Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с Nikon D90
Автор: ivjordan   
Дата:   11-12-16 18:45

Здравейте!

Днес се появи следния проблем с моя Д90: Ако апаратът е включен и осем секунди не се прави нищо, "замръзва". Спират да работят всички бутони, а от горния екран изчезват стойностите за скорост и бленда, но не се изписва някаква грешка. Единственото решение е апаратът да се изключи и включи отново.
Ако не му се позволява тази "пауза" от 8 секунди, всичко си работи нормално, снима си, влиза се в менютата, променят се настройките.
Явлението съществува с всичките ми налични обективи, с двете ми батерии и с различни карти.
Търсих из нета и намирам описание на същия проблем по чуждите форуми, но не и неговото решение, така че реших да питам и тук, ако някой се е сблъсквал с това или нещо подобно.

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с Nikon D90
Автор: lamerko   
Дата:   11-12-16 18:53

Пробвай се да изключиш автоматичното приспиване на тялото...

Автор: milev5   
Дата:   11-12-16 18:55

Пробвай с префлаш на софтуера.

Дата:   11-12-16 20:44

Разбрах, че времето след което забива е свързано с настройката "Auto meter off". Колкото секунди сложа там, след толкова време забива и толкова.

Автор: ilcoin   
Дата:   11-12-16 22:46

Прилича ми на софтуерен проблем или бъг във фирмуеъра. Пробва ли с фактори ресет? На никоните мисля ставаше с някаква клавишна комбинация. Провери и с кой фирмуеър си, ъпдейт евентуално ...

Пък може и някакъв специфичен проблем да е на тия никони, макар че ме съмнява. Това е много масова камера и щяха досега да се оплачат и други хора.

Дата:   11-12-16 22:59

Първо го ресетнах. Не стана.
Утре ще го нося в Профайлд, дано помогнат, но се опасявам, че може да ме отсвирят, защото поддръжката му е официално прекратена.
Иначе, явно се случва, защото в два чужди форума намерих описание на същия проблем, но не и решение. Там обаче ставаше въпрос за гаранционни апарати и вероятно са им ги подменили или ремонтирали без обяснения, а моя, съвсем обяснимо, е мега дърт...

Автор: ilcoin   
Дата:   12-12-16 21:34

Пробва ли да му ъпдейтнеш фирмуеъра?

ЕДИТ: Пиши моля какъв е бил крайният резултат моля. Може и на лично, няма проблем. Благодаря ти предварително!

Публикацията е редактирана (12-12-16 21:35)

Автор: zbonev   
Дата:   13-12-16 00:32

На забиващ апарат да ъпдейтваш фърмуера, според мен е доста рисковано, да не се получи тухла.

Дата:   13-12-16 10:55

Амии, след като пренощува в къщи, апаратчето почна да си работи коректно. Подозирам, че "виновника" е бил конденз, тъй като снимах през нощта в балкана, а после го внесох на сравнително топло.
Засега е добре, ако пак се появи проблем, ще го мисля.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »