Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Материал за продуктова маса
Автор: Lambov   
Дата:   13-12-16 15:35

Някой знае ли как точно се нарича материала
*Гланц или матов
*Дебелина в мм
*гледа ли се някаква еластичност
*от къде се купува
*приблизителна цена

Отговори на това съобщение
 Re: Материал за продуктова маса
Автор: Access   
Дата:   13-12-16 15:45

На нашата (китайска от али експрес) материала е плексиглас (акрил). От едната страна е матова, от другата е гланц. Яко, е че може да се подсветне отдолу и изчезват сенките под обектите. Пластична е доста за да не се огъва без да се чупи. Изглежда ето така:
Фирма Туплекс внасят и продават всякакви такива материали.

Публикацията е редактирана (13-12-16 15:45)

Автор: imitev   
Дата:   13-12-16 16:07

Не е плексиглас (PVC), а вералит (Polyetilene)

Има примерно във Виском и МикроАСУ...

Плексигласа е трошлив и не се гъне, а вералита е т.нар. найлон и носи на огъване без да се троши.

Не ги знам дали имат бял обаче.

Автор: kvakioh   
Дата:   13-12-16 16:13

Полиетилен разпенен е, не е найлон при вералита, да се има впредвид...PVC и плексиглас нямат тотално нищо общо. Найлонови пликчета/торбички НЕ съществуват, всички са полиетилен, рядко полипропилен. Материалознание- ниво 100!
Вералитът също се цепи понякога, като е тънък. Но е за предпочитане пред акрила, защото се драска по-малко и има по-малко отблясъци. Да се види и провери на място материала е най-добре.
ЗА акрил, плексиглас, може да бъде огънат отделно според желанието, но струва пари и тази услуга. Може да бъде заменен с бял поликарбонат, като е по-здрав и по-малко се драска и е по-устойчив ако се снимат разни храни и т.н на чистене. При вералитът също има оцветяване лесно, ако се снимат храни, бои и т.н.
Аз съм за бял, огънат по поръчка поликарбонат. Плътен. Или по-дебел вералит.
Работено 3-4 години само с такива материали. Професионално и любителски.

Дата:   13-12-16 16:49

kvakioh поликарбоната чуплив ли е. На масите за продуктова фотография има движеща се част, предполгам трябва по тази причина да е вералит. Ако е вералит колко мм трябвада е според теб

Автор: Synthy   
Дата:   13-12-16 16:51

Поликарбоната е една от най-здравите пластмаси, които са произвеждани. НАпример, галоните за вода (19 литровите) за диспенсърите са поликарбонатни. Пробвай да го счупиш това нещо [smilie3] Аз лично съм пробвал - не успешно!

Автор: kvakioh   
Дата:   13-12-16 16:52

Поликарбонатът е по-здрав и недотам чуплив, в сравнение с акрила/плексигласа, отделно както казах е по-лесен за чистене и т.н. По-скоро крехък в определени ситуации и трудно се пробива за захващане.
Вералит мисля 6-7мм до 1см. ЗАвиси от големината на масата.

Автор: e-mil   
Дата:   13-12-16 17:14

Автор: kvakioh
Дата: 13-12-16 16:13
"Найлонови пликчета/торбички НЕ съществуват, всички са полиетилен, рядко полипропилен."

Съществуват, само че не са онези в супермаркетите.

Автор: Synthy
Дата: 13-12-16 16:51
"галоните за вода (19 литровите) за диспенсърите са поликарбонатни. Пробвай да го счупиш това нещо [smilie3] Аз лично съм пробвал - не успешно!"

Аз съм пробвал успешно. Достатъчни са две неща:
- да го изпуснеш пълен от 1 метър;
- да се обадиш на колежката да ти удържи двайсет и няколко лв от заплатата; [smile]

Автор: imitev   
Дата:   13-12-16 18:07

Ето опал вералит 1 мм:

http://microasu.net/cart/index.php?route=product/product&path=64_121&product_id=1981

Отиваш, вземаш, режеш с макетния нож на размер и се черпиш бира за мое здраве[smilie18]

Ако го искаш матов от едната страна - с шкурка си го матираш...

Дата:   14-12-16 14:22

Благодаря, купих си.

Публикацията е редактирана (14-12-16 14:23)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »