Автор: kvakioh
Дата: 16-12-16 12:32
Ползвам А7R редовно с rig рамка, направена по поръчка, защото тези за А7/А7r или са много скъпи или не обхващат камерата. По този начин съм елиминирал, покрил обувката на светкавицата, и всичко е изолирано.
В супер екстремни ситуации лепвам гафер черен на капачетата за зареждане и микрофон/слушалки. Пръски океанска вода, вятър 80км/ч и карбонов статив, рамката държи всичко. И е удобно да се носи така. Струва 90лв само, с преработката.
При мен се поизтъркаха някои ъгълчета, там също нещата са недомислени като боя върху метала. И аз съм виждал камери от серията, при които не работят врътките отпред или на задната част.
ЗА екрана, точно препоръчах само от Сони оригиналния, който ако и като е лепнат като хората няма грижи, не се цепи, не се замъглява и се драска малко.
За Никонски обективи излезе адаптор, при който почти веднага намериха проблем. Този няма да е. Щом има и златничко по него, веднага нещо ми напомни за фалш...Иначе ползвам 3 обектива, с адаптор с ринг за блендата, като си направих сам деленията на него, за да знам кое е 2.8, 5.6, 11 поне. 11 паунда струва. Само така мисля, че ще стане. Подобен ползвам и на Фуджи с Никонски обективи. 50/1.8Д, Сигма 20-40/2.8 (имам и Никонската версия, да).
Адапторите може да са проблема при пръски, влага и т.н. Там е слабото място, защото ако се ползва например с някои Е-mount, те са малко повече защитени и нещата там стигат, че наистина може да се полее с вода, но не бих лично пробвал.
Публикацията е редактирана (16-12-16 12:34)
|
|