Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Светкавица за nikon d7200? (Нискобюджетна)
Автор: YoliPhotographer   
Дата:   17-12-16 10:40

Здравейте,
Реших да си взема светкавица (тази ще ми е първата) и ми се ще да чуя вашето мнение. Поразрових се, научих разни неща, но честно казано още съм доста объркана. Скоро си взех nikon d7200 и естествено вградената е на практика неизползваема, проблемът е, че не мога да отделя повече от 200 лв (в краен случай 250лв) за външна. Гледах разни на yongnuo , по конкретно тази https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=BAZAR&request=view&id=84015 , видях, че има TTL, но мислите ли, че ще ми върши работа? И май не може да работи свалена от апарата?
Благодаря предварително :))

Отговори на това съобщение
 Re: Светкавица за nikon d7200? (Нискобюджетна)
Автор: peter_m   
Дата:   17-12-16 10:43

meike 910

Автор: Dragobat   
Дата:   17-12-16 11:10

В базара има една Metz 52 която е много добър вариант,а може да се огледаш за Godox Ving V860II нови са по 389лв, което за светкавица със страхотни характеристики е направо без пари,също имайки предвид че идва с батерия и зарядно с която може да правиш по 600снимки и времето за презареждане е около 1.5 сек. има и вграден приемник евентуално ако решиш да я използваш отделно от апарата.А иначе за другата светкавица ще ти трябват и батерии и зарядно а те т.е. хубавите са 70лв комплекта говоря за Енелуп. Пак казвам Godox-a не съм ползвал и всичко което пиша е само на хартия,но не съм чул оплакване от марката въпреки че са китайци всички или може би повечето им продукти са на ниво.А относно Метц там няма две мнения марката се е доказала.

Автор: quazimodo   
Дата:   17-12-16 11:32

Ето и нови за почти 250 лева http://dynaphos.com/product/23/105/3320_godox_tt685n_for_nikon_ittl

Единственото, което не видях да има е фокусасистент, но...[smile].

Автор: kban   
Дата:   17-12-16 12:34

Аз ползвам тази.. http://www.martincphotography.co.uk/shanny-sn600n-flash-review/

В базара на форума има обява. За парите си е супер.С едно зареждане на батериите /2400 МаН/ изкара около 400 снимки на пълна мощност.

Автор: Kirev   
Дата:   17-12-16 13:14

Още един глас за Godox Ving V860II. Не съм я използвал лично, но ми е била препоръчвана неколкократно за първа светкавица и май смятам да си я подаря за Коледа.

Автор: Божидар58   
Дата:   17-12-16 15:32

Аз ползвам за D700 и за D7200 две YN-568EX. Купил съм ги от базара за около по 220лв. Високоскоростна, мощна, перфектна във всяко отношение светкавица. От 1000 снимки направени с тази светкавица, последното снимане, нямах нито една лоша снимка....

Автор: YoliPhotographer   
Дата:   17-12-16 15:34

Тя ми е над бюджета, но като гледам май ще изчакам малко и ще си взема нея. Благодари много! [smile]

Автор: aleksander   
Дата:   18-12-16 14:46

Yongnuo YN-568EX [cool]

Автор: insanefen1   
Дата:   18-12-16 21:41

+1 за Yongnuo YN-568EX

Автор: PhotoBo   
Дата:   18-12-16 22:39

Аз съм с китайска Yongnuo 565 EX, ама ако има Metz или Nissin с подобно водещо число (ако е нужно) за тия пари, спокойно бих избрал и тях, с приоритет германската (по стари лични схващания). Успех!

Автор: obscureman   
Дата:   19-12-16 03:01

Здравей и от мен! Аз горещо бих ти препоръчал Nikon SB 600 втора ръка - оригинален никонски продукт и много надеждна машина. Ползвам я също с Никон D7200. Досега 2 пъти съм си я закупувал втора ръка в Германия за 100 евро в изключително добро състояние (практически нова). Дори и да е малко повече, около бюджета ти е и си заслужава парите. И от двете светкавици винаги съм бил доволен и без забележки. Yongnuo си закупих преди време нова и буквално за 2 седмици я разкарах - специално при моята синхронизацията се разминаваше и от 10 кадъра на тъмно винаги сработваше, но 6 от кадрите бяха черни. По-скоро е въпрос на бройка, но не бих препоръчал подобен боклук на никой. Виж вече към радио-трансмитерите Yongnuo нямам забележки и си ги ползвам безпроблемно в студиото :) След доста ровене и обсъждане това е най-читавото нещо в бюджета ти поне според мен.

Автор: quazimodo   
Дата:   19-12-16 04:19

PhotoBo написа:

> Аз съм с китайска Yongnuo 565 EX, ама ако
> има Metz или Nissin с подобно водещо
> число (ако е нужно) за тия пари,
> спокойно бих избрал и тях, с
> приоритет германската (по стари
> лични схващания). Успех!

Преди 25 години бяха почти на едно ниво[beer].

Публикацията е редактирана (19-12-16 04:20)

Автор: d.s   
Дата:   19-12-16 10:16

Ако не ти трябва ТТЛ и ХСС, спокойно ще се вместиш в парите, та може и да останат за софтобкс, трансмитери и тн. Аз я ползвам само на софтбокс и ТТЛ не ми е от голяма полза, даже рьчно е по-добре, поне според мен. ТТЛ винаги е малко по-мощен отколкото ми е нужно. Виж синхронизацията на високи скорости на открито е полезно, но и без нея не ми е голяма болка за умиране. А и китайците се научиха, и светките им не са по-лоши от "марковите", а като пари са много по-добре. Аз си взех за по 50 евро Годокс, и за още 50 чадьри, стативи, трансмитери и тн, което ти дава поле за експерименти, а като си вземеш една светка и я забучиш на апарата не очаквай чудеса.

Автор: славчо1989   
Дата:   19-12-16 20:02

Ползвам meike 910 и съм много доволен.Купих я преди 6 месеца за 250 лв от OLX, има си всичко,работи всичко.За парите си е уникален заместител.

Автор: vgramatikov   
Дата:   21-12-16 00:17

godox [beer] Най-доброто търд парти за мен.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: