Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Камерофон- помощ
Автор: LUBOMIRHRISTOV   
Дата:   13-12-16 12:39

Привет на всички !
Извинявам се ако темата е досадна ,но имам нужда от помощ за избор на подарък за жена ми ! Често отсъствам и пропускам доста моменти от живота на децата ,та затова се опитах да насоча вниманието на жена ми към нещо като Panasonic LX100 или безогледално тяло със светлосилна палачинка или нещо подобно но като цяло не се получи ! Всъщност разбрах желанието й да не носи фотоапарат и телефон ,а само телефон ! Иска да снима детето в градината ,на танци или в парка и ако й хареса някой кадър да си го разпечата ,естествено във формат ,,снимка за спомен,, ,а не А4 . Изчетох темите за снимки с телефони и сякаш се очертават Huawei P9 и Galaxy S7. Нокийте сякаш са по-стар модел,а за Сонитата мненията са ,че има още какво да се желае !
Тя има Galaxy S4 който и без това е за смяна та за това реших да ви попитам . Бюджета е 1200 -1300 лв ,но ако е нещо хубаво или по-качествено съм съгласен да дам и повече !Не разбирам от тези телефони защото за мен нещата спряха до Sony Ericsson С 905 и К800.Всяко мнение ще ми е от полза ! Предварително благодаря !

Отговори на това съобщение
 Re: Камерофон- помощ
Автор: Synthy   
Дата:   13-12-16 12:47

Nexus 5x и нагоре (6p най-добре, щом търсиш добра камера). Иначе... все тая какво ще вземеш. И недей самсунг, нищо, че "ама ползвам и никакви ядове" - стой далече от тези изделия.

Автор: lord_kik   
Дата:   13-12-16 12:50

Huawei P9 или Honor 8 хонра има страхотен дизайн и камерата си я бива,другото ми предложение е LG G5 камерата също е супер.

Автор: lamerko   
Дата:   13-12-16 12:52

P9 има интересна реализация, но все пак не забравяйте, че си остава телефон. Все пак ако парите наистина не са проблем и не са за сметка на нещо друго - няма лошо.

Дата:   13-12-16 13:07

Благодаря за бързата реакция ,гледам че има снимки и с HTC Bolt. Нямам представа в цените ,но когато си купувах нов К 800 беше 1200 лв ,та за това поставих такъв бюджет . Не че искам да ги изхарча всичките ,а просто искам да взема нещо качествено ,което да отговори на исканията й и да е доволна !

Автор: georgioiv   
Дата:   13-12-16 13:17

С който и да е от последните айфони ще има чудесни снимки, освен това ще има и чудесен телефон.

Дата:   13-12-16 13:59

Ами благодаря на всички ! Може да се загуби елемента на изненада но ще й ги предложа и който си избере ако ли не на мен лично сякаш най ми харесва Honor 8 !

Дата:   13-12-16 14:00

Не пренебрегвай така леко нексусите...

Автор: Emoxide   
Дата:   13-12-16 14:02

HONOR 8 е отличан избор, според мен. Аз съм с неговия двойник HUAWEI P9, който е със 100-150лв. по-скъп, само заради логото Leica отзад до камерата.
Доста семпъл андроид модел, изчистен от безброй много ненужни приложения.
Менюто за управление на камерата е много готино. Предполагам при H8 е същото

Автор: smilen_k   
Дата:   13-12-16 14:04

Много добре се беше ориентирал към S7 и P9 ,какво те накара да си промениш мнението? Honor 8 не е с по добра камера!!!

Дата:   13-12-16 14:06

smilen_k - интересно, сравнил ли си ги? Защото така по технически спецификации са едни и същи 2бр. х 12MP [smilie11]

Дата:   13-12-16 14:15

Да сравнявал съм го, защото това от части ми е работата. Р9 е една идея по-добър като камера.
Лично на мен S7 повече ми харесва,но ако се снима в DNG и после се обработи, иначе готовия JPEg е много сатуриран,ама чак дразнещо. Очаквам скоро време да се отстрани софтуерно и всичко ще си дойде на мястото.
Има още едно телефонче което много ми допада като камера LG V20, но рядко се среща.
iPhone 7 също не е лош като камера, но само + версията.
One+One, xiaomi и други подобни и те се научиха да слагат Sony матрички и по читава оптика, но все още догонват.

Дата:   13-12-16 14:21

Интересно... А иначе приложението за управление на камерата различава ли се при HUAWEI P9 и HONOR 8 ? или всичко е идентично като възможности за ръчни настройки

Дата:   13-12-16 14:24

Автор: smilen_k Не съм много запознат ,но Nexus 5x излиза като LG,a Nexus 6р излиза като HUAWEI ,та затова помислих че P9 или P8 ще са по-добри ,което не е задължително . Казах че въобще не съм на ти с това нещо . Снимките на G7 в предните теми са добри ,но нали Самсунг имат някакъв проблем с телефоните си ? Знам ли ? Ако хареса и айфон ,айфон ще бъде ! Знам че един ден ще разбере значението на сензора ,но сега така !

Дата:   13-12-16 14:28

Важното е, че е нексус. Те са най-добрите андроид телефони, които съществуват (без да влизам в излишни спорове и полемики - лично мнение).

Дата:   13-12-16 14:33

Ако ще се избира бих препоръчал автора да отиде до Технополис и да ги види и двата Айфон и Хонор 8 и двата са хубави страхотен дизайн просто единия двойно по-скъп.Но както дочух разговор между момичета и на мен ми се прииска айфон....

едната пита другата:
-защо си взе този Айфон 6 не е ли много скъп?
--Ааа виж когато имаш Айфон хората друго мислят за тебе.

Автор: pdimitrov   
Дата:   13-12-16 14:34

Важно е да не се забравя затвореният код на Kirin. Заради него Huawei имат само официална поддръжка, която досега не е била повече от 2 години, а при флагман това за мен е неприемливо. Иначе телефоните са много добре направени и имат читав софтуер.

Автор: nyamago   
Дата:   13-12-16 14:37

Всичко казано горе са лични субективни мнения, никой* не е правил сравнителни тестове на повече от два модела (по сериозна методика), само говорят от собствени (пред)убеждения. Много от изказалите се дори не четат публикувани сравнителни тестове, а четящите не се задълбочават и също четат през субективни очила.

*Редакция - никой освен smilen_k, чийто пост видях по-късно.

Доста години работих с (в) мобилната индустрия и досега следя развитието ѝ, включително на потребителските терминали (устройствата, които наричаме 'телефони'). Като фотолюбител, естествено съм обръщал повече внимание на камерите в тях, отколкото им отреждат други в отрасъла.

Обективно (!) до излизането на iPhone 7, преобадаващо мнозинство от рецензенти и сравнителни тестове бяха единодушни, че Galaxy S7 има най-добрата камера в бранша. И с двата сензора (прави се за различни пазарни сегменти и със Сони матрица, и със собствена на Самсунг) дава най-добри крайни резултати (в което играе и 'мотора'- подсистемата за вътрешно-камерна обработка на изображения). С появата си новият айФон зае лидерското място, но не съвсем: има някои дребни, но досадни проеблеми, иска полупрофесионална подготовка за наистина качествени снимки и 'старата' S7-ица още не му се дава.

До месеци някой производител ще извади нещо по-добро: тогава ще сравняваме пак.

Synthy не обясни защо трябва да се стои далече от Самсунг? Аз търпя религиозен фанатизъм, когато е положителен (като "От айФона по-добро няма!"). Но негативните религии не ги поемам на доверие и искам от проповедниците факти и логика.
= = = = =

А каквото и да казват феновете и религиите, едно е вярно: ВСЕКИ съвременен телефон може да прави много добри снимки. Даже отлични - за споменатите от автора на темата нужди. Водещият модел на практически всяка марка, ако е произведен поледните 2 години - има отлична камера. Остава избор по външен дизайн, цена и... религиозни убеждения [smilie3]

На слука! [smilie24]
[shtrak]

Публикацията е редактирана (13-12-16 14:40)

Дата:   13-12-16 14:38

Автор: Synthy -Значи ако правилно съм разбрал ,,нексус,, е нещо като категория или гарантира определен набор от характеристики ?

Дата:   13-12-16 14:41

nyamago [smilie24]

Аз лично ако примирах да имам най-добрите възможни снимки с камерафон бих се насочил към най-малкия и евтин съвременен Айфон SE + DxO One
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/ojrj8815.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/bhaa6638.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/fugk0247.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2016-12/uswv8418.JPG

http://static.cw.newsfront.no/files/styles/full/public/img/dxo-one-1-4-2.jpg

Публикацията е редактирана (13-12-16 14:48)

Дата:   13-12-16 14:45

Нексус е телефон, произведен по спецификите на гугъл, и представя тяхното виждане. Работи с чист андроид (без допълнителни глупости от производителите), най-бързо получава ъпдейти, и като цяло се развива най-добре. Всичко, което гугъл направят, първо отива при нексус, след това при другите. Разгледай снимки от цитираните модели. Ще се впечатлиш ;)

За Самсунг - досегът ми до тези телефони (5 на брой, все андроиди, както скъпи така и евтини) показва, че това са ниско качествени изделия, с лъскава реклама, напудрени, но с не добро качество на хардуера. Въпреки, че позлват последните технологии, качественият им контрол е нисък и от там некачествени продукти. Обаче рекламата е голяма, и хората са "уааауу, Самсунг - яката работа". Аз лично нищо добро не мога да кажа за тези телефони - напудерни боклуци, които след известно време се повреждат (изчислен ресурс).

Дата:   13-12-16 14:46

Автор: nyamago - благодаря ! Вече сякаш ми е ясно и както казва lord_kik ще я заведа в Технополис и така ! Ако не се прибера до Коледа ще му мисля !

Автор: vkk1   
Дата:   13-12-16 14:46

чета темата, чета, чета - и нещо отгоре ми нашепва - айфон, айфон ... Явно нещо свише ще да е, не съм аз. [smilie5]

Дата:   13-12-16 14:52

Автор: Emoxide - приложението управляващо камерата е едно и също, но оптиката на Лайка не е за подценяване, въпреки че Нонор 8 има една идея по голяма матрица.

Автор: LUBOMIRHRISTOV -Да ,точно така 5х е на LG а 6Р е на Huawei. P8 не е с добра камера, всички Samsung-и от S5-нагоре са по-добри.Относно Айфона само + версията е с двойна камера, но незнам дали ще и е удобен на съпругата ти,че е бая големичък за дамски ръце

Автор: Synthy - да прав си,нексусите са с най-изчистен Андроид и работят много добре,но пък никога не са имали много хубави камери,ама пълно щастие няма.Не съм пробвал още новите телефони на Google- Pixel, там не мога да кажа все още нищо

Нямаго е много прав-всички телефони във високите класове от последната една/две години имат читави камери.

Публикацията е редактирана (13-12-16 14:56)

Дата:   13-12-16 14:54

Човека търси телефон за жена си,всеки предлага нещо което е харесал,а той сам ще избере.И се почна се кой къде бил работил,какво бил сравнявал,а някакви лабораторни тестове дали сте правили!!!Жената на дали ще забележи разлика от камерата на два сравнително нови модела и сходни камери.А ако някой толкова напрегнат фанатик на тема тази или тази марка е най най най-великата да продължава да сравнява и тества той живота само пиксели остана.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »