лв. и си ОК.

AAA TAKAA ... същото и при мен. НА мен ми коригираха обектива и след около 1500 кадъра фокуса +безкрайност ми отиваше на майната си.. ако имам обект пред мен на 2 метра, фокуса отиваше на 2.5-3м.. ако снимам нещо на 3-4 метра - вече не знам къде отваше... сега в сигма ми го коригираха. Надявам се да нямам повече проблеми. 70д + 18-35 мисля , че не е добра комбинация (имам и 600д -там нямаше проблеми (ВТФ)... НО дано няма такъв проблем за напред. ОБЕКТИВА иначе е бомба. Много остър, топъл и приятен. Негатива - фокуса и гумичките за зуум/фоккус лесно се отлепят... Поне при мен е това

Лично моя съвет - ако имаш проблем с 'кофти бройка' занеси го да го калибрират .. ако не стане от 2рия път - махай го... на някое друго тяло може да работи перфе.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »